Sisällön tarjoaa Blogger.

Inkiväärikorput

Olen yrittänyt ottaa kirkasvalohoitoja, korvavalottanut joka päivä sekä raahannut kaupasta kassikaupalla appelsiineja ja puristanut niistä aamuisin lasillisen c-vitamiinia. Silti tämä syksyinen pimeys masentaa. Yöunet venyvät väistämättä 12-tuntisiksi, eikä tiedossa ole edes lohtureissua lämpöiseen. Niiden avulla olen sentään selvinnyt muutamasta edellisestä talvesta.

Onneksi lohtua saa myös pienistä herkuista. Ja kupillinen teetä sentään lämmittää ja luo uskoa tulevaan, varmasti se aurinko vielä joskus paistaa tähänkin risukasaan.


INKIVÄÄRIKORPUT
Satsista tulee 32 korppua
  • 100 g margariinia 
  • 1 dl sokeria 
  • 2 munaa 
  • 1 dl ruisleseitä 
  • ½ dl kaurahiutaleita 
  • 3 dl vehnäjauhoja 
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • ripaus suolaa 
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä raastettu inkivääri. Jaa taikina kahtia ja pyöritä tangoiksi. Jaa kumpikin tanko kahdeksaan osaan ja pyörittele palaset pieniksi pyörylöiksi. Paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Halkaise pyöryläiset kahtia joko veitsellä leikaten tai haarukanpiikeillä tökkien ja kuivata korput rapeiksi uunin jälkilämmössä.

Säilytä korput tiiviissä purkissa. 

3 kommenttia

  1. Korppujen itse tekeminen on kyllä megaluokan idyllöintiä sanon minä! Sellaista ruotsalaisten ruokalehtien kahdehdittavaa söpöilyä. Vähänkö ihailen tuollaista! (ja tyydyn itse tekemään ainoastaan hilloja, joita voi syödä kaupan korppujen päällä)

    Yritä kestää pimeän yli, miten tuntuukin, että se on vuosi vuodelta vaikeampaa..

    VastaaPoista
  2. Tosi helposti ja nopeasti noiden tekeminen kyllä onnistuu. Ja makuja voi varioida vaikka kuinka, jos kaupan tekeleet alkaa kyllästyttää.

    Korppujen leipominen sopisi varmasti Kivistönkin idylliin. :)

    VastaaPoista
  3. Laitan liisan heti hommiin. Se on parempi tossa leipomisessa :)

    VastaaPoista