Kariniemen haastoi joukon Blogiringin bloggaajia kokkailupuuhiin. Nakikseni napsahti kehitellä Kariniemen minuuttipihveistä välimerellinen
herkkuannos. Päätin tehdä makumatkan Välimeren lounaisrannalle, Marokkoon.
Saksin minuuttipihvit varrastikkuihin sopiviksi suupaloiksi ja maustoin
broilerin ras el hanout -mausteseoksella sekä harissatahnalla. Höyryllä ja
tohinalla vartaat lisukkeineen valmistuvat alle puolessa tunnissa. Vartaiden
kaveriksi sopii paahdetulla mantelilla maustettu couscous sekä raikastava
jogurttikastike. Boon apitii!, kuten
Marokossa ilmeisesti sanotaan.
Bloggaajien loihtimat reseptit on koottu myös Kariniemen sivuille. Piipahda sivuilla äänestämässä suosikkireseptiäsi (kanavartaita?!!). Vink vink, kaikkien äänestäneiden
kesken arvotaan lennot Milanoon. (Äänestämään pääset >tästä<!)
Marokkolaiset
kanavartaat, mantelicouscous & jogurttikastike
Ras el hanoutilla sekä harissatahnalla maustettujen
kanavartaiden makumaailma on suoraan mausteisesta Marokosta. Tee makumatka
Välimeren etelärannikolle ja tarjoa vartaat mantelicouscousin sekä raikkaan,
sitruunankuorella maustetun jogurttikastikkeen kera.
MAROKKOLAISET KANAVARTAAT
(40 minuuttia,
neljälle, valmistustapa: grilli / pannu)
- 1 paketti (700 g) Karieniemen Kananpojan Minuuttipihvi maustamaton
- 2 rkl ras el hanout -mausteseosta
- 1 rkl harissa-chilitahnaa
- 1 rkl sitruunamehua
- (öljyä paistamiseen)
- Lisäksi: varrastikkuja
Mikäli käytät puisia varrastikkuja ja valmistat vartaat
grillissä, liota tikut hyvin ennen käyttöä.
Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja saksi pihvit
sopiviksi suupaloiksi. Sekoita ras el hanout -mausteseos, harissa-tahna sekä
sitruunamehu tahnaksi. Pyörittele broileripalat kevyesti maustetahnaseoksessa,
pujota lihapalat varrastikkuihin ja anna lihojen marinoitua huoneenlämmössä
puolisen tuntia.
Kypsennä vartaat kuumalla parilapannulla tai grillissä.
Tarjoa vartaat mantelicouscousin sekä raikkaan jogurttikastikkeen kera.
MANTELICOUSCOUS
- 3 dl täysjyväcouscousta
- vettä
- suolaa
- 50 g kokonaisia, kuorittuja manteleita
Valmista
couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla. Paahda manteleita kuumalla
ja kuivalla pannulla kunnes mantelito saavat hieman väriä. Rouhi paahdetut
mantelito ja sekoita ne kypsän couscousin joukkoon.
JOGURTTIKASTIKE
- 2 dl paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
- 2 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
- tuoretta minttua
Sekoita
sitruunankuori jogurtin sekaan. Silppua jogurtin päälle reilusti tuoretta
minttua.
Yhteistyössä Kariniemen.
Aivan loistavaa. Manteli couscous kuulostaa iha loistavalta ja se on kokeiltava
VastaaPoistaSun chipotlevartaat näyttivät myös tosi herkuilta! Tsemppiä kisaan! :)
PoistaSöisin. Monta.
VastaaPoista(ja äänestin)
Kiitos ihana!
PoistaIhanan ja erittäin herkullisen näköinen annos, söisin!
VastaaPoistaNiin mäkin - täytyy siis tehdä näitä uudelleenkin! :)
PoistaNiin piti vaan tulla sanomaan, Riikkaseni, että äänestin.
VastaaPoistaIhania vartaita.
Ja mistä nuo pienet metallivartaat on? Haluan niitä!
Kiitos <3 <3
PoistaVarrastikut olen napannut joskus kirpputorilta tai Fidalta.
Tämä näyttää niiiin hyvältä! Harissaakin on kotona, joten en keksi mitään syytä, miksen voisi tehdä näitä tässä joku päivä. Arvaat varmaan, kenelle äänenikin kolahti... ;)
VastaaPoistaKiitos!! Teitkö?
PoistaIhanan näköinen ja varmasti makuinenkin annos!
VastaaPoistaKiitos Peggy! :)
Poistagoogle 4370
VastaaPoistagoogle 4371
google 4372
google 4373
google 4374
google 4375
google 3970
VastaaPoistagoogle 3971
google 3972
google 3973
google 3974