Sisällön tarjoaa Blogger.

HOTDOGIT & FENKOLI-PUNAKAALIPIKKELSI


Pehmeän sämpylän sisään sujautetut grillatut bratwurstit saavat raikkaanhappaman makuparin fenkoli-punakaalipikkelsistä. Hodarikekkerit sopivat loistavasti aloittamaan suomalaisten suosikkisesongin: grillikauden. 

Yhteistyössä Snellman All Natural
Vapun myötä grillikausi on lopultakin startannut. Meilläkin oli tarkoitus laittaa vappuna grilli kuumaksi, mutta perisuomalaiseen tapaan vappuviikonloppu vietettiinkin vessanpyttyä halaillen. Kuplivan sijaan syynä oli kuitenkin perheeseemme pesiytynyt norovirus. 

Onneksi edessä on vielä pitkä ja kuuma grillikausi. Mikäli siellä ei ole vielä sesonki startannut, suosittelen aloittamaan sen pykäämällä pystyyn kunnon hodarikemut. Pehmeän sämpylän sisään sopii sujauttaa bratwurstin lisäksi pikkelöityä fenkoli-punakaalisalaattia, joka on täydellinen makupari grillatulle nakille. 


Pietarsaarelainen Snellman on tuonut markkinoille uuden All Natural -tuoteperheen. Sarjan nakit ja makkarat ovat täysin lisäaineettomia, eivätkä ne sisällä mitään sellaista, mitä en itsekin voisi makkaramassaan sekoittaa. Sarjan tuotteissa ei ole makkaratuotteiden perinteisiä riippakivia: natriumglutamaattia, lisättyä fosfaattia tai nitriittiä. Aromitkin on korvattu oikeilla mausteilla. Bratwurstien raaka-ainelista on lyhyt: lampaansuoleen puristettuun makkaramassaan on sekoitettu kotimaisen lihan lisäksi vain merisuolaa sekä mausteita (mustapippuria, korianteria, meiramia, muskottipähkinää, kuminaa sekä sarviapilaa). Tällaisten tuotteiden puolesta on mukava liputtaa.

Myös seitsemän muuta bloggaajaa on loihtinut herkkureseptejä Snellmanin All Natural -tuotteista. Käy kurkkaamassa herkut ja äänestä suosikkiasi. 



BRATWURST-HOTDOGIT & FENKOLI-PUNAKAALIPIKKELSI

Tarvitset: 
  • Hotdog-sämpylöitä (ohje alla)
  • Fenkoli-punakaalipikkelsiä (ohje alla)
  • Snellman All Natural Bratwurst -nakkeja

Grillaa bratwurstit tai paista ne grillipannulla. Halkaise hotdog-sämpylät. Lusikoi sämpylän väliin punakaali-fenkolipikkelsiä ja viimeistele annos kuumalla bratwurst-nakilla.

HOTDOG-SÄMPYLÄT 
(16 kpl, halutessasi voit pakastaa ylimääräiset sämpylät)
  • 3,75 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 35 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl suolaa

Voiteluun ja koristeeksi:
  • kananmuna
  • seesaminsiemeniä

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin 15–20 minuuttia.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota puoli tuntia.

Pyörittele taikinasta pitkulaisia sämpylöitä uunipellille, leivinpaperin päälle. Jätä sämpylöiden ympärille tilaa kohota. Kohota leivinliinan alla tunnin ajan. 

Voitele sämpylät munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista 225-asteisessa uunissa 13 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

FENKOLI-PUNAKAALIPIKKELSI
  • 1 punasipuli
  • 300 g punakaalia
  • 150 g fenkolia
Pikkelsiliemi:
  • 1,5 dl vettä
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 tl merisuolaa
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 oksa timjamia
  • tähtianis

Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi puolikuiksi. Siivuta myös kaali ja fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. 

Mittaa kaikki pikkelsiliemen ainekset kattilaan ja kiehauta seos. 



Kaada kuuma liemi kasvissuikaleiden päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. 

Yhteistyössä Snellman All Natural

5 kommenttia

  1. Nuo Snellmanin naturalit on ihan killerihyviä. Iso arvostus ja hatunnosto pohjalaiselle yritykselle!

    Ja sinun fenkoli-sipulipikkelsi menee kyllä heti testiin. Pakko olla superia.

    Toivottavasti koko sakki voi jo hyvin, pus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole toistaiseksi maistanut kuin tuota bratwurstia, mutta ehdottomasti täytyy nyt tutustua muihinkin. Onneksi perheen pienin välttyi sen suuremmin taudilta, mutta ei ole kyllä herkkua sairastaa kaksijapuoliviikkoisen kanssa. :)

      Poista
  2. Se on punaK A A L I. Vielä parempaa.

    VastaaPoista