Sisällön tarjoaa Blogger.

Ravintolapäivä 19.11.

Viime lauantaina vietettiin jo kolmannen kerran ravintolapäivää. Kovin oli tarkoitus ulkoistaa lounastus johonkin lauantaiseen pop up -ravintolaan, mutta aamupäivä oli meillä jokseenkin hidastempoinen, emmekä lopulta päässeet ajoissa liikkeelle. Pienen Kalliossa suoritetun kävelykierroksen perusteella riitti lauantaisille ravintoloille kuitenkin asiakkaita. Lopulta testasimme ainoastaan Helsinginkadun ja Fleminginkadun kulman lippakioskiin perustetun Pottukiskan.Kioskista sai uuniperunoita eri täytteillä, seurueemme testasi pekoni–sipuli ja chili con carne  -täytteiset potaatit. Eivät olleet lainkaan hullumpia. Näin jälkikäteen vain vähäsen harmittaa, että ei tullut kokeiltua listalla ollutta makeaa perunaa. Sitruuna–inkiväärimehu potaattien kyytipoikana maistui oikein mainiolta, sen tekemistä voisi itsekin kokeilla.

Listalla ollut gaspacho sai aikaan ihmetystä useammalta jonossa seisoskelleelta. Varpaat ja sormet kohmeessa ei tuntunut oikein tekevän mieli kylmää keittoa.Olen ollut varsin ihastunut Helsingin vanhoihin, 1940- ja 50-luvuilla rakennettuihin lippakioskeihin, ja oli mukava huomata, että useampikin kioskeista oli saanut uuden ravintoloitsijan lauantaiksi. Yllätyin, kuinka kivaksi Helsinginkadun lippakioski oli remontoitu. Saisivat olla useamminkin auki näin talvisesonkina. Mikko Rimmisen Pussikaljaromaanin tapahtumat muuten lähtevät liikkeelle samaiselta kioskilta.

Saa nähdä, avaako ravintola Vatsasekaisin Kilinkolin ovensa seuraavana ravintolapäivänä. 

3 kommenttia

 1. Hitsi, oiskin tosiaan mahtavaa kun näin talvisaikaan ois tuollaisia uuniperunakiskoja auki muinakin päivinä kuin ravintolapäivinä. Kesällä voisivat vaihtaa sitten tyyliä, vaikka sitä gazpachoo tai jotain :)

  VastaaPoista
 2. Ai niin, piti kysyä että onko teillä jo jokin alustava idea siihen omaan ravintolapäivän ravintolaan?

  VastaaPoista
 3. Joo, ja poikien tavoitteena oli pitää kiskaa auki aamuneljään asti.

  Ei ole vielä suuremmin ideoita, enkä tiedä toteutuuko oma ravintola edes. Tekisi kyllä mieli laittaa listalle esimerkiksi rotanhilseklimppejä kirkastetussa voissa ja mädätetyn kastemadon suolipullia, tai mitä alkuperäisessä Vatsasekaisin Kilinkolin -ravintolassa nyt olikaan.

  VastaaPoista