Apupojalla on lisäkseni ainakin kaksi heikkoutta: suklaa sekä hyvä kahvi. Lempeän emännän elkein löin kaikki suosikit kimppaan ja pyörittelin Apupojalleni kulhollisen espressolla maustettuja tryffeleitä.
Nämä itse tehdyt
suklaamakeiset ovat miltei naurettavan helppotekoisia. Jujuna on
tryffelimassaan hukutettu shotillinen hyvää espressoa, joka tuo tryffeleihin
täydellisen kahvivivahteen. Tryffelit ovat hyviä heti valmistuttuaan, mutta suosittelen malttamaan päivän tai pari, sillä maku paranee pari päivää maustuessaan.
(En osaa sanoa, syntyykö yhtä hyviä tryffeleitä "tavallista" kahvia käyttämällä. Mikäli kokeilet vaihtaa espresson suodatinkahviin, suosittelen keittämään tavallista vahvemmat sumpit, lisää tällöin kahvia noin puoli desilitraa.)
KAHVILLA MAUSTETUT SUKLAATRYFFELIT (noin 30
tryffeliä)
- 300 g tummaa suklaata (esim. 50 grammaa 70-prosenttista ja loput noin 50-prosenttista)
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tuplashotti hyvää espressoa (esim. Turun kahvipaahtimon espressopavuista)
- sokeroimatonta kaakaojauhetta
Pilko suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa.
Valmista espresso ja lisää se kerman sekaan. Nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa kattilaan. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos toiseen astiaan.
Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin
jähmettymään. Anna jähmettyä noin kaksi tuntia.
Ota suklaamassasta lusikoilla nokareita ja pyörittele
nokareet sormin palloiksi. Käytä apuna kaakaojauhetta. Pyörittele
tryffelipallot lopuksi kaakaojauheessa.
Säilytä tryffelit jääkaapissa.
sooooo lecker und schokoladig!!!!!!! wunderschöne bilder und inspirationen!!!!! liebe grüße von angie und eine schöne woche
VastaaPoistaDanke sehr, Angie!
PoistaOnpas unelmaisen kauniita kuvia ja hyvännäköisiä tryffeleitä.Jostain syystä valmiit tryffelit (edes ne kalliit käsintehdyt) eivät aina ole kauhean hyviä, mutta itsetehdyistä muistelen pitäväni. Kahvin ja suklaan yhdistelmällä on muutenkin toki vaikea mennä vikaan :)
VastaaPoistaOsaatko vinkata näihin hyvänmakuista 50-prosenttista tummaa suklaata? Aika monet sen vahvuiset ovat aika mitäänsanomattoman makuisia, ja tällaisissa suklaaherkuissa raaka-aineen maku on kyllä ehdottoman tärkeä :)
Kiitos Pipsa! Nyt kun tajusin, kuinka naurettavan helppo tryffeleitä on tehdä itse, jäävät valmiit tryffelit jatkossa kauppaan – ainut "huono" puoli tietty on, että näitä tulee väistämättä tehtyä kerralla aika iso satsi, joka tulee myös syötyä varsin nopeasti...
PoistaMä käytin näihin ihan Fazerin leivontasuklaita, sitä 70-prosenttista sekä sitä 250 gramman paketissa olevaa vaaleampaa, olisiko ollut 44-prossasta? Näissä myös hyvä espresso on tosi tärkeää, jos kotoota ei löydy kahvilaitteita, suosittelen hakemaan shotillisen vaikkapa jostain hyvästä kahvilasta.
Oi ihanaa, meillä on huomenna joulukarkkipaja, ehkäpä lisäämme nämä listalle :P
VastaaPoistaSuosittelen! Täytyy täälläkin varmaan tehdä vielä toinen satsi ennen joulua, jospa niistä sitten jäisi vaikka pukinkonttiikin namuja...
PoistaSamat kaksi heikkoutta minullakin, kahvi ja suklaa. Loistava resepti, kiitos :)
VastaaPoista