Sisällön tarjoaa Blogger.

VYÖNLÖYSÄÄJÄN
PÄHKINÄ-SUKLAAKAKKU


Tämä pähkinä-suklaakakku lienee synonyymi huonolle omalletunnolle. Ainakin, mikäli sortuu syömään puolet kakusta itse. Mutta eihän jouluna lasketa kaloreita.

Jos reseptissä lukee neljänneskilo pähkinöitä, neljänneskilo voita ja melkein saman verran tummaa suklaata, ei lopputulos voi olla kovinkaan huono. 


Nappasin tämän pähkinä-suklaakakun ohjeen mainiosta Isyyspakkaus-blogista. Blogi on sekoitus perhe-elämää, remontti- ja sisustustouhuja sekä herkullisia ruokaohjeita. Seurasin oman remonttimme aikana bloggari-Tommin aiempaa, putkiremonttiin keskittyvää blogia ja jäin heti koukkuun. Samoin on käynyt Isyyspakkauksen kanssa. Suosittelen!

Ja suosittelen kokeiltavaksi myös tätä, alun perin Kotivinkistä peräisin olevaa pähkinä-suklaakakkua. Mikään vyönkiristäjän kakku ei ole kyseessä, mutta eihän jouluna lasketa kaloreita, saatikka kiristetä vyötä, joten tämä kakku sopii mitä mainioimmin myös joulupöytään.

Jälkikäteen jäin miettimään, miltä kakku olisi maistunut, jos pähkinät olisi kevyesti paahtanut uunissa ennen jauhamista. Kokeilkaa joku, sillä minun täytyy vielä viikon verran säästellä tilaa muillekin herkuille.

Tarjoilimme kakun lisänä tomusokerilla kevyesti maustettua turkkilaista jukurttia sekä soseutettua mansikkaa. Lisukkeet toimivat kivana raikastavana ja joulunvärisenä lisänä kakulle.




PÄHKINÄ-SUKLAAKAKKU À LA ISYYSPAKKAUS
  • 125 g manteleita 
  • 125 g hasselpähkinöitä (myös 150 g manteleita ja 100 g hasselpähkinöitä toimi hyvin) 
  • 200 g tummaa suklaata 
  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 munaa (valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina) 
  • 2 ½ dl sokeria 
  • (tomusokeria koristeluun)

Kylkiäisiksi:
  • pakastemansikoita
  • paksua turkkilaista jukurttia
  • tomusokeria

Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet.

Jauha pähkinät hienoksi jauheeksi monitoimikoneessa. (Itse jauhoin pähkinät blenderissä, joka osoittautui vähän huonohkoksi laitteeksi kyseiseen puuhaan. Mikäli et omista sopivaa laitetta, voit käyttää myös valmiita pähkinä- ja mantelijauheita, vaikka kakun maku saattaakin siitä hieman kärsiä.)

Leikkaa suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää rouhe jauhettujen pähkinöiden sekaan monitoimikoneeseen. Lisää myös voi ja aja seos tasaiseksi massaksi.

Vaahdota kulhossa keltuaiset sekä 2 desilitraa sokeria vaahdoksi.

Vaahdota erillisessä kulhossa valkuaiset sekä puoli desilitraa sokeria kovaksi vaahdoksi.

Yhdistä pähkinätahna ja keltuaisseos ja sekoita varovasti taikinaan myös vaahdotetut valkuaiset.

Kaada ja levitä taikina kakkuvuokaan. 

Paista uunin keskitasolla 150-asteisessa uunissa 90 minuuttia.

Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kakun mehevöityä yön yli.

Koristele kakku halutessasi tomusokerilla. Tarjoa kakku mansikkasoseen sekä tomusokerilla maustetun turkkilaisen jukurtin kanssa.


VINKKI: Mikäli tomusokerikoristelu ei onnistu kertalaakista, ei tomusokeria kannata yrittää saada kakun päältä hiustenkuivaajalla, puhaltelemalla tai imuroimalla. Pieni suti toimii huomattavasti paremmin. 


16 kommenttia

  1. Onpa hieno ja tasaisen sileä! En tiennytkään, että kakusta saa noinkin nätin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivinpaperiliuskat vuoan reunoilla toimivat hyvin. Kiitti vielä reseptistä. :)

      Poista
  2. Hieno! Vaikeinta suklaakakuissa on aina tuo "anna vetäytyä yön yli". Ei meinaa malttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Mutta yleensä seuraavaan päivään kannattaa odottaa. Nyt tein tämän kakun niin myöhään illalla (ja jätin sen jäähtymään viileälle ikkunalaudalle), etteivät kakkuhimot päässeet vallalleen. :)

      Poista
  3. Eihän tuo voi olla kuin hyvää noilla ohjeilla... Kokeilulistalle tämäkin (vaikka mies jo eilen valitteli, että vaimon blogikirjoitus alkaa näkymään vyötäröllä...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tehdään tätä takuulla vielä uudemman kerran. Täytyy sitten vain kutsua paljon vieraita syömään, ettei joudu itse syömään kaikkea. :)

      Poista
  4. Imuri ja hiustenkuivaaja, innovatiivista, todella innovatiivista.

    Kaunis kakku ja tuo määrä pähkinöitä viimeistään takaa, että hyvää on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiiii, ne metodit innovatiivisuudestaan huolimatta eivät toimi. Imuri imi vieläpä kakunpäältä kerroksen pois.... Ja keittiö puhalteluiden jälkeen näytti yhtä valkealta kuin maisema ulkona...

      Poista
  5. Hieno kakku ja taas kerran upeita kuvia :)

    VastaaPoista
  6. Hieno koristelu idea ja kyllä tällä kakulla pari uutta reikää joutuisi tekemään väkisinkin :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Onneksi joulun jälkeen tulee uusivuosi, jolloin voi tehdä (rikottavaksi) terveellisempään ja keveämpään elämään liittyviä lupauksia... :) Koristelu oli helppoa ja sai samalla vähän askarrellakin. :)

      Poista
  7. No onpas nätti! Sen mokan minkä lääkäri peittää mullalla, kokki peittelee tomusokerilla, ja mun kakku olisi varmaan lopulta ollut aivan tomusokerin peitossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kauhee, mikä vertaus! :) Tällä kertaa mun KEITTIÖ oli tomusokerin peitossa...

      Poista
  8. Eksyin ekaa kertaa blogiisi, ja mun tietokoneen näppis lakkasi heti toimimasta, koska siihen valui vähän kuolaa (puhalsin kuivaksi, toimii taas). Ihania reseptejä. Tää rasvakakku lähtee niin tekoon!! Kiitos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu, kiva kun eksyit! Onneksi näppis ei mennyt ihan kokonaan toimintakelvottomaksi! :)

      Poista