Sisällön tarjoaa Blogger.

KARITSAA KUUDELLA TAVALLA


Kokonainen viulu, kruunukyljyksiä vai kenties potkia padassa? Listasin blogista löytyviä lammas- ja karitsareseptejä – valitse suosikkisi pääsiäispöytään.Paisti taitaa olla se perinteisin tapa valmistaa lampaanlihaa pääsiäispöytään. Kokonainen luullinen paisti eli viulu on näyttävä ja siitä syö suurempikin komppania. Itse olen valmistanut kokonaisen viulun vain kerran. Valmistin paistin legendaarisen lihakaupan, Reinin Lihan, ohjetta mukaillen ja sen parempaa karitsanpaistia en ole syönytkään. Hieman työläästä ja moniosaisesta valmistustavasta huolimatta suosittelen reseptiä lämpimästi. 

Reinin lammasohjeen mukaan paistia suolataan ensin kolmen vuorokauden ajan. Tämän jälkeen paistin annetaan marinoitua vuorokausi. Kartisanpaistin valmistelut voi siis hyvin aloittaa jo nyt viikkoa ennen pääsiäispyhiä. Erityisesti pakastettu paisti kannattaa ottaa sulamaan hyvissä ajoin.
Pääsiäispöydän herkkujen valmistamista ei tosiaankaan ole pakko aloittaa viikkoa etukäteen. Jos paistin valmistamiseen voi kuluttaa kokonaisen viikon, valmistuvat karitsankareet eli kruunukyljykset hetkessä. Dijonsinapilla, yrteillä sekä Västerbottensost- tai parmesaanijuustolla ryyditetyt kartsankareet on helppo valmistaa niin intiimiin illanviettoon kuin koko suvun kokoontumisajoihinkin.
Vaikka kevät tuntuu ottaneen hieman takapakkia, kaivaa moni pääsiäisenä grillin talviteloilta. Itsekin tekisi mieli testata kokonaisen viulun valmistamista Weberin lämmössä. Viulua helpommalla valmistuvat grillissä kuitenkin karitsankareet. Yksinkertaisimmillaan karitsankareiden maustamiseen riittävät suola ja pippuri.
Jos haluat päästä pääsiäispyhinä vieläkin helpommalla, nakkaa pataan karitsanpotkia sekä nippu yrttejä ja suuntaa itse ulos nauttimaan kevätauringosta. Potkat hautuvat padassa lähestulkoon itsestään.

 >> Linkki reseptiin.

5–6. Lammasruokia jauhelihastaMikäli lampaanliha tuntuu vaikeasti lähestyttävältä, voit kokata pääsiäispöytään kokolihan sijaan myös karitsan- tai lampaanjauhelihasta. Lehtipersiljalla maustetut koftatyyppiset kepakot tai välimerisävytteiset, karitsanjauhelihasta valmistetut lihapullat maistuvat takuulla myös niille krantuille, jotka väittävät lampaanlihan maun muistuttavan lähinnä villasukkaa. 


Ja hei, lammasruokien kaveriksi pääsiäispöytään sopii tietystikin minttuhyytelö. Senkin voi tehdä itse!5 kommenttia

 1. Munkin pitäis varmaan tehdä tälläinen pääsiäisen koontipostaus, tämä on kiva kun löytää hyviä ehdotuksia saman katon alta. Paitsi että mulla on aina se sama nyhtölammas ja nyhtölammas ja nyhtölammas, samoilla granaattimenansiemenillä ja mintuilla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta toisaalta nyhtölammas granaattiomenalla ja mintulla on niin hyvää, että tartteeko sitä muuta tehdäkään...

   Poista
 2. Olipa hyvä postaus ja käteviä vinkkejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Hyvää ja herkullista pääsiäistä sinulle!

   Poista
 3. I deeply appreciate your acknowledgment of the article I shared, and I'm grateful for your kind words. Knowing that the information provided has proven beneficial to you and potentially to others is truly rewarding. I am dedicated to consistently delivering high-quality, informative content, and I'm encouraged by your recognition of these efforts. Your encouragement motivates me to continue producing articles of this caliber, and I'm committed to making a positive impact through the knowledge and insights I share. Thank you sincerely for your appreciation of my work. If you're currently in need of assistance with assignments, your search ends here! We offer finance assignment help services with a proficient team of over 2000 assignment experts. Be assured that we are committed to guiding you through your assignments. Should you have any questions, please feel free to reach out to us promptly. Thank you once again for your thoughtful and encouraging feedback!

  VastaaPoista