Sisällön tarjoaa Blogger.

BLOGISTANIA LÄHESTYY


Tänään pärähtää ruutuun Yle Kakkosella esitettävä Blogistania-jaksoni, jossa kahvitellaan, kokkaillaan ja kikatetaan hermostuneesti. Tänään (YLE Kakkosella kello 19.30) esitettävän Blogistania-jakson myötä myös jokunen uusi tuttavuus löytänee blogiini. Haluankin toivottaa niin kaikki vanhat kuin uudet lukijani tervetulleiksi Vatsasekaisin Kilinkolin -blogin pariin. Toivottavasti viihdyt, löydät mieleisiä reseptejä kokeiltavaksesi ja palaat lukemaan turinoitani toisenkin kerran.

Uusille lukijoille kerrottaneen, että blogin hieman kummallinen nimi juontaa juurensa lapsuusaikaisiin leikkeihini. Minulla ja sisarellani oli leikkiravintola, jossa tarjoilimme varsin herkullisia annoksia, kuten mädätetyn kastemadon suolipullia. Kuppilan nimi oli tietysti Ravintola Vatsasekaisin Kilinkolin. Ihan yhtä eksoottisia makuja ei keittiössämme enää valmisteta, mutta intohimo kokkaamiseen ja ruokaan on säilynyt.

Keittiötouhujani voi seurata myös blogin Facebook-sivulla, jonne päivitän kuulumisia hieman blogia useammin. Halutessasi voit tilata blogipäivitykset myös suoraan sähköpostiisi oikeassa laidassa olevan lomakkeen kautta. Toki blogipäivitysten seuraaminen onnistuu myös Blogilistan tai Bloglovin´-palvelun kautta.

(Facebook tuppaa rajoittamaan tykkäämiesi sivustojen julkaisujen näkyvyyttä uutissivulla, joten mikäli mielit saada Vatsasekaisin Kilinkolin -päivitykset omalle uutissivullesi, valitse tykkäämisen jälkeen tykätty-nappulan alastulovalikosta kohta näytä uutisissa. Klikkaa tämän jälkeen asetukset-valikkoa ja valitse kohta kaikki päivitykset.)

Blogistania-jaksossa ihanaiset rouvat, lakeuksien ruokakuningattareksikin tituleerattu, Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna sekä Kivistössä-blogin ehtoinen emäntä Mari saapuvat vieraikseni sekä sotkemaan keittiöni. Suurkiitos kumpaisellekin mukanaolosta! Lupaan jakaa myös jaksossa kokkailemani margaritasorbetin ohjeen heti toivuttuani illan tv-esiintymisestäni.

Pidetään peukut pystyssä, että leikkaaja on tehnyt työnsä kunnialla, ja puolituntiseen jaksooni on päätynyt muutakin kuin pelkkää hermostunutta kikatusta.

Avainsanat: blogistania 

52 kommenttia

 1. Onneksi huomasin ajoissa ettei mene ohi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos muistutuksesta, tänään pitää avata telkka!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti näkyy jatkossa myös Suomen ulkopuolella....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Areenassa pitäisi näkyä ulkomaillakin. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Mieluummin katseli kun selkäänsä olisi ottanut, vai? :)

   Poista
  2. Suurin piirtein! Nyt tiedän miksi mun korviani kuumotti kummasti joskus viime kevättalvella, meinasin sairauslomalle heittäytyä! :D

   Poista
 5. Oikein hyvä jakso :) Hyvä Riikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, varsin hämmentävää katsella itsenään. :)

   Poista
 6. Hei. Minua harmittaa, kun puhuit blogistaniassa siitä, että koulussa ei ole ruokakasvatusta. Kyllä mielestäni on. Pöydässä ollaan yhdessä, pöydässä jutellaan ja opitaan arvostamaan ruokaa. Ruokkis on 30 min, josta oppilaat syö ihan rauhassa n. 15 minuuttia, pienempiä ovat heidän annoksensakin. Jos koulussa ei saisi ruokaa, joku ei saisi sitä ikinä - eikä oppisi pöytätapojakaan. Menestystä blogillesi ja maukkaita kokkauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa alempana Mari taisikin vastata sinulle jo. Minulla itselläni ei oikein ole käsitystä koulujen ruokakasvatukesta, omista kouluajoistakin kun alkaa olla jo tovi. En Blogistaniassakaan sen takia oikein osannut ottaa asiaan kantaa. :) Mutta kuten Mari tuossa alempana toteaakin, on koulujen välillä varmasti paljon eroja. :)

