Sisällön tarjoaa Blogger.

VIIKONLOPUN MENOVINKKI: TASTE OF HELSINKI


Taste of Helsinki on festari meikäläisen makuun. Ruokakarnevaali polkaistiin käyntiin torstaina ja järjestetään Helsingin Kansalaistorin puistossa, Musiikkitalon takana. Hulinat kestävät sunnuntaihin saakka, ja mukana olevat 11 huippuravintolaa pitävät huolen, ettei yksikään Kansalaistorille löytävä massu jää nälkäiseksi. Suuntaa siis Kansalaistorin puistikkoon, mikäli viikonloppu on suunnitelmia vailla ja menojalkaa vipattaa.

Smakbyn kalatartar, rapuja ja siianmätiä. Takana pitkään kypsytettyä
ahvenanmaalaista lammasta.

Mukana olevat ravintolat tarjoilevat annoksia kukkaroystävälliseen 5–6 euron (tai markan, sillä festarivaluuttana toimivat muoviset markat) hintaan. Pääsymaksusta (17 €, portilta 23 €) huolimatta Taste of Helsingissä syö ja juo himpun verran huippuravintolailtaa edullisemmin. 

Vuosi sitten onnistuimme syömään Apupojan kanssa yhden illan aika 27 annosta kahteen pekkaan. Torstain illalliskattauksessa emme kyenneet ihan yhtä hyvään suoritukseen, vaikka jätin lounaankin väliin. 22 annoksen jälkeen elämä kuitenkin hymyili.

Postresin savulohisäilyke tarjoillaan säilykepurkista. Yksi suosikeistani.

Hehkutuksesta huolimatta Kaartin Hodari & Hummerin
hummeririsotto oli pienoinen pettymys.


Vihersimpukat & karkkipossu à la Farang.

Juuren graaviahven – illan kaunein annos.

Gastrobar Emon eskimo.
Tänä vuonna jätskijälkkärit olivat suosittuja. Kuvassa Demon Space cream.

Illan parhaimmistoa: Juuren kuttujugurttijäädyke, lakritsia, vadelmaa ja fenkolia.6 kommenttia

 1. Aah, en malta odottaa! Tänään pääsen tuonne!
  Tuo Postresin lohisäilyke kiinnostaa erityisen paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä oli suosikkiannos? Säilykepurkki-idea oli musta ihan huippu. Maku oli aika perus, mutta tykkään tosi paljon kaikista kalatahnoista, joten se maistui omaan suuhuni taivaalliselta saaristolaisleivän ja runsaan voin kera. :)

   Poista
 2. Minulla jäi jälkkärit tosi vähiin, enkä päässyt Postresiin asti, kun vatsa ei vetänyt. Mutta paljon ihania makuja tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä, miten viime vuonna onnistuimme vetämään viisi annosta enemmän. :) Ihan viime vuoden tasolle ei musta annokset yltäneet, mutta silti tapahtuma on kyllä ihan huippu!

   Poista
 3. No huh, ruoka tarjotaan suoraan säilykepurkista? Onko se olevinaan jotenkin "taiteellista" kun sen tekee tunnettu kokki vrt. yrjöt lakanalla tunnetun taiteilijan tekemänä on taidetta? Sama kun tarjoilisi kanaa valkoisesta muoviastiasta, jossa se myydään - voisi vähän niitä kelmukannen rippeitäkin jättää näkyviin. Ruoka tarjoillaan lautaselta, ei sen säilytysastiasta - eikö mikään ole enää pyhää tässä maailmassa. Vaellusretkellä laavulla ok syödä suoraan säilykepurkista.

  VastaaPoista