Sisällön tarjoaa Blogger.

FRIENDS & BRGRS –
FAST CASUAL FROM JEPPIS WITH LOVE


Hupsista, edellisestä päivityksestä on hurahtanut jo toista kuukautta. Joku on saattanut tällä välin erehtyä luulemaan, että tämä bloggaaja vain naulaa ja naputtaa remonttityömaalla ja on jättänyt bloginsa täysin oman onnensa nojaan. Jälkimmäinen on toki täysin totta, mutta luulot remonttimme etenemisestä läpeensä vääriä. Remontti oli jo uhkaavasti alkamassa, kunnes timpurimme joutui sairaslomalle, sen jälkeen sähkömies sairaalasänkyyn letkuihin – ja jotta ei kahta ilman kolmatta – onnistui vielä kolmas epäonninen työmies murtamaan ranteensa. Näin ollen remonttityömaalla on ollut hiljaista, ja mitä ilmeisimmin pääsemme muuttamaan uuteen kotiin jouluksi kaksituhattasatajajotain. 
Näiden epäonnisten sattumien seurauksena emme siis viettäneet eilistäkään remonttityömaalla, vaan nappasin Apupojan mukaani, ja suuntasimme purilaisille Pietarsaaresta (eli kavereiden ja kokkolalaisten kesken Jeppiksestä) Mikonkadulle rantautuneeseen Friends & Brgrsiin. 


Pohjalaispoikien hampurilaisravintola Friends & Brgrs on niittänyt mainetta ja kunniaa lakeuksilla jo vuoden verran, ja ravintoloitsijoiden uusi ravintola avaa ovensa Helsingin Aikatalossa huomenna. Ennakkomaistelun perusteella sanottakoon, että hyvän purilaiskonseptin ovat pojat pukanneet. Friends & Brgrs käytää itsestään nimitystä fast casual -ravintola, joka on eräänlainen pikaruokaravintolan ja perinteisemmän ravintolan kombinaatio. Ravintolassa on pikaruokapaikoista tuttu itsepalvelumeininki paperisine kääreineen ja pahvimukeineen, mutta itse tuotteet ovat ehtaa priimaa. Raaka-aineet ovat kotimaisia ja laadukkaita, ja kaikki pihvilihojen jauhamisesta ja majoneesin valmistamisesta lähtien tehdään itse ravintolan keittiössä. Ainut mitä jäin kaipaamaan oli lasillinen hyvää viiniä tai pullollinen olutta – ne harmillisesti eivät konseptiin kuulu. 


Itse tehdyt ranskalaiset olivat aiheuttaneet ravintoloitsijoille tupeekaupalla harmaita hiuksia – lopulta ratkaisu löytyi kolmivaiheisesta kypsennyksestä: kevyen keittämisen jälkeen kalajokilaiset perunat friteerataan kahdesti. 


Mitä?
Hyvistä raaka-aineista valmistettua pikaruokaa: burgereita, mahtavia itse tehtyjä, kolmesti kypsennettyjä ranskalaisia sekä tulevaisuudessa myös salaatteja. Hampurilaisaterioiden hinnat 11–14 €. Asiakas saa tilauksen yhteydessä hakulaitteen, joka ilmoittaa, milloin ruoka on noudettavissa – kaikki annokset valmistetaan tilauksesta. 

Ketä?
New Yorkin matkasta haaveileville hipstereille ja keskustassa parempaa pikaruokaa kaipaaville. 

Häh?
Friends & Brgrs Helsinki

Mikonkatu 8 (Aikatalo)

00100 Helsinki 
Auki ma–to 11-21 / pe–la 11–23 / su 12–2113 kommenttia

 1. Ai että, kuola valuuuu! :P Näinä hetkinä sitä miettii että miksi ihmeessä asua Jyväskylässä!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mutta pohjalaispojilla on mitä ilmeisimmin tarkoitus valloittaa Suomen suurimmat kaupungit, pidetään peukut pystyssä, että löytävät pian Jyväskyläänkin. :)

   Poista
 2. Tulee mieleen In & Out-ketju USA:n länsirannikolta :) Ja minunkin puolesta saisi tämä ketju tulla Jyväskylään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tänään työkaverini esitteli mulle In & Out -ketjun kuvia istasta ja tutustutti myös animal style -annokseen, söittekö sellaisen? :)

   Poista
  2. Niin tarkkaan en muista, kun siitä on jo 6 vuotta aikaa :) Mutta se jäi mieleen, että niihin harvoihin ketjun paikkoihin oli aina jo ovelle asti, ellei ulos asti!

   Poista
 3. Saisi rantautua aika moneen muuhunkin kaupunkiin esim. Poriin… Tosi harmillinen juttu, ettei teidän remonttinne menekään suunnittelusti. Tuollainen ketuttaa aika kiitettävästi. Toivotaan nyt jotakin ihmettä, että homma etenisi jouluun mennessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, tässä vaiheessa mua enää naurattaa, aloituksesta kun alkaa olla jo puolitoista vuotta. Toivotaan, että pojat ja purilaiset löytävät pian myös Poriin. :)

   Poista
 4. Apukokin akuuttiin koti-ikävään? Kuitenkin hoodeilta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosin ymmärtääkseni kokkolalaisilla ja pietarsaarilaisilla tuppaa olemaan vähän kränää keskenään :)

   Poista
 5. No oispa saanut kutsun! Herkullisen näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi on sen verran kukkaroystävällinen paikka, että passaa pistäytyä muutenkin :)

   Poista
 6. Me tykättiin kans kovasti, ja heh, puhuttiin ihan samaa miten olisi kiva juoda lasillinen viiniä näin hyvän burgeriaterian kera. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että tykkäsitte! Helpottaa ehkä sitten hieman myös ikävää Atlantin toiselle puolelle. :)

   Poista