Jäikö kutsu linnanjuhliin saamatta? Niin minultakin,
joten itsenäisyyspäivän illallinen täytyy tällä(kin) kertaa värkätä omin pikku kätösin. Mikäli
juhlamenun jälkiruoka on vielä miettimättä, suosittelen
syntisen suklaista suklaavanukasta.
Apupoika saisi olla useamminkin arkivapailla. Joitain
viikkoja sitten saapuessani työviikon jälkeen rättiväsyneenä kotiin, odottivat
minua Apupojan lisäksi sekä paisuva leipätaikina, paahdettu tomaattisalsa että
liuta jäähtymässä olevia suklaavanukkaita. Hyvin koulutettu, sanoisin.
Paahdettujen suklaavanukkaiden, crème brûlée au chocolat´n,
resepti on napattu Laura Kaapron Kiusauksessa-blogista. Paahtovanukaspuritaanina suhtaudun epäillen kaikkiin crème brûlée -tuunauksiin, mutta tämä suklainen versio oli suorastaan törkeän hyvää! Vanukkaan pintaan voi paahtaa sokerikerroksen oikeaoppisen brûléen tavoin tai jätä paahtamatta – vanukas on syntisen hyvää myös
ilman paahdettua sokerikuorrutusta.
SUKLAAVANUKKAAT (4–6 annosta astian koosta riippuen)
- puolikas vaniljatanko
- 1 dl täysmaitoa
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl sokeria
- 100 g tummaa suklaata
- 3 keltuaista
- päälle tuoreita vadelmia ja suklaalastuja
- ruokokidesokeria paahtamiseen
Mittaa maito,
kerma ja sokeri kattilaan. Puolita vaniljatanko pitkittäissuunnassa ja raaputa
siemenet veitsen terällä, lisää tankoja siemenet kattilaan. Kiehauta ja ota
pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki ja poista tanko.
Pilko suklaa ja
lisää palat kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset seokseen samalla vispaten.
Annostele seos 4–6
pieneen, uuninkestävään kippoon. Kypsennä 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Kokeile kypsyyttä heiluttamalla vuokaa kevyesti – kypsä vanukas löllyy hieman,
muttei aaltoile.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Halutessasi paahda vanukkaiden pinta: ripottele pinnalle ruokokidesokeria ja paahda tohottimella. Tarjoa vadelmien kanssa, koristele suklaalastuilla.
sooooo lecker!!! danke für die schönen bilder!!! liebe grüße von angie
VastaaPoistapakkotehdäpakkotehdäpakkotehdäpakkotehdäpakkotehdä....
VastaaPoistaOoo, ihana!
VastaaPoistaEhkäpä ensi vuonna Linnassa nähdään joukko blogaaneja ja kohu nousee siitä kuinka iso joukko kuvaa Linnan herkut ja päivittää ne someen... Ja jollakulla on leivinpaperista tehty mekko, tai vähintäänkin kaulin hiuskoristeena...