Teimme näitä rullia tapaspöytään, kun saimme muutaman kaverin kylään ja viinilasilliselle. Rullat on helppo tehdä, mutta valmistamiseen täytyy varata jonkin verran aikaa. Myös työvaiheita on useampi. Murensimme täytetaikinan joukkoon myös kourallisen kuivattuja suppilovahveroita, niitä kun tuntuu olevan purnukka poikineen.
Reseptin olen alun perin bongannut Hesarin ruokasivuilta ja muokannut siitä omanlaiseni. Sopivat mainiosti myös pikkusyötäväksi salaatin kanssa.
Näitä tarvitset:
- munakoiso (1 iso tai 2 pienempää)
- karkeaa merisuolaa itkettämiseen
- öljyä paistamiseen
- 300 g karitsanjauhelihaa
- (kourallinen kuivattuja suppilovahveroita)
- sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 20 g parmesan- tai pecorinojuustoa
- 2 tl tomaattipyreetä tuubista
- 1 tl dijon-sinappia
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl ranskankermaa tai smetanaa
- tuoretta oreganoa, timjamia tai meiramia
Aloita munakoison itkettämisellä. Huuhtele munakoiso ja leikkaa se pitkittäin mahdollisimman ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Rouhi myllystä runsaasti karkeaa suolaa siivujen molemmille puolille. Suolaa saa laittaa runsaasti, jotta ylimääräisen veden saa poistettua ja munakoiso ei ime paistettaessa kaikkea rasvaa itseensä. Itkettäminen poistaa myös munakoison hieman karvasta makua.
Valmista jauhelihatäyte munakoison itkettyessä. Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli ja kuullota niitä paistinpannulla. Murenna halutessasi sienet pannulle ja lisää tilkka vettä. Hienonna tai raasta parmesanjuusto jauhelihan joukkoon. Lisää taikinan sekaan mausteet, sinappi, tomaattipyree ja ranskankerma. Sekoita massa ja lisää kuullotetut sipulit.
Kun munakoisot ovat itkettyneet tarpeeksi (n. 45 minuutin ajan), huuhtele niistä huolellisesti suola pois ja kuivaa munakoisosiivut talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Paista siivuja öljyssä kuumalla paistinpannulla sen verran, että siivut saavat hieman väriä. Siirrä siivut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
Pyörittele jauhelihataikinasta pieniä tankoja ja rullaa munakoisosiivu tiukasti taikinan päälle. Laita saumakohta alaspäin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai käytä halutessasi cocktailtikkuja, jotta rullat pysyvät kuosissa. Paista 200-asteisessa uunissa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Munakoison kanssa minulla menee aina välillä hermot, mutta nämä olivat varmasti vaivan arvoisia. Näyttää todella hyviltä ja täällä oikein miehissä ihailtiin ylintä kuvaa.
VastaaPoistaVoi kiitos kuvakehuista. Noissa kuvissa siis rullat ovat ennen uunitusta (kypsinä lilluivatkin semmoisessa epäkuvauksellisessa rasvaliejussa). Mutta ovat kyllä vaivan arvoisia.
VastaaPoista