Sisällön tarjoaa Blogger.

PUNAJUURI-LINSSILISUKE


Kiitos Satu Koiviston esikoisteoksen, syödään meillä punajuuria pitkin viikkoa.  Suosikkilisukkeessani punajuuri saa kaverikseen vihreitä linssejä, paahdettuja tomaatteja sekä fetajuustoa. Koukuttavan hyvää, varoitan.


Satu Koiviston Gastronaatti oli ehdottomasti yksi viime vuoden inspiroivimpia opuksia. Luin kirjan julkkari-iltana yhdellä istumalla kannesta kanteen – ja nimenomaan luin, vaikka kyse onkin keittokirjasta – sillä resepteihin ja ruokamuistoihin kietoutuneet tarinat reseptien lomassa upposivat minuun kuin kuuma veitsi voihin. 

Sittemmin keittiöömme on omaksuttu monta Koiviston keittiöviisautta. Olen oppinut paahtaamaan parsakaalit usean päivän tarpeisiin ja höyryttämään ison pussillisen punajuuria kerralla: kun viikonloppuna kypsentää punajuuria kilon tai kaksi, voi niitä syödä pitkin viikkoa ruoan lisänä, salaatin seassa tai tässä ihastuttavassa lisukkeessa, jota meillä syödäänkin varsin usein. 

Erityisen hyvin lisuke sopii savustetun kalan tai paistetun pihvin kylkeen, joskin olen monta kertaa haarukoinut sitä lounaaksi myös sellaisenaan. Mikäli jääkaapista löytyy valmiiksi kypsennettyjä punajuuria sekä uunikuivattuja tomaatteja, ei lisukkeen valmistamiseen kulu kuin linssien kypsennysaika. Ja niitäkin voi kypsentään jääkaappiin suuremman satsin valmiiksi.


PUNAJUURI–LINSSILISUKE
  • punajuuria 
  • vihreitä linssejä 
  • uunikuivattuja tomaatteja 
  • fetajuustoa 
  • oliiviöljyä 
  • yrttejä, kuten lehtipersiljaa, basilikaa tai rucolaa

Kypsennä punajuuret höyryttämällä. (Monesti punajuuret suositellaan kypsentämään kuorineen, mutta itse inhoan kuumien punajuurten kuorimista ja kuorinkin ne aina ennen kypsentämistä.) Kypsennä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi linssit tarjoiluvadille, lohko päälle punajuuret, lisää paahdetut tomaatit (linkki ohjeeseen) ja murenna päälle fetajuustoa. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä sekä tuoreilla yrteillä.
Ei kommentteja