Sisällön tarjoaa Blogger.

Uunipunasipulit timjamin ja voin kera

Uunissa makeaksi kypsyneet sipulit sopivat oivallisesti hurjan monen ruoan lisukkeeksi. Monesti sujautan uuniruokia valmistaessani kokonaisia sipuleita hautumaan uunin lämpöön. Uunia ei ehkä kannata lämmittää pelkästään sipuleita varten, mutta uuniruokaa tehdessä ja uunin ollessa muutenkin kuumana, ovat uunisipulit mukava pieni lisä aterialle. Näitä sipuleita tarjottiin italialaisiltamilla, joista olen tainnut jo turista enemmän kuin tarpeeksi. 

Voilla ja timjamilla höystettyjen punasipuleiden ohje löytyi Jamie Oliverin Alastomasta kokista. Ohjetta noudattaen laitoin sipulit merisuolapedille. Sipuleista valui kuitenkin astian pohjalle voisulaa, johon suola tietysti liukeni, ja lopputuloksena ihana timjaminen voi, jolla sipuleita olisi voinut valella, olikin supersuolaista. Suosittelen siis jättämään merisuolapedin pois. 

UUNISSA PAISTETUT PUNASIPULIT TIMJAMIN JA VOIN KERA à la Jamie 
 • 1 keskikokoinen punasipuli per syöjä
 • tuoretta timjamia
 • suolaa
 • 1 tl voita per sipuli
 • limemehua (oma lisäys)

Sipuleiden tulisi olla keskenään suunnilleen samankokoisia. Kuori sipulit ja leikkaa tyvet tasaiseksi, jotta sipulit pysyvät pystyssä. Leikkaa yläpintaan ristikkäisviillot sipuleiden puoliväliin saakka. Avaa varovasti sipuleita, ripottele suolaa ja työnnä väleihin ja sipulin sisään tuoreita timjaminlehtiä ja voinokare. Purista päälle limemehua. Kypsennä sipuleita 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. (Itse laskin uunin lämpötilaa puolen tunnin jälkeen sataan asteeseen ja annoin sipuleiden kypsyä yhteensä reilun tunnin.)  Psst. Vatsasekaisin Kilinkolin nyt myös Facebookissa. Käy tykkäämässä!

10 kommenttia

 1. Tämä resepti on jäänyt mulle jotenkin erityisesti mieleen tuosta Jamien kirjasta. En vaan ole koskaan tullut kokeilleeksi, vaikka sipuli on yksi lempiraaka-aineitani.

  VastaaPoista
 2. Voi että näitä sun kuvia, ihan mielettömiä! Ja sipulitkin ovat varmasti hyviä, laitan vinkin talteen.

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköiset sipulit! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Tusla: Samaten sipulit ovat omia lemppareitani, tosin harvemmin niitä tulee kuitenkaan nostettua ruoassa sen suurempaan rooliin.

  Riitta: No voi kiitos tuhannesti! :)

  Yaelian: Kokeiluun vain, sipulit ovatkin aikamoisia terveyspommeja!

  VastaaPoista
 5. Miten voi sipulinkin saada näyttämään noin suloiselta! Saatan kyllä kuumentaa uunin ihan vain näitä varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulit ovat kyllä varsin suloisia möllyköitä :) Ja kuvauksellisia.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Tein joskus vastaavia, mutta voin sijaan laitoin vuohenjuustoa (vai olikohan fetaa?). Oli miten vaan, uunissa haudutus tekee monesti ihmeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohenjuustosipulit (tai fetasipulit) kuulostavat hyviltä! Täytyy pitää mielessä! Uunihaudutus on tosiaan taikasana moneen asiaan ja sopii jotenkin näihin talvisiin vuodenaikoihin. Kesällä harvemmin tulee lämmitettyä uunia tuntitolkulla.

   Poista
 7. Kokeiluun lähti paahtopaistin, perunamuussin ja suppilovahveromuhennoksen kaveriksi =) Odotan ainakin paljon. Pidän myös sipuleista kovasti! *soikku*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, mitä ihania herkkuja teillä on tulossa! Toivottavasti sipulitkin maistuvat! Hyvää itsenäisyyspäivää! :)

   Poista