Sisällön tarjoaa Blogger.

KATSAUS KASVIMAALLE & KILPAILU


Viileähköstä kelistä huolimatta kesä etenee nyt vauhdilla. Luonto on viime aikoina ottanut sellaisia spurtteja, ettei hidas hämäläinen meinaa perässä pysyä. Omalla kasvimaalla vihertää päivä päivältä enemmän. 

Kirjoittelin jokin aika sitten Kekkilältä saamastani mahdollisuuksien viljelylaatikosta. Kylvin laatikkoon yrttejä, pinaattia, erilaisia salaatteja sekä syötäviä kukkia: kehäkukkia ja krassia. Syötävät kukat vaikuttavat olevan tänä kesänä hitti sekä kasvimaalla että lautasella. 
Käymme remonttityömaallamme vähintään joka toinen päivä, ja kasvimaan antimien kasvun huomaa silmissä. Perjantai-iltana pikkuruisina heiluneet rucolanversot olivat viikonloppuna vähintään triplanneet mittansa – kohta ne jo joutavatkin parempiin suihin.  


>> KILPAILU <<
Löytyykö sieltä mattimyöhäsiä, jotka eivät ole vielä kerenneet kylvöpuuhiin? Sain Kekkilältä mahdollisuuksien viljelylaatikko -setin multineen lahjoitettavaksi yhdelle lukijalle. Osallistu kilpailu perustelemalla, miksi juuri sinä tarvitsisit oman kasvimaan – paras sepustus palkitaan ruhtinaallisella setillä, joka koostuu parista viljelylaatikosta, kannesta sekä lavallisesta multaa. Ei haittaa, vaikka olisi viherpeukalo keskellä kämmentä, näillä kyllä onnistuu tumpelompikin puutarhuri.  Osallistumisaikaa on perjantai-iltaan 12.6. asti. 

EDIT: Kiitos jokaiselle kommentin jättäneelle! Sepostukset olivat niin mahtavia, etten osannut päättää voittajaa, niinpä laitoin lottopallot pyörimään ja arvoin voittajan Random.orgin avulla. Voittoarpa osui Annen kommentille. Voittajalle ilmoitettu sähköpostitse.
Kekkilä lahjoittaa kilpailun palkinnon.

47 kommenttia

 1. Viljelylaatikoita olen halunnut jo muutaman vuoden ja miehelle olen niistä puhunut! Toistaiseksi olen edelleen ilman niitä! Noissa olisi kätevä kasvattaa kyllä kaikenlaista kun perinteisen kasvimaan viljelyn lopetin jo vuosia sitten. Toivottavasti onnistaisi!
  marsar69@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Laatikkoviljely on ihan parasta. Keväällä pääsee aloittaan viljelyn paljon aikaisemmin. Rikkaruohot ovat helpommin kitkettävissä ja lavat voi kylmällä vaikka peittää vanhoilla ikkunoilla. Uhosin paremmalle puoliskolle, että ensi keväänä viljelen vain lavoissa, kun olin yrittänyt koko toukokuun kääntää ja kitkeä kasvimaata mökillä. Jatkuvat sateet tekivät siitä välillä mahdottoman homman :)
  Toivottavasti onni suosii!

  VastaaPoista
 3. Viljelylaatikon laittaisin parvekkeelle ja tiedä mikä viherpeukalo minusta voisi tulla,

  VastaaPoista
 4. Muutettiin viime marraskuussa uuteen kotiin ja meillä on nyt vihdoin myös oma pieni piha. Intoilin koko talven kylvösuunnitelmia ja lajikevalintoja kasvimaalle. No, ensi viikolla on juhannus ja pihalla on vasta juuri ja juuri talven yli sisällä hengissä selvinnyt mintturuukku. Pahalta näyttää, mutta viljelylaatikko voisi ehkä vielä pelastaa tilanteen ja suuret suunnitelmat!

