Sisällön tarjoaa Blogger.

PÄÄSIÄISLEIVONNAISTEN PARHAAT


Pääsiäisleivonnaisten kolmen kopla muodostuu sopivasta suhteesta raikasta rahkaa ja kirpsakkaa sitruunaa. Yhteinen nimittäjä pääsiäisen suosikkileivonnaisille on myös kaunis keltainen väri. 

Kokosin viime viikolla kimaran pääsiäispöytään sopivia karitsareseptejä. Vaikka karitsa kenties onkin pääsiäispöydän kruunu(kyljys), löytyvät omat pääsiäissuosikkini jälkiruoka- ja kahvipöydästä. Suklaalla tulee herkuteltua liiaksi asti munien muodossa, joten mielestäni pääsiäisen kahvipöytään sopivat raikkaat maut. Yhteinen nimittäjä pääsiäisen makeille herkkusuosikeilleni onkin keltainen väri sekä raikas maku, joka pohjaa raikkaaseen rahkaan ja kirpsakkaan sitruunaan. 


Mielestäni ei ole perinteisen, pullataikinapohjaan leivotun rahkapiirakan voittanutta. Meillä rahkapiirakkaan laitetaan ananaspaloja, joku toinen tykkää ripotella päälle rusinoita. 


Jos pullataikinan leipominen tuntuu turhan suurelta urakalta, voi pääsiäispöytään pyöräyttää aprikoosi-rahkakakun. Se syntyy pienellä vaivalla, mutta kakun kannattaa antaa jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua. Samettisen marenkihunnun peittävä sitruunamarenkitorttu on kolmas pääsiäisajan suosikkini. Myös se kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Kokemuksesta oppineena sitruunamarenkitortun sitruunatahna kannattaa valmistaa itse. Suoristin jokin aika sitten mutkia ja lusikoin tortun väliin valmista lemon curd -tahnaa, eikä lopputulos ollut lainkaan itse tehdyn veroinen. 


Klikkaamalla kuvia pääset pääsiäisherkkujen resepteihin. Millä teillä herkutellaan pääsiäisenä? Joko tekisi mieli pöllytellä jauhoja ja työntää sormet taikinaan? 


Ei kommentteja