Sisällön tarjoaa Blogger.

LAIVA ON LASTATTU


Lastasimme Apupojan kanssa itsemme Tallinnan-laivaan. Eteläisen naapurimme talvinen pääkaupunki pääsi yllättämään positiivisesti – ainakin illallispaikkamme osalta.

Edellisestä visiitistäni Tallinnaan on kymmenkunta vuotta, ja muistiini siitä reissusta on lähinnä jäänyt vain mielikuva paikallisessa kauneussalongissa liian tummiksi värjätyistä kulmakarvoistani. Tällä kertaa päätimme jättää paikalliset kauneushoitolat väliin, viettää laatuaikaa kaksin ja syödä hyvin.

Olin lukenut useammasta blogista vinkkejä Tallinnan ravintolatarjonnasta. Suolaa ja Hunajaa -Jonnan kehuma, bistroruokaa tarjoileva, Leib ei harmikseni ollut sunnuntaina auki. Sen sijaan suuntasimme toisen Jonnan suosittelemaan F-Hoone-ravintolaan vanhankaupungin ulkopuolelle. Pieni kävely ennen illallista kannatti, sillä vanhalla teollisuusalueella toimiva rouhea ravintola todellakin lunasti blogeissa kehutut lupauksensa.




Legendan mukaan nykyisessä ravintolarakennuksessa on valmistettu neuvostoaikana elektronisia osia avaruussatelliitti Sputnikiin. Nyttemmin vanhan tehdasrakennuksen uumenissa valmistetaan simppeliä, mutta valtavan maukasta ruokaa. Miljöö korkeine huoneineen, isoine ikkunoineen ja kierrätyshuonekaluineen on varsin homssuinen – supertrendikäs siis. Ravintola on myös valittu viime vuonna Viron viidenkymmenen parhaimman ravintolan listalla sijalle 21. 






Alkupaloiksi valitsin bruschetta-lajitelman.  Mielenkiintoisin yhdistelmä oli briejuustolla ja hillokemaisella rusinasinapilla ryyditetty leipänen. Muut leivät olivat saaneet ylleen pestoa ja tomaattia, oliivipateeta sekä kurpitsapestoa. Tahnat leipien päällä olivat mielettömän maukkaita. Kokonsa puolesta annoksesta olisi riittänyt hyvin kahdelle.

Apupoika valitsi seesaminsiemenissä pyöriteltyä, teryakikastikkeella maustettua ja kevyesti paistettua kylmäsavulohta, joka tarjoiltiin punajuuripediltä vuonankaalin kera. Kerrassaan herkullista!

Pääruoaksi valitsin kalaburgerin Apupojan tilatessa listan kalleimman annoksen, joka sisälsi jonkun mystisen osan possua sekä perunaa ja hapankaalia. Syötyäni lautasellisen bruschettoja, ehdin jo hieman harmitella leipäpitoista pääruokavalintaani. Tosin harmittelu loppui välittömästi maistettuani turskapurilaistani. Annos oli ehdottomasti paras koskaan ravintolassa syömäni burgeri. Välissä oli pestoa sekä runsaasti tartarkastiketta. Turska oli älyttömän hyvää, eikä sen hentoa makua oltu onneksi pilattu paneroinnilla. Tomaatit, salaatti sekä muut höysteet olivat tuoreita. Täyden kympin purilainen!




Jälkkärit muodostuivat iltamme heikoimmaksi lenkiksi, vaikkei niissäkään suurempia moitteita ollut. Oma paahtovanukkaani oli ihan ok, mutta Apupoika sattuu vain tekemään kotona parempaa. Apupojan lautasella nökötti suklainen lajitelma jäädykettä, torttua ja herkkua.

Alku-, pää- sekä jälkiruoat, pullo viiniä, kahvit sekä kaffehömpsyt kahdelle kustansivat yhteensä rapiat 54 euroa. Ei paha. Täytynee alkaa suunnitella uutta visiittiä lahden yli. 


19 kommenttia

  1. Tallinnassa näyttäis olevan nykyisin paljon kivoja uusia ravintoloita testattavaksi, sinne täytyy siis mennä ihan vain syömään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy pakottaa Apupoika uudemman kerran tois pual lahtee. Harmi vain, ettei nytkään yhden yön reissussa ehtinyt syödä montaa kertaa.

      Poista
  2. Tallinna on turhan aliarvostettu matkailukohteena. Kun vaan lähtee sinnikkäästi vanhan kaupungin ulkopuolle niin siellä tosiaan vaikka mitä mielenkiintoista löydettävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että tekin olisitte tykänneet F-hooneesta. Kesällä pihalla on ilmeisesti kiva terassi, ja isohko leikkihuonekin löytyy naperoille.

      Poista
  3. Ihania kuvia olet taas ottanut, Riikka! Onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiina! Ihanaa alkanutta vuotta Tampereen suuntaan myös!

      Poista
  4. Tallinna <3. Siinä Kadehdin teitä pääkaupunkiseutulaisia, että teillä on paaaaljon lyhyempi matka Tallinnaan syömään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Täytyykin ryhdistäytyä, jotta seuraavaan reissuun ei vierähdä taas vuosikymmentä...

      Poista
  5. Hyvältä vaikuttaa tuo äf. Pistetään muistiin! Aika monta on jo nyt go to-muistilistalla...suorastaan ärsyttävää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Olen lukenut tästä paikasta pelkkää hyvää...

      Poista
  6. Nyt melkein harmittaa, kun emme ehtineet tänne. Vaikuttaa paljon, paljon Sfääriä kivemmalta. Tänne seuraavalla kerralla, joka toivottavasti on pian. Hienot kuvat taas, Riikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mua harmittaa kun Sfäär jäi välistä... Ja se, että lounasaikaan F-hoonen viereiset antiikkikaupat ja kirpparit olisivat olleet auki. Ja mä kun pohdin kauan, että tohdinko edes julkaista näitä räpsyjä. :) Kiva jos tykkäätte.

      Poista
  7. Kauniita kuvia! :) Tallinnassa on monia hyviä ruokapaikkoja. Täällä emme ole vielä päässeet käymään, mutta seuraavalla Tallinnan reissulla olisi ihana päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokapaikkojen määrä tosiaan osoittautui ongelmaksi tällaisella lyhyellä yhden yön visiitillä. :) Onko teillä jotain suosikkirafloja lammikon toisella puolen?

      Poista
    2. No hei, kävin silloin ekaa kertaa kymmeneen vuoteen. Ei ole kovin laaja otanta siis ;-) Mutta Leib oli kyllä ihana.

      Poista
    3. Riikka, F-hoonesta tuli kertaheitolla suosikkimesta! :) Oli ihana kaikkinensa. Kohvik Moonissa ollaan käyty useasti, on yksi suosikeista.

      Poista
    4. Mä kyllä tykkäsin myös tosi paljon F-Hoonesta, ja ruoka siellä oli tosi hyvää. Täytyy mennä kesällä pyörähtämään Tallinnassa, jospa silloin pääsisin käymään myös Kohvik Moonissa. :)

      Poista
  8. Minä en ikinä unohda yhtä hääpäiväpäivällistä Gloriassa Tallinnassa. Poirot fanille miljöö oli ihan täysosuma ja keittiömestarin meille erityisesti tekemä maistelumenu suunnitteluasteella olevista ruokalajeista oli ihan omanlaisensa kokemus :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti seurakin taisi olla varsin hyvää. ;) Täytyi ihan googlettaa, että miltä se Gloria oikein näyttää, täälläkin nimittäin fanitetaan monsieur poirot´a. :)

      Poista