  VastaaPoista
 5. Itselläni on kaupungilta vuokrattuna viljelypalsta, jossa on toistaiseksi maassa vasta peruna ja sipulit. Syynä on maan liika märkyys, sateet kun ovat jatkuneet toukokuun viimeiseltä viikolta ja edelleen liki päivittäin sataa. Tällä viikolla on kuitenkin pakko saada muutkin siemenet maahan, satoi tai paistoi. Laatikko voisi olla hyvä lisä viljelypalstalle yrttien kasvatuspaikaksi.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 6. Tulevan pikkuvauvan äitinä sitä kaipaa helppoa kasviviljelyä ja sen "taikomia" voimaa antavia yrttejä yms. Loppuodotusaika on mennyt /menee levossa, joten kasvimaaviljely on kyllä jäänyt tänä vuonna toteuttamatta. Tai ehkei ihan, jos voitto napsahtaa;) Tuon laatikon hoidon mieskin handlaisi, on niin tyylikäskin!

  VastaaPoista
 7. Tulevan pikkuvauvan äitinä sitä kaipaa helppoa kasviviljelyä ja sen "taikomia" voimaa antavia yrttejä yms. Loppuodotusaika on mennyt /menee levossa, joten kasvimaaviljely on kyllä jäänyt tänä vuonna toteuttamatta. Tai ehkei ihan, jos voitto napsahtaa;) Tuon laatikon hoidon mieskin handlaisi, on niin tyylikäskin!

  VastaaPoista
 8. Hei!
  rivitalokotini piha on pieni. olen innostunut itse kasvattamaan ruokaa...raparperipuska on ja viime kesästä säästynyt amppelimansikka. perennapenkissä on ruohosipuli ja viinisuolaheinä. omenapuu ja runkopunaherukkakin löytyy :-D pieni kasvimaa tähän vielä mahtuisi...kauppojen salaatteihin turvaan talvisin, mutta että omalta maalta saisi salaattia ja rucolaa, ylen kovasti tykkäisin :-D
  kesäaamuterveisin sisko Oulusta

  VastaaPoista
 9. Lapsena kotona meillä oli omakotitalon pihassa iso pottupelto sekä lapsille omat rivit porkkanaa, salaattia, ruohosipulia ja sipulia - ja näitä omilta riveiltä piti kitkeä rikkaruohot, muuten ei viikkorahaa herunut. Lisäksi oli maalla mummolassa vielä jättimäiset pottupellot, ja sukulaisten voimin pidettiin siellä potunnostotalkoita. Tällaiseen malliin kasvaneella ihmisellä pitäisi olla oma rehevä hyötytarha. Mutta mitä vielä. Raparperin löysin sattumalta uuden pihamme perältä, se on ihan kitukasvuinen, vain yhden piirakan tarpeet siitä irtoaa (Pitäisikö pissata sinne, jotta reipastuisi? Joku näin väitti, en kyllä usko, tai ainakaan kehtaa.). Kahtena kesänä olen kylvänyt lavankauluksista tehdylle minikasvimaalle salaattia, mutta niitä on käyneet verottamassa jänö, fasaani ja etanat. Murheellista. Joku tolkku tähän nyt pitäisi saada, ettei äidin ja isän tarttis hävetä. Nehän edelleenkin pitää sitä isoa pottumaata ja tuo tuliaisiksi mulle perunaa ja sipulia... Ja olen kohta 40-vuotias *irvistyshymiö*

  VastaaPoista
 10. Viljelylaatiko ehkä pelastaisi rikkaruohojen kitkemiseltä?

  VastaaPoista
 11. Minä kaipaisin tätä, koska parvekkeeni on tällä hetkellä hyvin ankean oloinen. Ja ei, en ole vasta muuttanut, mutta sille tasolle se vaan on jäänyt. Joka kevät ja kesä kierrän kukka- ja taimimyymälöitä ja ihailen kaikkea, mitä voisi ostaa, mutta aina lähden tyhjin käsin kotiin. Miksi? Koska ahdistun aina, kun tajuan, että sen kasvin löytämisen lisäksi tulisi löytää vielä sopiva ruukku tai kasvatusastia, multaa ja ties mitä. Parveke siis säilyy aina säälittävän näköisenä. Tämä kuulostaisi siis tämmöiselle poropeukalolle sopivalta :)

  VastaaPoista
 12. Oijoi! Tarvitsisin juuri tuollaisen laatikon mökille! Mökki valmistuu (toivon mukaan) tänä kesänä, joten piha on vielä aika kauhea. Olisi ihana viljellä mökillä jotain pientä syötävää, yrttejä, raparperia sun muuta, mutta pelkään, että ne eivät menesty kuivassa maassa, joten viljelylaatikko olisi juuri hyvä siihen tarkoitukseen! Sormet ristissä siis!