   Poista
 7. Mahtava ohjelma! Hyvä leidit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin olivat osanneet leikata pois kaiken hysteerisen hihityksen ja räkätyksen. Kuvauksista ei nimittäin selvitty kyynelittäkään. :)

   Poista
 8. Naulitseva juttu kaikin puolin!

  VastaaPoista
 9. Katsottu on, oikein hieno juttu, että ruokabloggareita esiteltiin :) ja niin maistuvat herkut. Meillä on koulussa 45 minuutin ruokatunti, mikä on kyllä aika ainutlaatuista. Ruokaa ei siten tarvitse hotkia. Opettajat syövät oppilaiden kanssa ja mm. kännyköiden käyttö ruokaillessa on kielletty. Tarkoituksena on nauttia ruuasta ja seurustella. Pyritään opettamaan sitä ruokailukulttuuria monella tavalla. Tiedän, että kaikissa paikoissa näin ei ole ja parantamisen varaa olisi hurjasti. Kyseessä siis yläkoulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kouluruokailu on siis muuttunut omista kouluajoistani. :)

   Poista
 10. Hei EK, se taisin olla minä monologeineni, ei vatsasekaisin-Riikka! Kuuntelin että alku kuulosti jyrkemmältä, kuin ajattelen. Sanoinkin siinä ykinpuheluni lopussa, että suomalainen kouluruoka on uskomattoman hieno asia. Lisää kasvatusta vaan toivon edelleen sinne ruokasaleihin, sitä ei kaikkialla ole, eikä aikuinen aina istu lasten kanssa pöydässä keskustelemassa . Ja tietysti lisää resursseja tarvitaan siihen tärkeään työhön. jota luokissa ja keittiöissä tehdään!

  Koulutkaan eivät ole veljeksiä, upeita esimerkkejä löytyy, kuten tuossa Sarpulla. Niitä pitää vaan nostaa esiin ja samoin omistautuneita tekijöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kun saataisiin kaikki ymmärtämän, että kouluruoka on tosiaan uskomattoman hieno asia, viidesosa oppilaista kun ei päivittäin syö lainkaan....eli paljon on vielä tehtävää....tärkeästä asiasta juttelit.

   Poista
 11. Hyvin te veditte! Huumori tuli läpi vaikkei ihan päässyt valloilleen...mikä lie ihan hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ihan hyvä, että leikkaaja oli leikannut ne hysteeriset nauramiset pois. :)

   Poista
 12. Kiva oli ohjelma, hyvin minusta leikattu, välittyi sekä hauska että fiksun pohdiskeleva fiilis!

  VastaaPoista
 13. Hyvinhän se meni! Huumoria ja kikatusta juuri sopivassa suhteessa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Täytyy myöntää, että pelkäsin pahempaa.

   Poista
 14. Hyvä kun laitoit linkin Fb:iin, katsoin Areenalta.

  Kiva juttu ruokabloggaamisesta. Keittiösi on ihanan esteettinen ja siisti. Eikö ne kuvanneet teidän sotkujanne ollenkaan ;))

  Olet juuri niin suloinen, kuin olin arvellutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Omenaminttu ihanasta kommentistasi!

   No onneksi sotkutkin oli ilmeisesti leikattu pois, tosin sotku olisi kyllä vain kielinyt todellisuudesta, sillä keittiömme on yleensä aina kaaoksen vallassa, kun tilaa on aika rajallisesti. :)

   Poista
 15. Hieno setti :) Eihän siinä niin paljon hermostunutta hihitystä ollut :D

  Meillä oli kouluaikoina 45 minsan ruokatunti. Varsinkin talvella syötiin pitkään ja rauhallisesti, ettei tarvinnut mennä pohjoisen paukkuviin pakkasiin ulkoilemaan edes osaksi välituntia. Ei meillä mitään ruokakasvatusta kyllä ollut. Opettaja istui pöydän päässä ja mätti sapuskansa hirmuisella kiireellä, että ehti ruokatunnilla hoitaa opettajainhuoneessa muita asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä leikkajaa siis!

