Tämä pähkinä-suklaakakku lienee
synonyymi huonolle omalletunnolle. Ainakin, mikäli sortuu syömään puolet
kakusta itse. Mutta eihän jouluna lasketa kaloreita.
Jos reseptissä lukee neljänneskilo pähkinöitä,
neljänneskilo voita ja melkein saman verran tummaa suklaata, ei lopputulos voi
olla kovinkaan huono.
Nappasin tämän pähkinä-suklaakakun ohjeen
mainiosta Isyyspakkaus-blogista.
Blogi on sekoitus perhe-elämää, remontti- ja sisustustouhuja sekä herkullisia
ruokaohjeita. Seurasin oman remonttimme aikana bloggari-Tommin aiempaa,
putkiremonttiin keskittyvää blogia ja jäin heti koukkuun. Samoin on käynyt
Isyyspakkauksen kanssa. Suosittelen!
Ja suosittelen kokeiltavaksi myös tätä, alun perin
Kotivinkistä peräisin olevaa pähkinä-suklaakakkua. Mikään vyönkiristäjän kakku
ei ole kyseessä, mutta eihän jouluna lasketa kaloreita, saatikka kiristetä
vyötä, joten tämä kakku sopii mitä mainioimmin myös joulupöytään.
Jälkikäteen jäin miettimään, miltä kakku olisi
maistunut, jos pähkinät olisi kevyesti paahtanut uunissa ennen jauhamista.
Kokeilkaa joku, sillä minun täytyy vielä viikon verran säästellä tilaa muillekin
herkuille.
Tarjoilimme kakun lisänä tomusokerilla kevyesti
maustettua turkkilaista jukurttia sekä soseutettua mansikkaa. Lisukkeet
toimivat kivana raikastavana ja joulunvärisenä lisänä kakulle.
PÄHKINÄ-SUKLAAKAKKU À LA ISYYSPAKKAUS
- 125 g manteleita
- 125 g hasselpähkinöitä (myös 150 g manteleita ja 100 g hasselpähkinöitä toimi hyvin)
- 200 g tummaa suklaata
- 250 g huoneenlämpöistä voita
- 4 munaa (valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina)
- 2 ½ dl sokeria
- (tomusokeria koristeluun)
Kylkiäisiksi:
- pakastemansikoita
- paksua turkkilaista jukurttia
- tomusokeria
Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja
leivinpaperilla ja leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet.
Jauha pähkinät hienoksi jauheeksi
monitoimikoneessa. (Itse jauhoin pähkinät blenderissä, joka osoittautui vähän
huonohkoksi laitteeksi kyseiseen puuhaan. Mikäli et omista sopivaa laitetta,
voit käyttää myös valmiita pähkinä- ja mantelijauheita, vaikka kakun maku saattaakin
siitä hieman kärsiä.)
Leikkaa suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi ja
lisää rouhe jauhettujen pähkinöiden sekaan monitoimikoneeseen. Lisää myös voi
ja aja seos tasaiseksi massaksi.
Vaahdota kulhossa keltuaiset sekä 2
desilitraa sokeria vaahdoksi.
Vaahdota erillisessä kulhossa valkuaiset sekä
puoli desilitraa sokeria kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä pähkinätahna ja keltuaisseos ja sekoita varovasti taikinaan myös vaahdotetut valkuaiset.
Kaada ja levitä taikina kakkuvuokaan.
Paista uunin
keskitasolla 150-asteisessa uunissa 90 minuuttia.
Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kakun
mehevöityä yön yli.
Koristele kakku halutessasi tomusokerilla. Tarjoa
kakku mansikkasoseen sekä tomusokerilla maustetun turkkilaisen jukurtin kanssa.
VINKKI: Mikäli tomusokerikoristelu ei onnistu
kertalaakista, ei tomusokeria kannata yrittää saada kakun päältä
hiustenkuivaajalla, puhaltelemalla tai imuroimalla. Pieni suti toimii
huomattavasti paremmin.
Onpa hieno ja tasaisen sileä! En tiennytkään, että kakusta saa noinkin nätin :)
VastaaPoistaLeivinpaperiliuskat vuoan reunoilla toimivat hyvin. Kiitti vielä reseptistä. :)
PoistaHieno! Vaikeinta suklaakakuissa on aina tuo "anna vetäytyä yön yli". Ei meinaa malttaa.
VastaaPoistaTotta. Mutta yleensä seuraavaan päivään kannattaa odottaa. Nyt tein tämän kakun niin myöhään illalla (ja jätin sen jäähtymään viileälle ikkunalaudalle), etteivät kakkuhimot päässeet vallalleen. :)
PoistaEihän tuo voi olla kuin hyvää noilla ohjeilla... Kokeilulistalle tämäkin (vaikka mies jo eilen valitteli, että vaimon blogikirjoitus alkaa näkymään vyötäröllä...)
VastaaPoistaMeilläkin tehdään tätä takuulla vielä uudemman kerran. Täytyy sitten vain kutsua paljon vieraita syömään, ettei joudu itse syömään kaikkea. :)
PoistaImuri ja hiustenkuivaaja, innovatiivista, todella innovatiivista.
VastaaPoistaKaunis kakku ja tuo määrä pähkinöitä viimeistään takaa, että hyvää on.
Eiiii, ne metodit innovatiivisuudestaan huolimatta eivät toimi. Imuri imi vieläpä kakunpäältä kerroksen pois.... Ja keittiö puhalteluiden jälkeen näytti yhtä valkealta kuin maisema ulkona...
PoistaHieno kakku ja taas kerran upeita kuvia :)
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaHieno koristelu idea ja kyllä tällä kakulla pari uutta reikää joutuisi tekemään väkisinkin :D.
VastaaPoistaTotta. Onneksi joulun jälkeen tulee uusivuosi, jolloin voi tehdä (rikottavaksi) terveellisempään ja keveämpään elämään liittyviä lupauksia... :) Koristelu oli helppoa ja sai samalla vähän askarrellakin. :)
PoistaNo onpas nätti! Sen mokan minkä lääkäri peittää mullalla, kokki peittelee tomusokerilla, ja mun kakku olisi varmaan lopulta ollut aivan tomusokerin peitossa.
VastaaPoistaAi kauhee, mikä vertaus! :) Tällä kertaa mun KEITTIÖ oli tomusokerin peitossa...
PoistaEksyin ekaa kertaa blogiisi, ja mun tietokoneen näppis lakkasi heti toimimasta, koska siihen valui vähän kuolaa (puhalsin kuivaksi, toimii taas). Ihania reseptejä. Tää rasvakakku lähtee niin tekoon!! Kiitos :D
VastaaPoistaHei Satu, kiva kun eksyit! Onneksi näppis ei mennyt ihan kokonaan toimintakelvottomaksi! :)
Poista