  VastaaPoista
 13. No, se pakottaisi minut opettelemaan viljelyä. Olen vähän kateellisena seurannut ystäväni palstapuuhia vierestä. Välillä autellutkin ja ihmetellyt sitä paneutumisen määrää. Ja kyllä, saanut myös osani palstan valtavasta sadosta. Jotenkin vain uskoni omaan osaamiseen on vähäistä. Paitsi hei, kasvaahan minulla aivan valtava lipstikkapuska. Tökkäsin vuosia sitten kaupan ruukun suoraan nurmikkoon ja siinä se on viihtynyt! Kääk, olisiko minussa sittenkin multapeukalon aineksia..

  Ihanaa kesää,
  Pauliina

  VastaaPoista
 14. Voi että, olen viherpeukaloton keskiäkäinen mamitsa, joka aina töissä viherpeukalollisten kanssa häpeää itsensä tärviölle siitä johtuen, että on ainoa perennaton ja ryytitarhaton tätsy. Haluaisin tuollaisen viljelylaatikon, että mulla olis töissä keskustelun aiheita muutakin kuin sää ja että perheeni vois saada yrttipitoisempaa, maukkaampaa ruokaa, kun omasta parvekelaatikosta tulisi satoa :) Kissani vois myös ilahtua laatikosta, saisin siitä hyvän kuopsutusapulaisen, kun posket punaisena harjoittelisin uutta viljelysuraani. Toivottavasti perustelin tarpeeksi selkeästi, miksi en enää ilman kasviloodaa pärjää ;D

  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista
 15. Täällä tarvittais lisää viljelylaatikoita. Juuri viikonloppuna huhkin hyötypuutarhan valmiiksi, joten lisälaatikoille olisi tarvetta. johannaliina(at)gmail.com

  VastaaPoista
 16. Minä kylväisin tuohon tyylikkääseen laatikkoon yrttejä ja salaatteja. Ne olisivat reheviä ja kasvaisivat nopeasti, eivätkä varmasti kuolisisi jo nuoruudessaan. Eli kaikki tapahtuisi päinvastoin, kuin nykyisillä viljelmilläni.

  VastaaPoista
 17. Me tarvitaan! Juuri keväällä kaupungin työmiehet kävivät kaatamassa takapihan puita, ja ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen meidän takapihalle paistaa jopa aurinko. Ei vieläkään paljoa, mutta edes vähän. Ehkä siellä siis kasvaisi jotain?

  Tai oikeastaan voisimme tarvita nämä taloyhtiön pian rakentuvalle terassille. Siinä hiekkalaatikon vieressä mansikat olisivat jotenkin edes turvassa ja terassilla oppisimme tuntemaan myös toisiamme enemmän. Pihaan paistaa koko päivän aurinko, lapset leikkivät aina keskenään ja 1-90 vuotiaat saavat kohta jopa siis tuolit ja pöydätkin. Enää syötävät puuttuu. Eli juu, yhteiseen hyvään :)

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Äh, kommentin kanssa tapahtui jtn kummallista. Lähti liian aikaisin, pahoitteluni. Mutta tosiaan tulisi viljelylaatikko tarpeeseen. Oon aina ollut innostunut yrttejä yms kokeilemaan, mahdollisuudet ovat tosin sijoittuneet vaan ikkunalautaan ja minikasvilaatikkoon idätystä varten. Nyt olisi mahdollisuus mökille laittaa tulemaan erilaisia salaatteja, yrttejä yms kasvamaan, tuollainen idätyslaatikko olisi siihen juuri täydellinen. Asun nyt lähempänä mökkiä, niin onnistuisikin. :) lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Täytyy enemmissä määrin miettiä omavaraisuutta ja vähentää kaupasta ostettavien tuotteiden määrää ja valmistaa itse. Laatikko täyttysi italialaisista yrteistä, joita pakastamalla saisimme kuitenkin nauttia hyvästä ruoasta myös tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 21. Olishan se kätevä. Tulee ihan liian vähän syötyä terveellisesti. Jos salaatit olisi koko ajan lähellä niitä tulisi syötyä ja maisteltua.

