Auringonsäteet aivan selvästi enteilevät
tulevasta keväästä. Ne myös paljastavat, kuinka riekottoman likaiset
ikkunalasimme ovat. Tuudittaudun ajatukseen, että orastavan kevään valo
suodattuu valtavan kauniisti
tomukerroksen läpi.
Vaikka kevät kuinka tuntuisi olevan vain muutaman
askeleen päässä, on tulevaan kasvukauteen vielä harppauksittain matkaa. Niinpä
tyydyin tekemään mieleltään keväistä ruokaa, jonka ainekset kaivoin purkista ja
pakkasesta.
Resepti pohjautuu Maailman ruokia -keittokirjasarjan Italia-opuksen
ohjeeseen klassisesta kevätpastasta, pasta
primaverasta. Aika paljon ohjetta kuitenkin sovelsin. Olosuhteiden pakosta
käytin grillattuja ja purkitettuja latva-artisokkia ja katkaravutkin kalastin
välimeren sijaan pakastimesta. Persiljankin jouduin vaihtamaan silolehtisestä
kähäräiseen versioon
Pastasta tuli mukavan keveä ja keväinen. Toivotaan, että kevät pastaapopsien tulevi.
PASTA
PRIMAVERA (kahdelle)
- 150 g putkipastaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- loraus valkoviiniä
- 1-2 rkl sitruunamehua
- kourallinen säilöttyjä latva-artisokkia
- pari kourallista kuorimattomia, raakoja katkarapuja
- 2 rkl pilkottua tuoretta (silolehti)persiljaa
- 2 rkl pilkottua tuoretta minttua
- suolaa ja mustapippuria
Kuori sulaneet katkaravut ja poista niistä suoli
tekemällä veitsellä pitkittäisviilto ravun selkäpuolelle. Halutessasi voit
leikata ravut muutamaan osaan.
Laita pasta kypsymään hyvin suolattuun, kiehuvaan veteen.
Silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota
sipulisilppu pannulla.
Lisää pannulle loraus valkoviiniä, sitruunamehu, artisokat
sekä ravut. Paista rapuja ajoittain sekoittaen kunnes ne ovat kauniin
punertavia. Pippuroi ja suolaa tarvittaessa. (Mikäli artisokat ovat säilötty
suolaliemeen, ei suolan lisääminen välttämättä ole tarpeen.)
Lisää silputut
yrtit sekä kypsä pasta pannulle. Pyöräytä kaikki ainekset sekaisin ja kippaa
pasta lautasille.
Tänään on virallinen katkarapupastapäivä..ainakin meillä ja teillä! Mitä pastaa sulla tossa on?
VastaaPoistaTuo oli jotakin lähikaupan luomupastaa, en nyt muista merkkiä. Olisin halunnut jotakin putkipastaa, ja tuo oli eniten sinnepäin.
PoistaHuippua,kevyttä. Johan tässä on tuhteja patoja ja pihvejä syötykin.
VastaaPoistaTotta, vaikka kyllä ainakin itse aion vielä muutamat padat pyöräyttää...
PoistaNo arvatkaa alkaako tekemään mieli katkarapuja kaikkien makkarajuttujen jäläkeen?
VastaaPoistaNäinköhän muistin muutes äänestää sun(kin) makkarasörsseliä!? Täytyy käydä tsekkaamassa. :) Ostin Vii Voanista valtavan säkin katkiksia, joten niitä tulee lähiaikoina olemaan vähäsen yhdessä jos toisessa sopassa.
PoistaIhanaa, että ollaan selvästi kaikki ihan kevätfiiliksillä, vaikka ulkona on metri lunta ja pakkasta viisi astetta.!
VastaaPoistaNiinpä! Pientä takapakkia mun kevätfiilistelyyn kyllä tuli, kun ulko-ovi piti avata. Ei siellä vielä nurmi vihertänyt, hiirenkorvista puhumattakaan... Mutta kova on usko, että kyllä se kevät vielä tulevi...
PoistaHih, sulla on mun mieli. Minäkin mietin viime kesänä, että valokuvauksen kannalta on parempi pitää tasainen tomukerros ikkunoissa. :) Herkullisen näköinen pasta ja ihanat kuvat (taas!)!
VastaaPoistaKiitos Cilla! Just kävin ihastelemassa sun pähkinäleipää, sekin vaikutti todella herkulliselta. Meillä alkaa parin viikon päästä julkisivuremontti ja koko talo menee pakettiin, joten auringonsäteistä ja tomuista ei saa kyllä kauaa nauttia. :)
PoistaHeh, myös meillä syötiin toissapäivänä katkarapupastaa - se ehti kyllä hävitä lautasilta ennen kuin kamera ehti ikuistaa sen... Oli kyllä hyvää! Ihan totta muuten, että kaiken makkaran jälkeen katkaravut tuntuu jotenkin tosi raikkailta.
VastaaPoistaNyt vain uutta satsia kehiin, jotta onnistut sen myös ikuistamaan. Oli ilmeisesti varsin hyvää, jos kerta hetkessä katosi. :) Minä ostin viikonloppuna vielä karitsanpotkia, joten vähän raskaampiakin keitoksia täytyy tässä vielä loihtia...
PoistaKivaa kun blogeista puhkuu kevätmieltä :) meillä oli pieni pastatauko mutta eilen korkattiin Italiasta tuotu pasta, nam. Ehkä meilläkin seuraavaksi tehdään tämän innoittamana katkarapupastaa.
VastaaPoistaannemi/52weeksofdeliciousness
Se taitaa olla tämä aurinko, joka tuo kevätmieltä yhdelle jos toiselle. Suolaa&Hunajaa -blogissa oli jossain vaiheessa Safkaa-kirjasta napattu katkarapupastaresepti – sitä minä ainakin aion testata seuraavaksi. :)
PoistaTodella inspiroivia ja kauniita kuvia. Mistähän ideat kivoihin asetteluihin... Pelkästään blogin katselu saa iloisella ja keväiselle mielelle.
VastaaPoistaVoi kiitos! Pidentyvät päivät ja keväästä enteilevä aurinko innostavat kyllä taas kuvailemaan. :)
Poista