Sisällön tarjoaa Blogger.

Vaniljainen aamiaisjogurttiJoku stand up -koomikko joskus muinoin väänsi vitsiä maustamattomasta jogurtista. Ihmetteli miten on mahdollista, että maustamattoman jogurttipurnukan hinta on kaksin- ellei kolminkertainen verrattuna sokerilla ja marjaesansseilla maustettuihin. Hän pohdiskelikin, että jospa torilla kaataisi maustamatonta jogurttia mansikoiden ja muiden marjojen päälle, niin alentaisiko se automaattisesti marjojen hintaa.

Jos kuluttaa yhtä suurella innolla maustamatonta jogurttia kuin minä, voi sen tehdä itsekin. Jogurtista tuli aika rakeista, mutta varsin maistuvaa. Vanilja maustoi jogurttia mukavasti. 

Näitä tarvitset:
  • 1 litra kevyt- tai täysmaitoa
  • purkillinen bulgarianjugurttia (tai desi turkkilaista/kreikkalaista jogurttia)
  • vaniljatanko
  • (1-2 rkl maitojauhetta)
Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet maidon joukkoon paksupohjaiseen kattilaan, laita myös tanko kattilaan. Kiehauta maito ja jäähdytä noin 45-asteiseksi (Lihapaistomittari on tässä oiva väline, jos mittari on hukassa, onnistuu lämpötilan arvioiminen näppituntumallakin). Ongi vaniljatanko kattilasta ja vispaa jogurtti ja mahdollinen maitojauhe maidon joukkoon. Maitojauhe tekee jogurtista hieman paksumpaa. Jaa jogurtti puhtaisiin ja steriileihin lasipurkkeihin (itse kääräisin purnukat sanomalehteen ja pidin niitä tovin 100-asteisessa uunissa). Anna purnukoiden seistä lämpimässä paikassa ja siirrä ne uuniin lämpötilan laskettua 50 asteeseen. Anna jogurtin tekeytyä nelisen tuntia 50 asteessa. Itse laitoin purnukat uuniin ilman kantta ja puolivälissä kietaisin leivinpaperinpalan purkinsuulle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jogurttitönikät jääkaappiin. Jogurtti säilyy jääkaapissa noin viikon, ellei tule syödyksi ennen sitä.

Ei kommentteja