  veronica.laitinen@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 22. Luulen, että laatikko olisi ainoa keino saada satoa tuottava yrtti/salaattipenkki meidän pihalle, joka pukkaa villisti rikkaruohoa ja sammalta. Laatikko varmasti suojaisi syötäviä myös pihalla vierailevilta rusakoilta? :D

  VastaaPoista
 23. Jokaiselle lapselle oma laatikko, säästyy näin nahistelulta. Ei ehkä nahistumiselta ;) Laatikon hyötyjä: ne voi peittää esim. verkolla helpommin kuin maapenkin, lähinnä estämään kanojen kuopsuttelu ja kissojen WC:reissut. Salaatti, herne ja punajuuripenkki vielä uupuisi.

  VastaaPoista
 24. Minä soisin viljelylaatikot 6-vuotiaan Sara-tyttäreni käyttöön, josta on kehkeytymässä varsinainen viherpeukalo :). Hän istuttelisi vaikka mitä syötäviä ja kauniita kukkia, jos olisi mihin istuttaa. Uuden talomme piha on vielä niin raakile, ettei äiti ja isä ole ehtinyt kasvimaata perustamaan, joten tytär istuttelee kasvejaan ruukkuihin äidin avustuksella <3 Viljelylaatikot tulisivat täten kyllä tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 25. Pari vuotta sitten pieni kasvihuoneeni hajosi pirstaleiksi myrskyssä. Sukulainen kävi katsomassa, enää ei voinut korjata. Samalla hajosi monta muutakin unelmaa. Nyt paikalla olevat laatat haluaisin siirtää pois ja aloittaa uudestaan, uusin keinoin. Tänä vuonna kylvisin laatikollisen oransseja, keltaisia, valkoisia, punaisia ja violetteja porkkanoita somiin riveihin. Terveisin merihempukka (at) gmail.com

  VastaaPoista
 26. Minulla ei ole omaa pihaa, mutta vuosikausia olen hoitanut sieluani ja samalla myös ruumistani upottamala käteni multaan. Jos ei ole ollut muuhun mahdollisuutta, niin ikkunapuutarhat ovat saaneet riittää. Nyt minulla on pieni parveke, joka kasvaa täpötäynnä kesäkukkia ja yrttejä, ja (Oulun) kaupungin palsta puoliksi ystäväperheen kanssa. Palsta on savimaata ja sateisen kevään ja kesän alun vuoksi niin märkä, että se on vielä ihan alkutekiöissään. Viisi kesää olen kitkenyt sieltä monivuotisten rikkaruohojen juuria niin, että luulen, että olen ihan konkreettisesti omin käsin puristanut jokikisen multapaakun. Keskellä palstaa työ alkaa kantaa hedelmää, mutta reunamilla tilanne on edelleen lähes toivoton huonosti hoidettujen naapuripalstojen vuoksi. Savimaan vuoksi myöskään esim. tilli ei onnistu. Haluaisin siis maalleni istutuslaatikot ja niihin uutta multaa. Niihin kylväisin tilliä ja muita yrttejä ja unikkoja, jota eivät myöskään savimaassa viihdy.
  paivyt.huttu-hiltunen@eduouka.fi

  VastaaPoista
 27. Piha on pieni, mutta kyllä yksi kasvulaatikko vielä mahtuisi!

  VastaaPoista
 28. Kasvulaatikko olisi lavakauluksista tekemäni kasvimaan kruunattu kuningatar. Se saisi kunniapaikan ja tyylitellysti maalatun kruunun kylkeensä. Kelpaisi siellä parsojen kasvaa... Ja tietysti laatikko saisi oman nimen, jolla esiintyä blogissani, Instassa ja FB:ssä. Se olisi jo syntyessään some-julkkis :)

  VastaaPoista
 29. Olemme myyneet omakotitalon vihannesmaineen ja marjapensaineen. Nyt meillä on kesäpaikka, jossa voisi kokeilla viljelyä isolla terassilla viljelylaatikossa!

