Sisällön tarjoaa Blogger.

KUPLIVA MANSIKKASORBETTI


Helteistä viis, kuohuviinillä ryyditetty raikas mansikkasorbetti maistuu juhannuksena, vaikka taivaalta sataisi räntää ja tuuli tuiskuaisi myrskylukemissa.

Kaupallinen kampanja – yhteistyössä Astra Wines.

Alkuvuosi on kulunut sellaista vauhtia, että on ollut vaikea perässä pysyä. Se on kuulkaas vuosi puolessa välissä ja kesä vehreimmillään. Ummistan korvani säätiedotteilta, jotka enteilevät juhannukseksi sadesäitä. Aion kaata lasiini kylmää kuohuvaa ja herkutella kotimaisilla mansikoilla – tarvittaessa villasukat jalassa ja villanuttuun tiukasti kääriytyneenä. 



Maailman helpoin sorbetti syntyy kolmesta raaka-aineesta: tuoreista mansikoista, glukoosisiirapista sekä hulauksesta kuohuviiniä. 
Pääsin pari viikkoa sitten maistelemaan Bernard-Massardin viinejä viinimaahantuoja Astra Winesin järjestämälle dinnerille. Kyseessä ei muuten ollut mikään ihan perusdinneri, sillä viehättävän bloggaajaseuran sekä Astra Winesin leidien lisäksi seurueeseemme lukeutui myös Bernard-Massardin omistaja ja markkinointijohtaja Antoine Clasen. Clasenin perhe on johtanut perinteikästä luxemburgilaista viinitaloa Jean Bernard-Massardin kuolemasta, eli vuodesta 1937 lähtien. Bernard-Massardin tiluksilla maaperä on kuulemma hyvin samantyyppinen kuin Ranskassa Champagnen maakunnassa, ja keltakylkiset kuohuviinit myös valmistetaan sampanjanvalmistuksesta tutulla méthode traditionelle -menetelmällä. Ja juodaan Finnairin lennoilta tuttua keltaetikettistä kuohuvaa paremmissakin piireissä, Bernard-Massard on nimittäin Luxemburgin herttuasuvun hovitoimittaja.




Hulautin kuohuvaa mansikkasorbetin sekaan, mutta säästin silti suurimman osan lasiin kaadettavaksi. Sorbetti sopii sekä hellepäivän raikastajaksi (sormet ritiin, että niitäkin on tulossa!) tai tuhdimman juhannusaterian jälkkäriksi. Kylkeen suosittelen kaatamaan lasillisen keltakylkistä kuohuvaa.

Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson Brut -kuohuviini on valmistettu Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc sekä Chardonnay-rypäleistä, ja pullo (0,75 l) kustantaa Alkossa 13,90 €. Viiniä myydään myös kätevässä puolikkaassa (0,375 l) pullossa hintaan 8,49 €. 

MANSIKKA-KUOHUVIINISORBETTI (neljälle)

Perkaa mansikat ja soseuta ne tehosekoittimessa. Lisää sekaan glukoosisiirappi ja sekoita. Lisää lopuksi kuohuviini ja kaada sorbettimassa pakastuksen kestävään vuokaan tai pakasterasiaan. Jäädytä kunnes seos on jäätynyt kauttaaltaan. 

Tarjoa sorbetti Bernard-Massardin kuohuviinin kera.



PS. Antoine Clasenin lisäksi Astra Winesin isännöimällä illallisella oli mukana myös argentiinalaisen Domaine Bousquet -viinitalon myyntijohtaja Didier Horstman. Viinintäyteisesti illasta voi lukea lisää Hellan ja viinilasin välissä sekä Tiskivuoren Emäntä -blogeista.

Yhteityössä Astra Wines ja Blogirinki Media.



Huomioithan, että laki alkoholimainonnasta kieltää alkoholia koskevan kommentoinnin sosiaalisessa mediassa. 

3 kommenttia

  1. Nam, onpa herkullisen ja kesäisen kuulloista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt vain odotellaan, että kelit muuttuisivat sorbetin syömiseen sopiviksi.

      Poista
  2. Todella ihana blogi sinulla :) löysin sattumalta ja ehdottomasti jään seuraamaan jatkossa :)
    http://matildaselin.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista