Sisällön tarjoaa Blogger.

RUUHKAA KAHVIPÖYDÄSSÄ – RISTIÄISTEN MAKEAT


Ristiäisten kahvipöydässä oli havaittavissa pienoista ruuhkaa, sillä pöytään nostettiin useampi sortti kakkuja. Ennen reseptien jakamista muutama huomio juhlien makeista tarjottavista.Useampi sortti korvaa määrän 

Saattaa olla, että hieman riistäydyin kun päätin leipoa Sintin ristiäisiin kolme erilaista kakkua. Tuumin kuitenkin, että kakkujen menekki on melkolailla sama, on kakkuja sitten yhtä tai useampaa sorttia. Eli sen sijaan, että olisin leiponut useamman samanlaisen kakun, päätin leipoa kolme erilaista kakkua. Ja vaikka kutakin kakkua oli vain yksi ja syöjiä reilut parikymmentä, riittivät kahvipöydän tarjottavat oikein mainiosti vierasjoukolle. Lisäksi kakuista jäi juuri sopivasti rääpittävää seuraavalle viikolle.

Huomioi erityisruokavaliot juhlatarjoiluissa

Vieraidemme joukossa oli pari erityisruokavalioita noudattavaa, joten valmistin kaikki kahvipöydän antimet gluteenittomina sekä laktoosittomina. On paljon helpompaa, kun ei tarvitse  päivystää tarjoilupöydän ääressä tai eritellä, mitä kukin voi tai ei voi syödä. Tosin  yhdelle vieraalle leivoin oman pienen gluteenittoman ja kananmunattoman kakkusen, sillä koin kaikkien kakkujen valmistamisen ilman kananmunaa vähän turhan haastavana. 


Leivo kakkupohjat hyvissä ajoin

Kakkupohjat kannattaa leipoa hyvissä ajoin ja pakastaa. Vaikka kakkujen leipominen on verrattain nopeaa, edeltää juhlia (ainakin meillä) sellainen härdelli, että mahdollisimman moni asia kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Kakkupohjat on myös oman kokemukseni mukaan helpompi leikata hieman kohmeisina. Täytekakut kannattaa täyttää juhlia edeltävänä päivänä. Tällöin kakkupohja ehtii kostua ja maut tekeytyä. Usein juhlapäivälle kannattaa jättää vain koristelu. Myös pavlovan marenkipohjan voi leipoa hyvissä ajoin etukäteen ja säilyttää huoneenlämmössä. Tosin pavlova kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. 

Kahvipöytään katettiin suklaista kirsikkakakkua, lakka-kinuskikakkua, raparperi-mansikkapavlovaa sekä pieniksi paloiksi leikattuja Marianne-browniepaloja. Pysy kuulolla, sillä reseptit ovat pian tulossa eetteriin.

Kurkkaa myös mitä muuta ristiäisissä tarjottiin

9 kommenttia

 1. no lakka-kinuskikakku :) ? aivan mahtavan näköisiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, todellisuudessa varsin simppeleitä jokainen (no, ehkä tuo kirsikkakakku aavistuksen työläämpi) ☺️

   Poista
 2. Todella herkullisen näköisiä! :) Ehtisitkö laittaa pavlovan reseptin ennen juhannusta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän saada sen mahdollisimman pian blogattua, ollaan tosin huomenna lähdössä reissuun, enkä osaa sanoa, kuinka hyvin kohteessa toimii netti. :)

   Poista
 3. Ihana kakkupöytä! Onnea pienelle sankarille :)

  VastaaPoista
 4. Ja näistä tulee niitä suloisimpia muistoja!

  VastaaPoista
 5. Ihanat tarjottavat.Onnittelut pienelle:)

  VastaaPoista
 6. Onnea!
  Ihania kakkuja!
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista