Sisällön tarjoaa Blogger.

UUDET ASEET RUOKAHÄVIKKIÄ VASTAAN


Tällä viikolla vietetään valtakunnallista hävikkiviikkoa. Ratsasin jääkaappimme ja ostin ruoanjämille uudet lasiset säilytysastiat.

Tein  inventaarion jääkaappiimme. 

Puolikas purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja. Kuinkahan kauan avatun purkin sisältö mahtaa säilyä käyttökelpoisena…? 

Pakasterasiallinen ankankoipipurkista talteen lusikoitua rasvaa. Yritän muistella, milloin meillä on viimeksi valmistettu ankkaconfitia. Kenties ennen Sintin syntymää? 

Kolme purkkia itse tehtyä appelsiinimarmeladia. Vuodelta…ööö…2014? 

Ja ne jääkaappimme murheenkryynit: viisi tiivistä pakasterasiaa, joita en halua edes avata. Tiedän niissä olevan hyväntahtoisesti jääkaappiin jemmattuja, sittemmin kaapinperälle unohtuneita (ja todennäköisesti paksun homekerroksen alle peittyneitä) tähteitä.


Ruokahävikin torjuminen on yksi suosikkiteemani keittiössä. Olen ollut mukana ruokabloggaajien luomassa Hävikistä herkuksi -tempauksessa ja jakanut blogissa kymmeniä reseptejä ja vinkkejä aiheen tiimoilta. Siltikin noita pirullisia, haisevia jämärasioita löytyy jääkaapistamme aivan liian usein. 

Ostin kolme läpinäkyvää, lasista rasiaa, keittiömme uudet aseet hävikin taltuttamiseksi. Kolme, sillä tuskin sen enempää tähteitä on järkevää jääkaappiin jemmata. Mikäli kaikki kolme ovat käytössä samanaikaisesti, voisi sen jo ymmärtää pienenä vinkkinä, että kenties olisi fiksua tyhjentää niistä edes yksi.


Läpinäkyvää sen takia, että heti ensi silmäyksellä näkee, mitä rasia pitää sisällään. Aivan liian usein pakasterasiaan kun on unohtunut jotakin suurta herkkua, mikä harmittaa jälkikäteen. 

Lasisia, sillä jos joskus kävisikin niin, että tähderuoka pilaantuisi jääkaapissa, ei lasiin jää makuhaittoja toisin kuin muoviin saattaa jäädä. Lasinen kulho on myös helppo sujauttaa suoraan höyryuuniin, jossa mikrottomina usein lämmitämme tähteet. 

Mikä teillä aiheuttaa eniten ruokahävikkiä? 


Lisää vinkkejä oman ruokahävikin pienentämiseksi löytyy blogista hävikistä herkuksi -tunnisteen alta. Kannattaa seurata blogia myös Facebookissa, sillä jaan hävikkiviikon aikana vinkkejä myös siellä.

Postauksen ekassa kuvassa on uusiin rasioihin jemmattuna grillattua kanaa sekä maissintähkän palanen viikonlopulta sekä eilisen lihapullapastakastikkeen jämät. Kanat ja maissi pääsivät tänään lounassalaattiin.Hävikkiviikko järjestetään tänä vuonna jo neljännen kerran. Hävikkiviikko-kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen ja ruoan arvostuksen lisäämiseen. Lue lisää Hävikkiviikosta sekä viikon aikana järjestettävistä tapahtumista.

7 kommenttia

 1. Ha, meillä samat lasiset säilytyssysteemit ja samasta syystä. Lasiset on kyllä käytössä osoittautuneet paljon paremmiksi kuin muoviset jo parin viikon kokemuksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma! Olen ollut näihin nyt jo tosi tyytyväinen. Vähän nihkeästi tuntuu olevan tällaisia lasisia myynnissä, näitäkin piti metsästää tovi.

   Poista
 2. Pitikin kysyä, mistä löysit nuo lasiset? Kätevät varmasti!

  T. Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anni,
   Nämä ovat Orthexin GastroMax-sarjaa. Itse ostin nämä Orthexin tehtaanmyymälästä Lohjan ABC:lta, mutta luulisi löytyvän muualtakin. :)

   Poista
 3. Ja mielestäni myös Ikealta saa lasisena

  VastaaPoista
 4. Ja mielestäni myös Ikealta saa lasisena

  VastaaPoista