Samsungin jaettavassa kiertoilmauunissa onnistuu useamman ruokalajin
kypsennys samanaikaisesti eri lämpötiloissa. Leivo vaikkapa syksyisen keiton
kylkeen pellillinen focacciaa samalla, kun keitto hautuu uunin alaosan
lempeässä lämmössä.
Osallistuin jokin aika sitten Blogiringin
järjestämään tilaisuuteen, jossa testasimme illan isännän, Akseli ”top chef”
Herlevin, johdolla Samsungin uutuusuuneja. Samsungin Dual Cook -kiertoilmauunin
voi jakaa kahteen osaan, jolloin uunissa onnistuu kahden eri ruokalajin kypsennys
samanaikaisesti. Uuni jaetaan tällöin lämpöeristetyllä levyllä, ja ruokalajit
voi kypsentää myös eri lämpötiloissa. Uunista voi lämmittää myös pelkästään
ylä- tai alaosan, jolloin säästyy myös sähköä lämmitettävän tilan ollessa
tavallista pienempi.
Itse valmistaisin tuplauunissa esimerkiksi
italialaista häränhäntäkeittoa, jonka kylkeen leipoisin pellillisen focacciaa.
Häränhäntäkeiton kannattaa antaa muhia uunissa miedossa lämmössä, kunnes
liha irtoaa luista lähes itsestään. Iso kattila tai valurautapata ei mahdu
uuniin sen ollessa jaettuna kahteen osaan, mutta häränhäntäkeiton voi hyvin
valmistaa myös laakeassa, foliolla peitetyssä uunivuoassa. Paista focaccia
keiton kylkeen uunin yläosassa juuri ennen keiton valmistumista.
Blogiringin Samsung-iltamissa joukkuejohtajamme
Raakel Lignell sekä White Trash Disease -Nata jakoivat meidät kaksitoista bloggaajaa
kahteen ryhmään. Kumpaisenkin ryhmän tehtävänä oli joukkuejohtajansa
avustuksella loihtia toisinnot Akselin ennakkoon valmistamista annoksista. Reseptejä
tai listaa tarvittavista raaka-aineista emme saaneet, mutta tarkan maistelun
jälkeen pääsimme aika hyvin kärryille Herlevin herkuista. Minä ja Nanna otimme vastuullemme ryhmämme pääruoan – eli höyrytetyn lohen, kapriskastikkeen, kukkakaalipyreen sekä lämpimän parsasalaatin – valmistamisen. Niinhän siinä kävi, että annetussa ajassa ei kaikki mennyt aivan putkeen, tuli kiire, ensimmäinen versio lohesta paistui ylikypsäksi ja jälkimmäinen jäi lähes sashimiksi. Kastikkeenkin ehdin polttaa kertaalleen. Tiukan taistelun tuloksena joukkueemme vei kuitenkin voiton, ja ilta oli muutenkin kaikenkaikkeaan oikein herkullinen. Bloggaajakollegoita oli ihana tavata, ja ihastuttava duo Eva & Manu viimeistelivät onnistuneen illan.
Akseli opetti tuplauunin salat. |
Tarkkana kuin porkkanat maistelemassa Akselin loihtimia annoksia. |
Tadaa! Pääruoka valmiina. Annoskoko ei ihan noudata yleistä standardia. Voittajien on helppo hymyillä! – Hyvä meidän joukkue! Ilta päättyi illalliseen sekä Evan & Manun sulosäveliin. |
Kuvat: Satu Kemppainen |
Ps. Samsungin sivuilla on kilpailu, jossa voit voittaa Samsung Dual Cook -tuplauunin omaksesi! Minä ainakin aion osallistua.
Yhteistyössä Samsung.
Oli kyllä hauska ilta! Kuponki on myös täytetty :)
VastaaPoistaOli kyllä hauskaa! :) Ja lopulta oli tosi kiva päästä syömään niitä Akselin varta vasten meille loihtimia sapuskoja.
PoistaMinäkin vain koko ajan puhun, että MEILLÄ oli lohen kanssa ongelmia. Kyllä se taisin minä kuitenkin olla joka paistoaikojen kanssa sössi :) Ettei nyt mee väärään piikkiin!
VastaaPoistaOlit ihan paras pari!
Kunnon tiimipelaajameininkiä aistittavissa. :)
Poista