   Tuo ohjelma kuvattiin helmikuussa, ja en yhtään muistanut, että olimme keskustelleet jotain kouluruoasta. Mutta ilmeisesti ihan hyvä aihe, kun siitä on virinnyt keskustelua. :)

   Mä muistelisin, että harrastimme kavereiden kanssa myös tuota pitkään ja rauhallisesti syömistä ainakin silloin kuin ei mielitty pihalle. :) Meillä ei saanut vielä yläasteellakaan nimittäin hengata välitunteja sisällä, lukiossa olikin sitten ihan luksusta. :)

   Poista
 16. Olipas kaikin puolin kiva ja positiivinen ohjelma! :) Ja mielenkiintoista pohdintaa ruoasta.

  Mä en yleensä edes katso telkkaria, mutta eilen piti käydä taistoa Grand Designsin ja Blogistanian välillä. Jälkimmäinen veti lopulta pidemmän korren...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota jaksoa kuvattiin kaksi päivää, joten leikkaamalla olisi varmasti saanut myös jotain Satuhäät-tyyppistä kamaa. :) Huh, onneksi ei sellaista. :)

   Poista
 17. Tosi kiva jakso! :)
  Teillä on viihtyisän oloinen koti ja upeita klassikkokalusteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Klassikot ovat myös heikkouteni. :)

   Poista
 18. Todella hyvä jakso! Onneksi satuin katsomaan mitä tv:stä tulee samalla kun ohjelma alkoi. Jakso oli yhtä kaunis ja raikas kuin blogisikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja olipas kiva löytää blogiisi – tosin matkakuume iski välittömästi. :)

   Poista
 19. Onneksi muistutitte Nannan kanssa etukäteen ohjelmasta, niin ei mennyt ohi! Tosi mukavaa ja mielenkiintoista katsottavaa, olitte hauska kolmikko. Sinä sait nyt ihan uudella tavalla inspiroitumaan kuvausrekvisiitan käyttöön, sun kuvat on tosi kauniita. Pitää alkaa harjoittelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Areenassa se olisi ollut (ja on edelleen) nähtävillä jos olisi mennyt ohi. Varo vaan, siihen kuvaamiseen (ja kuvausrekvisiitan hamstraamiseen) saattaa jäädä koukkuun! :)

   Poista
 20. Katsoin eilisen jakson juuri Yle Areenasta. Hyvin te veditte, tytöt! Oli todella mukavaa nähdä sinut keittiössä häärimässä. Ja kyllä teillä on hieno koti! Ihania klassikkohuonekaluja.

  VastaaPoista
 21. Aivan tosi kiva ohjelma! Tai ainakin jakso, tämä oli ensimmäinen jonka näin ja nytkin vahingossa. Blogisi nimi on hieman...harhaanjohtava...jos sallit sanoa näin, mutta että millaisia kuvia, ruokia ja itse bloggaaja takaa paljastuukaan! Aivan mainio!!! Oli mukava nähdä kuinka mahtavia ihmisiä ruokabloggaajista löytyy!

  Itse seurailen toisen aihepiirin blogeja enemmän (en nyt kerro mitä kun joku kuitenkin taas loukkaantuu) ja siellä huumori ei kyllä kuki laisinkaan tähän malliin kreisisti. Taidan jäädä sinun blogisi seuraajaksi...ja kyllä varmasti vierailen toki ystäviesikin blogeissa. Naapurustossa jo käväisinkin chorizon perässä eli Jokihaka kokkaa -blogissa. Vautsimus. Naurattaa tuonkin blogin nimi kun siitä tulee mieleen H.Potter kirjojen Lujahaka-maahinen!! ;D Ehkäpä perustan itse sellaisen vastablogin :D Hmmm... voi olla että nämä assosiaatiot eivät iske kuin itseeni mutta naurattaa silti, ja sitähän ei koskaan ole liikaa - eikä hyvää ruokaa! Thanks!
  terkuin,
  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi T! Blogin nimi tosiaan on hieman harhaanjohtava, mutta toisaalta musta on kiva, että siihen liittyy tarina. Mulla ei ole kauheasti kokemusta muista kuin ruokabloggareista, ja he ovat kyllä täysin kreisiä, mutta samalla aivan ihanaa porukkaa.

