Sisällön tarjoaa Blogger.

PARI PYSÄHDYSVINKKIÄ ELI MAATILAMYYMÄLÄÄ VALTATEIDEN VARSILTA


Toisinaan kannattaa laittaa suorat mutkiksi ja poiketa valtatieltä sivuun. Parjattujen ketjubensisten lisäksi teiden varsilta löytyy myös sympaattisia maatilapuoteja ja muita taukopaikkoja. Jaa oma pysähtymisvinkkisi kommenttiboksissa!


Tänä kesänä automme mittariin kertyneistä kilometreistä osa huristeltiin Belgiassa ja Ranskassa, mutta kyllä koto-Suomessakin on maanteitä kulutettu. Mikäli määränpäähän ei tarvitse huristella tulenpalavalla kiireellä, on matkalla mukava poiketa jalottelemaan pysähdyspaikassa tai maatilapuodissa. Tosin tänä kesänä olen ollut kiitollinen myös erään Suomenmaan vallanneen ketjubensiksen lastenhoitohuoneista, joissa on taltutettu yhdet jos toisetkin kakkastrofit. 

Tässä kaksi kivaa, tänä kesänä bongattua maatilapuotia. Tiedätkö jonkun kivan pysähdyspaikan tai maatilatorin, jolla kannattaisi pysähtyä? Vinkkaa kommenttiboksissa! 

MUTKA MATKAAN NELOSTIELLÄ


Maatila-Liha Meronen sijaitsee Orimattilan Virenojalla. Jos siis matkaat pitkin nelostietä, tee pieni mutka matkaan Lahden eteläisen liittymän kohdalla ja suuntaa auton nokka kohti Virenojaa. Maatilan puoti on avoinna torstaista lauantaihin, ja myynnissä on tuoreiden lihatuotteiden lisäksi itse tehtyjä makkaroita, tilan savustamia palvituotteita sekä muiden (pien)tuottajien tuotteita, kuten juustoja, munia ja leipää.

Maatila-Liha Meronen
Metsolankuja 95, 16310 Virenoja
auki to & pe 12–17, la 9–15

POIKKEA TURUN MOTARILTA VANHALLE TIELLE


Päkärin Tila sijaitsee puolestaan Nummella, vanhan Turuntien varrella. Päkärin Puoti ilmoittaa aukiolostaan Facebook-sivullaan, tosin tämän kesän osalta paikka on sulkenut ovensa lokakuisia syysmyyjäisiä lukuun ottamatta. Myymälän valikoimassa on muun muassa lihatuotteita, ternimaitoa, vihanneksia, viljatuotteita, hilloja, mehuja ja käsitöitä. Hinnat olivat oikein maltillisia. Vanhassa kivinavetassa toimii lisäksi kirpputori, ja pihapiiriä asuttavat myös lampaat sekä kanat.

Päkärin Puoti
Turuntie 2457, 09810 Nummi (Kurkkaa tarkempi sijainti vaikkapa Facebookista, sillä ainakin oma navigaattorimme tuppasi ohjaamaan aivan väärään paikkaan pelkän osoitteen perusteella.)

Tarkat aukioloajat löytyvät Päkärin Puodin Facebook-sivulta
Syysmyyjäiset la 29.10.2016 klo 10–15 ja su 30.10.2016 klo 12–16.


19 kommenttia

 1. Tulee kyllä kulutettua maanteitä Suomessa harmillisen vähän. Ollaan jo apukokin kanssa suunniteltu, josko ensi kesänä ajeltaisiin Suomessa enemmän ja muilla mailla vähän vähemmän, olisi ihanaa roadtrippailla Suomen kesässä ja bongailla näitä kivoja pysähtymispaikkoja :) ja ehkä kakkastrofejakin on ensi kesänä hieman vähemmän, ainakin niitä niskaversioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, toivottavasti kakkastrofit helpottavat siihen mennessä. Me ollaan onneksi selvitty tähän asti vielä ilman niskiksiä. Ensi kesänä olisi kyllä kiva vähän kotiseutumatkailla, olen pitkään haaveillut esim. Tertin kartanosta.

   Poista
  2. Tertin kartano on ihana! Ja Juvalla on Butiken på Landetin yhteydessä englantilainen teehuone.

