Sisällön tarjoaa Blogger.

MENOVINKKI VIIKONLOPULLE – TASTE OF HELSINKI 2015


Huomenna se alkaa – festari meikäläisen makuun. Ei tärykalvoja turruttavaa musiikkia, känniörveltäjiä tai mutavelliksi muuttuvaa nurmikenttää (pidetään sormet ristissä, ettei viikonloppuna sada!), vaan hyvää ruokaa, laadukasta viiniä ja hymyileviä kansalaisia. Toivottavasti myös auringonpaistetta ja lämpimiä kesäiltoja. 

Kehotin pari viikkoa sitten ympyröimään almanakasta tulevan viikonlopun, sillä silloin Helsingin Musiikkitalon takana sijaitsevan kansalaistorin puiston valtaa kymmenkunta pop up -ravintolaa sekä liuta viinibaareja. Ja kuten äitini ärsyttävä hokema kuuluu: asiasi on esissä. Jos et ole vielä hankkinut omaa festarilippua kesän herkullisimmalle festarille, kannattaa se tehdä pian, sillä osa kattauksista on jo loppuunmyytyjä. Tiketistä ostettuna Taste of Helsingin pääsylippu irtoaa myös muutamaa euroa portilla myytävää lippua edullisemmin.

Taste of Helsinkiin osallistuvien ravintoloiden kaartiin on tullut yksi viime hetken muutos: ahvenanmaalaisen Smakbyn sijaan festareilla on mukana aitoja mehikolaisia makuja tarjoileva Patrona. Meksikolaisravintolan festarilistalta löytyy muun muassa savustettuja naudankielitacoja sekä ankkamolea. Taidan tietää, mitä maistan huomenna ensimmäisenä. 
Parin vuoden festarikokemuksella vielä vinkki noviiseille: kun ruoat jakaa kaverin kanssa, pääsee maistamaan tuplamäärän annoksia. Toissa vuonna onnistuimme Apupojan kanssa syömään yhden illan aikana 27 annosta kahteen pekkaan. Tänä vuonna aion suunnata vähintään kahteen kattaukseen, ja vaatimattomana tavoitteenani onkin syödä festivaalin ruokalista läpi.

Nähdään siis Kansalaistorilla, saa tulla vetämään hihasta tai kippistelemään kanssani! Jos et pääse paikan päälle, voit kurkkia tunnelmia instagramista @vatsasekaisinkilinkolin tai tunnisteella #tasteofhelsinki.

Kuvat viime vuoden Taste of Helsingistä. Lisää festarifiilistelyä viime vuodelta voit kurkata täältä.

Postaus tehty yhteistyössä Taste of Helsinki -tapahtuman kanssa. 

4 kommenttia

 1. Olisipa kiva vetää sua hihasta ja kippistää kilikolin! Ehkä sitten ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Virtuaalinen kippis sinne Ouluun! :)

   Poista
 2. Eilen kävin tapahtumassa herkuttelemassa :). Oma suosikkini oli Ragun miekkakala-annos. Kun nyt olen lukenut tapahtumasta, jäi kovasti harmittamaan, etten ennakkosuunnitelmista poiketen maistanut Ragun jälkiruokaa, jota on hehkutettu vuolaasti. Mutta kun kaikkea ei vain jaksa/ehdi yhdellä kertaa. Tosin vielähän tässä ehtisi, sunnuntaihin asti paikkaamaan tuon erheen ;). Hyvää ruokafestaria ja onnea suurellisen suunnitelman toteuttamiseen (kaikkien annosten maisteluun)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en torstaina vielä päässyt Ragun annosten kimppuun, kun jono oli ihan älytön. Täytyy tänään testata. Ragun jälkkärin maistelin jo ennakkoon, ja ainakin silloin se oli ihan tajuttoman hyvä! Luulen, että ihan kaikkien annosten maisteleminen ei kuitenkaan onnistu, vaikka torstaina söimmekin Apupojan kanssa 20 annosta kahteen pekkaan. :) Aurinkoista kesää sinulle!

   Poista