Olen viime aikoina pohtinut, mahtaako jollakulla olla tarvetta ostaa kotiinsa kuminauhoja.
Keväiset tulppaanikimput sekä parsaniput pitävät ainakin meidän huushollimme
kumilenkeissä.
Pikkuhiljaa alkaa olla paras parsa-aika vuodesta. Lähes jokaisella
kauppareissulla nappaan ostoskoriini nipullisen vihreää parsaa. Useimmiten
paistan parsat voissa kuumalla pannulla tai nakkaan ne hetkeksi kiehuvaan,
suolalla maustettuun veteen. Parsat sopivat melkein minkä tahansa ruoan
rinnalle tai sellaisenaan napsittaviksi. Pääsiäispöytään raastan parsojen
päälle ruotsalaisten kansallisaarretta, Västerbottensost-juustoa.
Parsan voi mokata oikeastaan vain kypsentämällä sitä liikaa. Täydellinen
parsa rapsahtaa mukavasti hampaita vasten – ylikypsä parsa sen sijaan on
säikeistä ja maistuu pelkältä vedeltä.
Käy kurkkaamassa myös eilinen pääsiäismenu-postaukseni. Rustaamalla kommentin voit päästä sokkotreffeille allekirjoittaneen (sekä parin muun tyypin) kanssa.
Vihreää parsaa ja Västerbottensostia (neljälle)
- 1 kg (2 nippua) vihreää, tuoretta parsaa
- vettä
- suolaa ( 2 tl / vesilitra)
- sokeria (1 tl / vesilitra)
- 100 g Västerbottensostia
Ota parsasta kiinni kaksin
käsin ja katkaise parsan tyvestä pala pois – käsin napsauttamalla parsa katkeaa
oikeasta kohdasta.
Kuori halutessasi parsan varsi
kuorimaveitsellä. Ohuita parsoja ei tarvitse kuoria.
Kiehauta laakeassa kattilassa
(tai kapeassa parsakattilassa, mikäli kaapin kätköistä löytyy sellainen) vesi
ja mausta se suolalla ja sokerilla.
Nakkaa parsat veteen ja keitä
al denteksi – keittoaika riippuu parsojen tuoreudesta sekä paksuudesta.
Tavallisesti keittoaika on 3–5 minuuttia.
Nosta parsat tarjolle ja
raasta päälle Västerbottensostia. Tarjoa välittömästi.
Yhteistyössä Västerbottensostin kanssa.
Oih, parsa on kyllä parasta ja olen muuten monesti tehnyt myös uunissa sekä grillissä. Varsinkin grillissä parsoihin saa ihanat raidat. Ja ompa kiva idea raastaa naapurimaan juustoa pinnalle, hyvän makuista juusto kun onkin!
VastaaPoistaMilleköhän muuten perinteinen hollandaise maistuisi kun sekaan heittäis Västerbottens-juustoa? Täytyypä ehkä kokeilla :)
No niin on! Grillattuna parsat ovat kyllä tosi hyviä! Kerroha lopputulos vbo-hollandaisesta, mikäli sitä kokeilet. :) Hyvää pääsiäistä!
Poistagoogle 4344
VastaaPoistagoogle 4345
google 4346
google 4347
google 4348
google 4349
Your article is very useful, the content is excellent, I have read many articles, but yours left me with a lasting impression. I use the spacebar a lot when playing games. In a first-person simulation game, the spacebar controls the crawl and jump actions. This profile spacebar counter allows you to tap more spacebars at the same time.
VastaaPoistaYou made a typically dry subject come alive with your passion and personal reflections. Thanks for sharing your journey. Read this article Brain Age Test. Mental age assessments can offer insights into how our fluid intelligence changes over time.
VastaaPoista