   Poista
 2. Suomen teitä on tullut kulutettua ristiin ja rastiin. Matkat on pitkiä ja aikaa on niin vähän körötellä kohteesta A kohteeseen B, joten harmittavan vähän on tullut tällaisia helmiä löydettyä. Kiva listaus paikoista. Jään seuraamaan tuleeko kommenttiboksiin lisää kivoja paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä monesti ihan sama, tai sitten vasta matkalla alkaa miettiä ja googlailla, että olisi kiva käydä jossain – silloin se vain on vähän turha myöhäistä. Kivoja vinkkejä onkin kertynyt näihin kommentteihin :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Mökkimatkalla, nelostien varrella on useampikin kiva paikka, jossa pysähtyä. Viime aikoina yhden pysähdyksen taktiikalla on stoppi osunut usein La Kardemummaan, josta usein ostamme leipiä ja herkkuja mökille. Leivonmäen kohdalla taas on Karoliinan Kestikievari, jossa on myös ihania suolaisia ja makeita herkkuja. Samassa talossa Karoliinan Kestikievarin kanssa on myös Jukolan Juusto, jonka tuotteita on myös myynnissä. Kahvila on hauskasti sisustettu, viihtyisä paikka. Viimeksi pysähdyttiin kotimatkalla Heinolassa ostoksilla Lähiruokatori Heilassa. Kiva paikka oli sekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Heila onkin tuttu paikka, siellä on tullut pysähdyttyä aina toisinaan. :) La Kardemumma ja Karoliinan Kestikievari ovat itselle uusia paikkoja, täytyy laittaa muistiin, kiitos vinkeistä!

   Poista
  2. Minä yhdyn tähän, kaikki kohteet aivan loistavia!

   Poista
 5. autoa kun ei ole, niin harvemmin tulee automatkailtuakaan :-) Mutta saariston ja läntisen/ lounaisen Uusimaan tiet ovat kyllä täynnä sellaisia herkkuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristossa on hidasta autoilla kun koko ajan saa pysähtyä; jos ei ole loppista niin sitten vähintään joku söpö tilapuoti. :D

   Poista
 6. Kotimaata tuli lapsena kierrettyä paljon, mutta näin "vanhana" harmillisen vähän. Kesällä kävimme KUopiossa ja matkan varrella oli muutama tosi mukava ja persoonallinen kahvittelupaikka. En vaan muista yhtään nimiä! :D mutta siis joo, reissussa lasten kanssa pysätään vähintään puolentoista tunnin välein, muuten tulee hampaiden kiristystä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vielä tässä vaiheessa takapenkki vetää suloisena hirsiä ja viihtyy autossa hämmentävän hyvin. :) Teitä on sen verran montakin jo, että jo vessahädän synkronointi voi olla haastavaa :D

   Poista
 7. Vt12:n varrella Iitissä sijaitsee Benjamin Maatilatori - samantyylinen kun Heinolassa oleva Heila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tästä olen kuullut, mutta en ole käynyt! Sinne voisi joskus ajella joskus ihan muuten vain, sillä on suht lähellä mökkiä.

   Poista
 8. Merosen villisikamakkara on kyllä hyvää! Opin niiden makkaroilla aikanaan syömään ns. lihamakkaroita. 😊 Taaperon kanssa matkatessa vaipanvaihtomestoja tärkeämmäksi on nyt muodostunut leikkitilat ja muut paikat jossa lapsi voi jaloitella samalla kun itse syö tai juo kahvia. Heinolan Heilassa on huippu aidattu leikkipiha, Mikkelin Kenkäverossa hyviä pieniä huoneita ja kesällä ulkona kotieläimiä, Mikkelin lähellä Mannilassa ihana italialainen pitseria ja iso piha missä juoksennella, Joroisten golfkentän ravintolasta saa lounasta ja sielläkin on lääniä pihalla taaperon juoksenteluille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aivan siltä, että täytyy alkaa suunnitella Mikkelin-reissua. :) Kiitos vinkeistä! Bistro Vileekin on testaamatta.

   Poista
 9. Dinner4u2 antoi hyvät vinkit omaltakin mökkimatkalta mutta lisäisin Miekankosken kahvilan, upealla paikalla viitostiellä. InStile Mannilasta Mikkelin kupeesta saa loistavaa pizzaa ja pakko vaan todeta että Kärkkäisen pihalta Lahdesta saa ihanat superiisit lihismätöt. Siis todella basic vaan just niin hyvää sunnuntaina mökkimatkan päätteeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi, laitetaan nämäkin muistiin! :D

   Poista