Sisällön tarjoaa Blogger.

AAMIAISOMELETTI


Omeletti kruunaa aamiaispöydän, mutta sopii yhtä hyvin myös lounaaksi tai iltapalaksi.

Kesällä vietimme ihanat pari päivää Nellen perheen luona kauniissa saaristossa. Sanomattakin lienee selvää, että visiitti oli myös erittäin herkullinen kaikkine ihanine grilliherkkuineen. Aamulla kaivauduttuamme vierasmajasta, oli Nelle loihtinut aamiaispöytään valtavan hyvän munakkaan – ehkä parhaimman koskaan syömäni. Saaristovisiitin jälkeen meillä on monen monta kertaa tehty jonkinlainen toisinto Nellen omeletista. Munakkaan ainekset löytyvät kaapistamme melkein aina, ja omeletti onkin aamiaisen lisäksi pelastanut kurnivan vatsan monesti myös lounas- tai ilta-aikaan.



OMELETTI kahdelle (osana aamiais- tai brunssipöytää useammallekin)
  • 4 munaa 
  • 1 rkl vettä 
  • pyöräytys mustapippuria myllystä 
  • loraus öljyä 
  • 3 siivua ilmakuivattua kinkkua (tai esim. Schwarzwaldinkinkkua) 
  • 2 rkl smetanaa tai ranskankermaa
  • 1 avokado 
  • 1 tomaatti (tai kourallinen kirsikkatomaatteja) 
  • runsaasti lehtipersiljaa tai korianteria

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää vesitilkka ja pyöräytä sekaan mustapippuria.

Kuumenna halkaisijaltaan noin 20-senttinen paistinpannu ja lorauta sille öljyä. Lisää munat. Peitä pannu kannella ja vähennä lämpöä. Kun omeletti on hieman hyytynyt, aseta kinkkuviipaleet munakkaan pinnalle. Paista omeletti lähes kypsäksi miedolla lämmöllä. Omaan makuuni omeletti saa jäädä pinnalta jopa hieman raa’aksi.

Pilko tomaatti ja avokado sopiviksi suupaloiksi.

Liu’uta omeletti pannulta lautaselle. Levitä omeletin päälle smetana tai ranskankerma sekä tomaatti- ja avokadopalaset. Saksi päälle runsaasti lehtipersiljaa tai korianteria. 



Avainsanat: omeletti aamiainen, munakas ohje, helppo omeletti resepti, avokado resepti

4 kommenttia

  1. Oi, kuulostaa ihanalta. Meillä päätyi juuri lehtikaalia ja perunaa munakkaaseen, apua kaapit on tyhjät päivänä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi useamminkin harrastaa apua_kaapit_on_tyhjät -päiviä, sillä oikeastihan kaappien sisällöistä saa loihdittua vaikka mitä. Useammin vain tekee mieli jotain ihan muuta, ja sitten kurvataankin kaupan kautta kotiin...

      Poista
  2. Nyt kun on ollut ihan sairas kiire, meillä on harrastettu aika paljon apua kaapit on tyhjiä -päiviä ja kas vain useimmiten sieltä saa vielä ihan hyvät ainekset arjen pikaruokiin. Onneksi taitaa tähänkin löytyä kaikki tarvittava ranskankermaa lukuunottamatta. Huomisen vapaapäivän kunniaksi taidan laittaa Nennen reseptin testiin. Ne vaan toimivat!

    VastaaPoista
  3. Kiva kun kävitte - ehkä me joskus saadaan teidät houkuteltua tänne Perä-Espooseenkin, vaikkei täälä olekaan yhtään merta;) Se munakas oli jonkinlainen kopio Denver omeletista jota joskus syötiin ameriikan ihmemaassa. Ja joo, mä tykkään siitä kanssa:)

    VastaaPoista