Sisällön tarjoaa Blogger.

KOKKISOTAA JA
HERLEVIN HERKKUJA


Samsungin jaettavassa kiertoilmauunissa onnistuu useamman ruokalajin kypsennys samanaikaisesti eri lämpötiloissa. Leivo vaikkapa syksyisen keiton kylkeen pellillinen focacciaa samalla, kun keitto hautuu uunin alaosan lempeässä lämmössä.

Osallistuin jokin aika sitten Blogiringin järjestämään tilaisuuteen, jossa testasimme illan isännän, Akseli ”top chef” Herlevin, johdolla Samsungin uutuusuuneja. Samsungin Dual Cook -kiertoilmauunin voi jakaa kahteen osaan, jolloin uunissa onnistuu kahden eri ruokalajin kypsennys samanaikaisesti. Uuni jaetaan tällöin lämpöeristetyllä levyllä, ja ruokalajit voi kypsentää myös eri lämpötiloissa. Uunista voi lämmittää myös pelkästään ylä- tai alaosan, jolloin säästyy myös sähköä lämmitettävän tilan ollessa tavallista pienempi.
Itse valmistaisin tuplauunissa esimerkiksi italialaista häränhäntäkeittoa, jonka kylkeen leipoisin pellillisen focacciaa. Häränhäntäkeiton kannattaa antaa muhia uunissa miedossa lämmössä, kunnes liha irtoaa luista lähes itsestään. Iso kattila tai valurautapata ei mahdu uuniin sen ollessa jaettuna kahteen osaan, mutta häränhäntäkeiton voi hyvin valmistaa myös laakeassa, foliolla peitetyssä uunivuoassa. Paista focaccia keiton kylkeen uunin yläosassa juuri ennen keiton valmistumista. 

KOKKISOTA HERLEVIN HERKUISTA 

Blogiringin Samsung-iltamissa joukkuejohtajamme Raakel Lignell sekä White Trash Disease -Nata jakoivat meidät kaksitoista bloggaajaa kahteen ryhmään. Kumpaisenkin ryhmän tehtävänä oli joukkuejohtajansa avustuksella loihtia toisinnot Akselin ennakkoon valmistamista annoksista. Reseptejä tai listaa tarvittavista raaka-aineista emme saaneet, mutta tarkan maistelun jälkeen pääsimme aika hyvin kärryille Herlevin herkuista. Minä ja Nanna otimme vastuullemme ryhmämme pääruoan – eli höyrytetyn lohen, kapriskastikkeen, kukkakaalipyreen sekä lämpimän parsasalaatin – valmistamisen. Niinhän siinä kävi, että annetussa ajassa ei kaikki mennyt aivan putkeen, tuli kiire, ensimmäinen versio lohesta  paistui ylikypsäksi ja jälkimmäinen jäi lähes sashimiksi. Kastikkeenkin ehdin polttaa kertaalleen. Tiukan taistelun tuloksena joukkueemme vei kuitenkin voiton, ja ilta oli muutenkin kaikenkaikkeaan oikein herkullinen. Bloggaajakollegoita oli ihana tavata, ja ihastuttava duo Eva & Manu viimeistelivät onnistuneen illan.  

Akseli opetti tuplauunin salat.

Joukkueenjohtajat Nata ja Raakel. 
Tarkkana kuin porkkanat maistelemassa Akselin loihtimia annoksia. 
Tadaa! Pääruoka valmiina. Annoskoko ei ihan noudata yleistä standardia.


Voittajien on helppo hymyillä! – Hyvä meidän joukkue!

Ilta päättyi illalliseen sekä Evan & Manun sulosäveliin.


Kuvat: Satu KemppainenPs. Samsungin sivuilla on kilpailu, jossa voit voittaa Samsung Dual Cook -tuplauunin omaksesi! Minä ainakin aion osallistua. 

Yhteistyössä Samsung.


4 kommenttia

 1. Oli kyllä hauska ilta! Kuponki on myös täytetty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauskaa! :) Ja lopulta oli tosi kiva päästä syömään niitä Akselin varta vasten meille loihtimia sapuskoja.

   Poista
 2. Minäkin vain koko ajan puhun, että MEILLÄ oli lohen kanssa ongelmia. Kyllä se taisin minä kuitenkin olla joka paistoaikojen kanssa sössi :) Ettei nyt mee väärään piikkiin!
  Olit ihan paras pari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon tiimipelaajameininkiä aistittavissa. :)

   Poista