Taste
of Helsinki on festari meikäläisen makuun. Ruokakarnevaali polkaistiin käyntiin
torstaina ja järjestetään Helsingin Kansalaistorin puistossa, Musiikkitalon
takana. Hulinat kestävät sunnuntaihin saakka, ja mukana olevat 11
huippuravintolaa pitävät huolen, ettei yksikään Kansalaistorille löytävä massu
jää nälkäiseksi. Suuntaa siis Kansalaistorin puistikkoon, mikäli viikonloppu on suunnitelmia vailla ja menojalkaa
vipattaa.
|
Smakbyn kalatartar, rapuja ja siianmätiä. Takana pitkään kypsytettyä ahvenanmaalaista lammasta. |
Mukana
olevat ravintolat tarjoilevat annoksia kukkaroystävälliseen 5–6 euron (tai
markan, sillä festarivaluuttana toimivat muoviset markat) hintaan.
Pääsymaksusta (17 €, portilta 23 €) huolimatta Taste of Helsingissä syö ja juo
himpun verran huippuravintolailtaa edullisemmin.
Vuosi
sitten onnistuimme syömään Apupojan kanssa yhden illan aika 27 annosta kahteen
pekkaan. Torstain illalliskattauksessa emme kyenneet ihan yhtä hyvään
suoritukseen, vaikka jätin lounaankin väliin. 22 annoksen jälkeen elämä
kuitenkin hymyili.
|
Postresin savulohisäilyke tarjoillaan säilykepurkista. Yksi suosikeistani. |
|
Hehkutuksesta huolimatta Kaartin Hodari & Hummerin hummeririsotto oli pienoinen pettymys. |
|
Vihersimpukat & karkkipossu à la Farang. |
|
Juuren graaviahven – illan kaunein annos. |
|
Gastrobar Emon eskimo. |
|
Tänä vuonna jätskijälkkärit olivat suosittuja. Kuvassa Demon Space cream. |
|
Illan parhaimmistoa: Juuren kuttujugurttijäädyke, lakritsia, vadelmaa ja fenkolia. |
Aah, en malta odottaa! Tänään pääsen tuonne!
VastaaPoistaTuo Postresin lohisäilyke kiinnostaa erityisen paljon.
Mikä oli suosikkiannos? Säilykepurkki-idea oli musta ihan huippu. Maku oli aika perus, mutta tykkään tosi paljon kaikista kalatahnoista, joten se maistui omaan suuhuni taivaalliselta saaristolaisleivän ja runsaan voin kera. :)
PoistaMinulla jäi jälkkärit tosi vähiin, enkä päässyt Postresiin asti, kun vatsa ei vetänyt. Mutta paljon ihania makuja tänäkin vuonna.
VastaaPoistaEn ymmärrä, miten viime vuonna onnistuimme vetämään viisi annosta enemmän. :) Ihan viime vuoden tasolle ei musta annokset yltäneet, mutta silti tapahtuma on kyllä ihan huippu!
PoistaNo huh, ruoka tarjotaan suoraan säilykepurkista? Onko se olevinaan jotenkin "taiteellista" kun sen tekee tunnettu kokki vrt. yrjöt lakanalla tunnetun taiteilijan tekemänä on taidetta? Sama kun tarjoilisi kanaa valkoisesta muoviastiasta, jossa se myydään - voisi vähän niitä kelmukannen rippeitäkin jättää näkyviin. Ruoka tarjoillaan lautaselta, ei sen säilytysastiasta - eikö mikään ole enää pyhää tässä maailmassa. Vaellusretkellä laavulla ok syödä suoraan säilykepurkista.
VastaaPoistagoogle 4564
VastaaPoistagoogle 4565
google 4566
google 4567
google 4568