  VastaaPoista
 30. " Muurahaisten muori, perunoita kuori.
  Muurahaisten muori perunoita kuori, pilkkoi porkkanoita, pani pannuun voita, porkkanoita ja voita. Muori koitti ehtiä piti kovaa kiirettä, lapset huusi nälissään: Koska Päästään SYÖMÄÄN!"!

  Miksi meille viljelylaatikko: Tirppanan kanssa tutkittu luonnon ihmeitä ja luettu kirpputorilta löydettyä iki ihanaa wanhaa Maija tutkii luontoa kirjaa ja saatu niin paljon inspiraatiota että halutaan itsekkin viljellä uusia makuja ruokiimme sekä saada niitä mahdollisia pieniä onnistumisen iloja ja kutkuttavaa odottelua!<3

  Toivottavasti vihervoitto napsahtaa: Manna

  VastaaPoista
 31. Oih, viljelylaatikko. Se on tämän pienviljelijän päiväuni. Meillä kun ihan tosissaan PIENviljellään. Kukkamaalla kasvavat ruohosipuli ja (toivottavasti) kohta myös kesäkurpitsa. Ne ovat ainoat, jotka meidän nelijalkaiset karvapojat (koirat siis) jättävät rauhaan (lue:eivät käy kuopimassa ylös..) Tuollainen viljelylaatikko ratkaisisi ongelman ja saisin nauttia kesän ajan tuoreesta tillistä, basilikasta, ryytisalviasta, laventelista ja salaatista. Nam!

  VastaaPoista
 32. Täällä Lapissa viljely laatikoissa on parasta, kun keväällä pääsee jo aikaisemmin kylvämään kaikkea kivaa. Kaksi laatikkoa löytyy itse tehtynä ja tänä kesänä on tarkoitus laajentaa keittiöpuutarhaa parin lavan verran, ainakin parsakaalelle haluan oman lavan.

  VastaaPoista
 33. Olen hurahtanut puutarhaan. Katselen telkkarista ohjelmia, luen kaiken mahdollisen. Mulla on savipohjainen rivaripiha, josta puuttuu kunnollinen viljelyalusta. Tykkäisin kasvattaa laatikossa kaikkea mahdollista: kesäkurpitsaa, tomaattia, herneitä, salaattia ja yrttejä. Muutamia marjapuskia sain viime vuonna istutettua, joiden satoa tässä odottelen. Olisi mahtava päästä kokeilemaan viljelylaatikoita: upea keksintö.

  marianne.hakala@live.com

  VastaaPoista
 34. Palstaviljelyä kolmatta vuotta intohimoisesti harrastavana haaveilen omasta kasvimaasta päivä päivältä enemmän. Vaikka palstalla onkin ihanaa puuhata, ja satoa tulee runsaasti, on se kuitenkin vain vuokralla. Mitään järin hirmuisia suunnitelmia ja pysyviä rakenteita on turha (tai kiellettyä) tehdä. Ja se jos jokin, saa minut kovin murheelliseksi. Korkeat kaarirakennelmat pavuille, isot lavat ja kasvihuone ovat unelmaa vain.
  ( Tämä palkinto sen sijaan sopisi palstalle kuin nappi!)
  Nimim. Kasvimaa tekee onnelliseksi.

  VastaaPoista
 35. auttais varmaankin tällaista nivelkivuista kärsivää harrastelijaa,helpottais kitkemistä ja muutenkin kaikin puolin upea keksintö

  VastaaPoista
 36. Ostin facen kirpalta parvekekasvihuoneen. Sitten tulikin nämä kesämyrskyt. Juoksentelin tuulisella pihamaalla lentävän kasvihuoneeni perässä. Huoh. Myin ostohintaan tuon lentopuutarhan ja aloin haaveilemaan laatikosta. Varmana ei lähde tuulten mukaan. (Ps. tarina on tältä kesältä ja tosi.)

  VastaaPoista
 37. Meillä on mökki saaressa, jossa ei ole kuin kalliota ja kuusimetsää. Kasvimaata ei voi tehdä, kun lapio osuu heti kallioon. Viljelylaatikko olisi siellä oiva mahdollisuus kasvattaa yrttejä ja salaattia ruokapöytään. Ah, mikä unelma se olisi.

