Sisällön tarjoaa Blogger.

ÄÄNESTÄ VUODEN 2014 TÄHTITUOTETTA


Mikä on vuoden merkittävin tuoteinnovaatio? Mikä uutustuote herauttaa veden kielelle tai saa sukat pyörimään jaloissa? Elintarviketeollisuusliiton Tähtituote-kilpailu etsii vuoden nerokkainta tuoteuutuutta.

Elintarviketeollisuusliiton vuosittain järjestämässä Tähtituote-kilpailussa palkitaan vuoden innovatiivisin ja maistuvin uutuustuote. Kilvan tavoitteena on palkita yrityksiä onnistuneesta tuotekehittelystä ja lisätä tuotteiden tunnettuutta. Sain kunnian olla mukana tämänvuotisen Tähtituote-kilpailun raadissa, jonka tehtävä oli maistella, tutkia ja arvioida jokainen kilpailuun osallistunut tuote sekä valita tuotteista viisi herkullisinta ja innovatiivisinta. Pitkällisten maisteluiden tuloksena finalistiviisikkoon pääsivät Jokilaakson Juuston Ilo Porkkana Hummus, Kiantama Biokia mustikkamehutiiviste, Kyröntarhojen VihreäKeiju Lempi-annossalaatti, Laihian Maltaan Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä -jauhoseos sekä Vaasan Ruisnacho seesami & merisuola.

Tähtituote 2014 -voittaja ratkeaa puoliksi raadin arvion ja puoliksi yleisöäänestyksen perusteella. Käy siis antamassa äänesi omallesuosikkituotteellesi viimeistään 14.4.2014. Voittaja julkistetaan 13.5.2014. Alla raadin arvio kustakin tuotteesta.

Ilo Luomu Porkkana Hummus

Raadin arvio: ”Monikäyttöinen porkkanahummus on maukas ja terveellinen vaihtoehto perinteisille dippikastikkeille ja levitteille. Tuote tekee tunnetuksi suomalaisille uutta, kansainvälistä ruokalajia hyödyntäen kotimaisia raaka-aineita. Sopivankokoinen pakkaus, joka on helppo viedä mukana vaikka piknikille.”

Biokia®Mustikkamehutiiviste

Raadin arvio: ”Itse tehdyltä mustikkamehulta maistuva mehutiiviste tuo kotimaista marjaa esille ja raivaa luonnonmarjojen käytölle sijaa. Sopii myös tuliaiseksi ulkomaille. Mehusta tulee kotoisa mummolatunnelma, mutta se taipuu myös moderniksi juomaversioksi esimerkiksi kivennäisveden kanssa.”

VihreäKeiju Lempi –annossalaatti

Raadin arvio: ”Uusia, trendikkäitä salaattilajeja hyödyntävä maukas salaattisekoitus, joka innostaa salaatin käyttöön. Houkuttelevan näköinen, suojakaasuton pakkaus erottuu vihannesosaston hyllyltä edukseen ja brändäyksessä on onnistuttu nimeä myöten. Tuote sopii ruokaisamman salaatin pohjaksi tai sellaisenaan syötäväksi.”

Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä, jauhoseos 420 g

Raadin arvio: ”Ainutlaatuinen jauhoseos, josta voi valmistaa maultaan erinomaista saaristolaisleipää helposti itse. Tuo perinneleivän leipomisen kaikkien ulottuville. Pakkaus sisältää paistovuoan ja kuivahiivan, joten valmistukseen tarvitaan vain vesi. Helppo valmistaa esimerkiksi kesämökin keittiössä.”

VAASAN RuisNacho Seesami & Merisuola, 130 g

Raadin arvio: ”Uudella, kansainvälisellä tavalla toteutettu ruissipsi haastaa perinteiset perunalastut maukkaudella ja terveellisyydellä. Ravitsemuksellisesti hieno, runsaskuituinen tuote, joka maistuu sekä lapsille ja että aikuisille. Soveltuu niin arkeen kuin juhlaankin ja maistuu erilaisten dippien kanssa tai sellaisenaan.”


Ei kommentteja