Keittiössämme
eivät jauhot ole hetkeen pöllynneet, ja myös blogissa on ollut koko kevään
hävettävän hiljaista. Päätin riuhtoa nipun raparperinvarsia puskasta ja
pyöräyttää kakun. Jospa bloggaamiseenkin löytyisi kakkupalan avulla uutta
puhtia.
Kesän
ensimmäinen raparperikakku sai makuparikseen kookosta. Keralle sopii
mascarponevaahto tai pallo vaniljajäätelöä. Miksei myös vaahdotettu
kookoskerma.
Mikäli
pakastin pursuilee vielä viime kauden satoa, voit huoletta vaihtaa
raparperipalat puolukoihin.
RAPARPERI–KOOKOSKAKKU
(halkaisijaltaan 18-senttiseen irtopohjavuokaan)
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 75 g voita
- 2 dl vehnäjauhoa
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- ½ tl kardemummaa
- ½ dl maitoa
- ½ litraa raparperipaloja
- ½ dl sokeria
muruseos:
- 25 g voita
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Pilko
raparperi ja laita palat sekä sokeri kattilaan. Anna raparpereiden pehmetä
hieman.
Vaahdota muna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja lisää se vaahdon sekaan.
Sekoita
kuivat aineet (vehnäjauho, kookoshiutaleet, leivinjauhe, sitruunankuori ja
kardemumma). Lisää kuiva-aineseos sekä maito vuorotelle taikinan sekaan.
Vuoraa
irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Lusikoi taikinan
päälle pehmenneet raparperipalat.
Valmista
muruseos. Sulata voi ja sekoita muut aineet voisulan sekaan. Lusikoi muruseos
kakun päälle.
Paista
kakkua 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
Voit kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla.
Tarjoa
jäähtyneenä mascarpone- tai kermavaahdon kera.
Mm, mehevän näköistä. Olen suuri kookoksen fani, joten tämä kakku kyllä varmasti maistuisi meikäläiselle. Kiva idea varioida samaa kakkua raparperillä keväiseksi tai puolukoilla syksyiseksi vähän sesongin mukaan.
VastaaPoistaJa kakku vain mehevöityy hieman vanhetessaan. :) Tällaiset perus-pomminvarmat reseptit ovat hyviä just siksi, kun niitä voi varioida. Omenatkin toimisivat varmasti hyvin, vaikka niitä en olekaan kokeillut. :)
PoistaAi että, kuulostaa ja näyttää täydellisen herkulliselle! NAM! :P
VastaaPoistaKiitos! Taidankin käydä jääkaapilla hakemassa palasen... ;)
PoistaMä alan hermostua. Munkin raparperit kukkii jo, enkä mä ehdi käyttää...
VastaaPoistaJOS ehtisin, niin tämä kakku kuulostaa ja näyttää just niin sopivalta!
No nyt raparperit maljakkoon ja varret kakkuun. :) Mikäs sinut nyt niin kiireellisenä pitää? ;)
VastaaPoistaOpintojen esseerysä ja samanaikainen käännösprojekti josta ei voinu kieltäytyä ja ylipäätäänperheenäidin hommat. Osa pipoista on vielä esillä ja puutarjatyöt on kaikki tekemättä. Järki lähtee. Ei mulla muuta.
PoistaNo mutta sehän on raparperipiirakka! syynään jokaisen raparperi ohjeen blogimaailmassa vain yhdestä syystä, raparperi on maailman paras raaka-aine.
VastaaPoistaNiin ja pirun hyvä resepti.jälleen.
PoistaNäyttääpä houkuttelevalta, nam!
VastaaPoistaTämäpä tuli kuin tilauksesta. Juuri aamulla ajattelin leipoa jotain raparperista ja tässä se on, aivan ihanan kuuloinen ohje! Kiitokset :)
VastaaPoistaAivan törkeän hyvää, testasin viikonloppuna. Koekaniineina oli henkilöitä, jotka eivät tykkää yhtään kookoksesta, mutta tämä sai kaikilta suuren suosion. :)
VastaaPoistagoogle 4376
VastaaPoistagoogle 4377
google 4378
google 4379
google 4380
google 4381
Wow, this blog post opened my eyes to a whole new perspective! online auto clicker can be easily accessed from any device with an internet connection and a web browser. This makes them convenient for users who need to automate tasks on different computers or devices.
VastaaPoista