  VastaaPoista
 38. Oikeastaan en ansaitse laatikkoa. Meillä on piha ja parveke mutta en ole koskaan onnistunut mitään kasvattamaan, en sisällä enkä ulkona. Tällainen haahuilija kun olen, unohdan kastella, lannoittaa, istuttaa ajoissa ja hoitaa. Ja kohta on syksy ja huomaan myöhästyneeni, jälleen kerran. Meillä on kyllä valtavan kaunis voikukka- ja vuohenputkiviljelmä! MUTTA: minulla on kolme ihanaa lasta ja heille soisin mahdollisuuden itse kokeilla puutarhanhoitoa, joten jos saan tämän viljelylaatikon, lahjoitan sen heille. Jos vaikka saisivat kipinän hauskaan harrastukseen :) mutter _at_ suomi24.fi

  VastaaPoista
 39. Ihan huippu palkinto! Jonka lahjoittaisin (hullusti sanottu) pojilleni 8 ja 10v..koska ovat aina kastelemssa ja leikkelemässä minulle ruohosipulia! tai jotain muuta yrttiäni. Saisivat hoitaa omaansa puumajan vieressä!!
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 40. Hieno palkinto! Lasten käyttöön ehdottomasti antaisin, ja yhtä laatikkoa jo viljelevätkin, lisälaatikko tulisi tarpeeseen :) Mukana kokeilemassa onneani. kotiporstua(at)gmail.com

  VastaaPoista
 41. Haluaisin sellaisen yrttilaatikon jossa voin kasvattaa erilaisia yrttejä, meillä menee kaikenlaiset yrtit :)

  VastaaPoista
 42. Viime kesänä ostin taimia, yrttejä, jos jonkunlaista! Kaikki lähti hyvin kasvamaan, mutta sitten alkoi yksi kerrallaan kuivumaan vaikka kuinka hoidin yrttejä. Viimein oli ainoastaan Lipstikka hengissä! Se kasvaa vieläkin tuolla pihamaalla jonne sen pelasin ruukkuviljelystä. Tänä kesänä en mitään ole uskaltanut ostaa.

  VastaaPoista
 43. Tänä keväänä oli tarkoitus tarttua toimeen eli perustaa kasvimaa ja istuttaa perennoja yms. Lapsillekin lupailin herneitä ja porkkanoita. Toisin kävi. Sairastuin syöpään. Nyt toivun leikkauksesta ja elän hetkessä. Mutta se kasvimaa ja ne pihatyöt jäi tältä keväältä perustamatta ja tekemättä. Viljelylaatikko voisi olla pelastus! Ilo lapsille ja minulle.

  VastaaPoista
 44. Tänä keväänä oli tarkoitus tarttua toimeen eli perustaa kasvimaa ja istuttaa perennoja yms. Lapsillekin lupailin herneitä ja porkkanoita. Toisin kävi. Sairastuin syöpään. Nyt toivun leikkauksesta ja elän hetkessä. Mutta se kasvimaa ja ne pihatyöt jäi tältä keväältä perustamatta ja tekemättä. Viljelylaatikko voisi olla pelastus! Ilo lapsille ja minulle.

  VastaaPoista
 45. Eipä varmaan ehdi enää, mutta yritän kumminkin. Näin tämän vinkin kasvimaakokeilumahdollisuudesta vasta juuri äsken facessa.
  Siis miksi minä, no tietysti siksi, että saisin kokeilla miten armoton viherpeukalo keskellä kämmentä ammentaa tämän ihmelaatikon myötä kaikkia ihania vihersmootheja.....ja pakastaa yrtit talven varalle. saas nähdä onnistuisinko?!

  Näin muuten bloginkin vasta ekan kerran, tosi mukava.

  Lämpimiä terkkuja
  Annaleena

  VastaaPoista
 46. Vastavalmistuneen talomme piha muistuttaa tällä hetkellä sorakuoppaa, jossa ei viihdy edes koiranputki. Tuo laatikko olisi todellakin nimensä veroinen, mahdollisuuksien viljelylaatikko.

  VastaaPoista
 47. Olen jo kaksi kesää pyytänyt, että mies rakentaisi laatikon. Ei ole vielä näkynyt, joten tällainen valmis setti olisi aivan loistava.
  Pia S.

  VastaaPoista