sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

KahvihammaskolotustaSuomalaisten kahvinkulutustilastot viime vuodelta julkaistiin: joimme paahdettua kahvia kymmenen kiloa henkeä kohden. Suurin osa kulutetusta kahvista (94 %) on vaaleapaahtoista, mutta tummapaahtoistenkin kahvien kulutus on pikkuhiljan lisääntynyt.
Pikaisen laskutoimituksen perusteella meidän huushollimme vuosittainen kahvinkulutus on aikalailla Elintarviketeollisuusliiton tilastojen keskiarvon mukaista. Rakas siippani hoivaa ja huoltaa Andreja-nimistä espressokonettaan. Minä olen jo hyväksynyt toisen naisen keittiömme perusvarustukseksi, mutta Andreja vielä toisinaan osoittaa mieltään minua kohtaan.
Paahdetun kahvin tuonti ulkomailta kasvoi viime vuonna melkein puolella edellisvuoteen verrattuna. Kahviharrastuksesta innostuneina myös me tilaamme suuren osan käyttämistämme pavuista ulkomailta, yleensä brittiläiseltä Has Bean-kahvipaahtimolta. Has Beanin intialainen Monsoon Malabar -papu on yksi suuri suosikkimme. Tosin loistavia papuja saa myös vaikkapa Turun Kahvipaahtimosta.  Loistava kalliolainen Kahvila Sävy täyttää muuten myllynsä samaisen turkulaisen paahtimon pavuilla, suosittelen testaamaan.

4 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen mainio nimi sun blogilla ja tarina sen takana! Onnea tuoreelle blogille, lisää mainioita juttuja ootellessa...

  VastaaPoista
 2. Oon kans ihan Turkulaisten fani! :)
  Onneksi Turkulaisten papuja ja kahveja saa nykyisin ostaa myös Espoon kauppakeskus Sellon Delice Gourmet-liikkeestä

  VastaaPoista
 3. Tänään aloitin aamuni Ethiopialla ja hyvää oli :) Kiva tietää, että Sellostakin saa Turun kahvipaahtimon papuja! Ja jos pyörii Turun suunnalla, kannattaa ehdottomasti käydä kaffella Cafe Artissa!

  VastaaPoista
 4. Kyllä, meillä Turussa osataan myös kahvinpaahtamisen taito! Onneksi tulee kevät ja pääsee Cafe Artiin terassikahville. Myös Purefoodinin luomumaitokahvit kannattaa käydä testaamassa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...