Reilut
viisi viikkoa kestänyt helleputki ehti sopivasti loppua juuri kun meillä
laitettiin gazpachot tulille. Tai oikeastaan juurikin päinvastoin, sillä
gazpacho – kylmä espanjalainen keitto – syntyy silppuamalla ja vääntämällä
tehosekoittimen kytkin kaakkoon.
Tukevasti
hellelukemissa huiteleva sisälämpötila pitää orastavasta syyskelistä huolimatta
huolen, että ainakin meillä ladataan tehosekoitin pian täyteen uudemmankin
kerran.
Apupojan
pyöräyttämä gazpacho maistui jo ensilusikallisella niin taivaalliselta, että
piti pitkästä aikaa kaivaa kamera esiin. Pienestä kutkuttavasta tunteesta
päätellen saattaa blogikin siis olla piristymään päin. Kunhan ensin löydän
kadoksissa olevan objektiivini – onneksi tällä kertaan kesälomareissulle
ostamani pikkuinen Olympus pelasti!
GAZPACHO
(neljälle)
- 500 g tuoreita kypsiä tomaatteja
- 1 punainen paprika
- ½ kesäkurpitsa
- n. 500 g vesimelonia
- 1 punasipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili (keskivahva)
- 2 siivua maalaisleipää
- (vettä leivän liotukseen)
- 1 limetti (kuori + mehu)
- ½ dl hyvää oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa
Murusta
leipäviipaleet pieneen kulhoon ja lisää tilkka vettä. Anna leivän liota hetki.
Silppua
sipuli, valkosipulinkynnet sekä chili ja kuullota niitä kevyesti pannussa. Älä
paista.
Poista
tomaateista kannat ja pilko
kasvikset sekä vesimeloni. Raasta limetistä kuori ja purista mehu.
Laita kaikki
ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä keitto hienoksi. Mausta ja anna maustua
jääkaapissa mielellään pari tuntia. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja nauti.
google 689
VastaaPoistagoogle 690
google 691
google 692
google 693