Kun kaikki muut, niin siispä minäkin. Macaronvillitys iski myös Kilinkolinkeittiöön. Maustin osan macaronsatsista piparmintulla ja osan limenkuorella. Mutta ehdottomasti herkullisimmin onnistuivat macaronit, joiden taikinaan humpsautin reilulla kädellä puolukkajauhetta. Samaista jauhetta tyrkkäsin myös täytteeseen valkosuklaan joukkoon, ja olivat kyllä niin herkkua, että seuraava satsi piti tehdä jo vapuksi. Mukavasti maistuivat vispipuurolta, tietenkin jonkun mielestä voisi olla barbaarimaista yhdistää maalaismakuja ranskattarien suosikkileivonnaiseen. Kuitenkin kokeilemisen arvoisia.
Taikinan tein monessa blogissa seikkailevan macaronien perusohjeen mukaisesti:
- 110 g munanvalkuaista
- 25 g hienoa sokeria
- 100 g mantelijauhetta
- 200 g tomusokeria
- n. 2 rkl puolukkajauhetta
Täyte:
- n. 50 g valkosuklaata
- loraus kuohukermaa
- n. 2 rkl puolukkajauhetta
Ensimmäisessä satsissa vanhensin valkuaisia reippaasti yli vuorokauden. (Valkuaiset olivat siis puolittain unohtuneet pöydälle.) Joka tapauksessa useimmat macaron-ohjeet kehottavat seisottamaan valkuaisia huoneenlämmössä vähintään puoli vuorokautta. Mantelijauhe ja tomusokeri tulee sihtailla muutaman kerran. Erehtymisen (kaunisteltu ilmaisu itkupotkuraivareille) kautta opin, että ensin kannattaa sihdata pelkkä mantelijauhe ja suosiolla jättää käyttämättä sihtiin jäävä jauhe. (Ja niitä ei kannata siis ajaa tehosekoittimessa pieneksi, ei nääs onnistu.) Sihtaa siis tomusokeri ja mantelijauhe sekaisin. Mikäli koko satsi on tarkoitus maustaa puolukkajauheella, voinee sen lisätä tässä vaiheessa.
Vatkaa munanvalkuaiset paksuksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan vaahdottamisen alussa. Sekoita nuolijalla mantelijauhe–tomusokeri–puolukkajauheseos kolmessa osassa valkuaisvaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Pursota leivinpaperille (helpoiten hoituu ilman tyllaa) halkaisijaltaan noin kolmesenttisiä pyörylöitä. Kopauta peltiä pöydänreunaa vasten ja jätä lepäämään tunniksi. Paista 150-asteisessa tunnissa kymmenisen minuuttia. Pursotusvaiheessa taikina oli kauniin punertavaa, mutta jostakin syystä paistamisen jälkeen ne muuttuivat hieman rusehtaviksi, mutta olivat sisältä mukavan marjapuuromaisia.
Täytettä varten suklaan sulattaminen hoitunee helpoiten mikrossa. Lorauta joukkoon kermaa ja kuumenna settiä parikymmentä sekuntia alhaisella teholla. Sekoita tasaiseksi ja lisää puolukkajauhetta. Anna macaron-kuorien jäähtyä ennen täyttämistä. Sujauta täyte pursotinpussiin (tai pakastuspussiin ja leikkaa yksi kulma auki). Pursota täytettä macaron-kuorelle ja tyrkkää toinen kuori kanneksi.
Espressokoneemme Andreja kiukutteli taas, joten iltapäiväkahvini oli jokseenkin lattea. |
ihanaisia! Pitääpä kokeilla tuota puolukkajauhetta tuohon täytteeseen ainaskin. Onkos muuten mustikkajauhoa olemassa?
VastaaPoistaKyllä mun mielestä on mustikkajauhettakin. Ja mustaviinimarjajauhetta! Alunperin ajatuksenani oli jauhaa jääkuivattuja mansikkalastuja sekaan, mutta sitten iskin silmäni tuohon puolukkajauheeseen.
VastaaPoistaTäältähän ne löytyivät ne kehumasi puolukkamacaronit. Kaunis blogi ja kivoja kuvia. Ja lisäpointsit mahtavasta nimestä!
VastaaPoistaarticle source
VastaaPoistamy homepage; leads for lawyers
Also see my site > attorney leads
Look At This Website
VastaaPoistamy website :: bankruptcy lawyer jacksonville
Also visit my web-site ; bankruptcy file
Hello there I am so glad I found your web site, I really found you by accident, while
VastaaPoistaI was searching on Google for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank
you for a marvelous post and a all round thrilling blog (I also love
the theme/design), I don’t have time to browse it all at the
minute but I have book-marked it and also added your RSS
feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the superb b.
my weblog: http://www.pregnancyhelper.in/