Sisällön tarjoaa Blogger.

Tylsää keittiöelämää ja kahvilavinkki WienistäTylsät veitset, astianpesukoneettomuus ja yksinsyöminen. Syyt hiljaiseloon siis. Viikonlopuksi sain kuitenkin vieraakseni ihastuttavan sisareni ja aika menikin hurahtaen: aamut aloitimme kuohuwienbrunsseilla ja kakut kelpasivat mainiosti lounaiksi.

Vaikka Wien on kuuluisa kahviloistaan, ei kunnollista kahvia ole lainkaan helppo kaupungista löytää.  Cappuccinot kuorrutetaan valmiskermavaahdoilla ja perinteikkään wieniläiskahvin, café melangen pinnalla on melkein poikkeuksetta pilalle höyrytetty saippuavaahtoa muistuttava maitokasa. Lähes kaikista kahviloista löytyy kyllä hyvät vehkeet, mutta henkilökunnan baristataidot ovat ilmeisen olemattomat. Olenkin siis todennut, että rahoille saa paremmin vastinetta valitsemalla kakkupalan kyytipojaksi kuohuviinilasillisen.

Erään mielenkiintoisen kahvilan kaupungista kuitenkin olen löytänyt. Yhdeksännessä kaupunginosassa sijaitsee vuosina 2008 ja 2009 Itävallan baristamestaruuden voittaneen Georg Brannyn kahvila CafféCouture. Oma kotibaristani kyllä pyöräyttää ehkä maultaan paremmat sumpit, mutta taitaa jäädä ainakin toistaiseksi vielä latte arteissa kakkoseksi. Sisustus kahvilassa on mukavan simppeli. Paikan erikoisuus lienee maukkaan juoman lisäksi siinä, että kahvista maksetaan omantunnon mukaan. Tämä on omasta mielestäni superärsyttävää. Perustavanlaatuinen hinnoitteluvastuu lykätään kokonaan ostajalle, ja niin kuin minä muka tietäisin paljonko kupposesta pitäisi maksaa. Kahvi verrattuna wieniläiseen perussettiin on huomattavasti maukkaampaa ja laadukkaampaa, mutta toisaalta kahvi tuntuu olevan täysin ylihinnoiteltu suurimmassa osassa kaupungin kahviloita, ja kupista saa monessa paikassa pulittaa lähemmäs viisi euroa. Taisin maksaa capustani neljä.

CafféCouture
Garnisongasse 18
1090 Wiensuljettu sunnuntaisin2 kommenttia

  1. Aina siitä lähtien, kun luin Joseph Wechsbergin Herkkusuun kasvatuksen, olen haaveillut että pääsispä joskus Wieniin syömään tafelspitziä. En kyllä tiedä onko kirjassa kuvattua Meissl & Schadnia enää olemmassakaan. Varmisti hieno paikka tuo Wien.

    VastaaPoista
  2. Tulin vastavierailulle,kiitos kommentista blogissani.Todella kaunis blogi sinulla!
    Wienissä olen kulkenut vain läpikulkumatkalla,mutta jos menen uudestaan pitää muistaa tämä kahvilavinkkisi.

    VastaaPoista