   Ihanaa jos jäät seurailemaan tekemisiäni.

   PS. Muhun ainakin iski tuo Lujahaka-assosiaatio. Tosin täytyy kyllä paljastaa, ettei Jokihaka muistuta paljon yhtään Lujahaka-maahista. ;) Tai ehkä hänessä onkin vähän samaa charmia...

   Poista
 22. Hei! Lueskelin blogiasi taaksepäin ja törmäsin marianne-suklaakakku ohjeeseen!! Näyttää muuten ihan liian hyvältä, täytyy kokeilla! Voisiko manteli- ja perunajauhon sijaan laittaa jotakin muuta esim. tavallista vehnäjauhoa. En nimittäin tarvitse gluteenitonta ja en välttämättä haluaisi tuota mantelia siihen?:D Aivan ihana blogi!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi varmasti korvata peruna- ja mantelijauhot ihan tavallisella vehnäjauholla. Kivoja leipomishetkiä sinne!

   Poista
 23. Olen katsonut kaikki Blogistanian tähänastiset ohjelmat ja sinun blogisi oli ensimmäinen, johon todella halusin tulla katsomaan ohjelman jälkeen. Siis muitakin hyviä on ollut ja valitettavasti olen unohtanut monen nimen. Täälä nyt kuitenkin ollaan! Mielenkiintoista, nautittavaa, kaunista, hyviä ohjeita! Alkaa jo omat posket punoittaa oman pannariohjeeni takia, ksoka en ole häävi kokki, pääasia on muiden ilahduttaminen vaikka sitten sillä pannarilla...

  Palaan tänne varmasti uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Tuolta jostain aiemmista postauksistani löytyy lista linkkeineen kaikista Blogistaniassa mukana olevista blogeista, joten sitä kautta ainakin löytyy ne unohtuneetkin blogit.

   Pannarihan on ihan parasta, ja meillä sitä leivotaan aina säännöllisesti silloin kuin sokerihammasta kolottaa! Leivonta- ja kokkauspuuhat ovat siitä kivaa, että tekemällä oppii ja noudattamalla ohjeita ei yleensä ihan kauheasti voi mennä edes vikaan.

   Poista
 24. Riikka, onneksi oot valtiotieteilijä etkä lääkäri, helpompi sulatella tuo antamasi HULLUUS- diagnoosi!

  Ihana jakso oli, vieraista huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onneksi sä et ole juristi, muuten saattaisi alkaa lennellä kunnianloukkaussyytteitä. Pus <3

   Poista
 25. Te olitte kaikki ihan huippuja!! Tosi hyvä pätkä, täältä Ameriikoista pysty onneksi sen näkemään :)...Jess, hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kira! Kiva kun näkyi sielläkin. (Mä taas olen ihastellut sinua yhden jos toisenkin nettisivuston bannerissa.)

   Poista
 26. Minustakin oli ihan huippujakso (en kerron etten muita ole katsonut). Minusta kaikki kolme olitte aivan valloittavia, toivottavasti joskus nähdään livenäkin Minua kiinnostaa tietää, että mikä sai teidät kyyneliin. Sinulla Riikka on aivan ihana keittiö ja koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosiaan kiva tavata kasvotustenkin! :) Nanna taisi kyllä olla ainut, joka kuvauksissa oikeasti kyynelehti, mutta syytä ei ehkä tohdi kertoa näin julkisesti – jotain täysin päätöntä se sinänsä oli, onneksi oli leikattu pois. :) Keittiö on kiva, mutta ei haittaisi vaikka olisi vähän isompikin. :)

   Poista
 27. Tää oli todella hyvä jakso. Hyvä että ruokabloggareitakin oli päässyt ohjelmaan. Olitte loitavia kaikki ja ihana keittiö sulla ! Ihan pieni kateus iski :D

  VastaaPoista