Sisällön tarjoaa Blogger.

Simppelit grillisiiat


Nolottaa, että kesä on kukkeimmillaan, mutta blogista ei löydy ainuttakaan grillireseptiä. Totuuden nimissä olemme kyllä touhunneet grillin ääressä ja syöneet ennen ja jälkeen vaellusreissumme melkeinpä jopa ruokottoman hyvin. Grilliin on päätynyt toinen toistaan herkullisempia lihakimpaleita, rimpsuluita, katkarapuja, kalaa ja vihanneksia.

Juuri ennen jorpakkotouhujamme, valmistimme grillissä pikkusiikoja. Kypsensimme kalat useamman kerran hyväksi havaitsemassamme leivinpaperikääreessä. Kääreessä kypsennettäessä kalasta saa taivaallisen mehukasta tavattoman simppelisti. Myös täytteeksi päätyi aiemmin testattuja makuja: chiliä, limeä ja korianteria. 

Leivinpaperi leimahtaa grillissä helposti liekkeihin, joten paperi kannattaa kastella märäksi ja nyytti asettaa foliovuoan päälle. Toki kalat voi valmistaa myös uunissa. Kaveriksi lautaselle uuden sadon perunoita ja voinokare. Aikalailla täydellinen kesäruoka, sanoisin. 


Näitä tarvitset:
  • pannusiikoja (varaa pieniä siikoja kala per syöjä, suuremmista riittää useammalle) 

Täyte (riittää kolmeen tai neljään kalaan)
  • suolaa 
  • 1-2 kesäsipulia varsineen 
  • 2 tomaattia 
  • 1 limetti (kuori + mehut) 
  • 1 punainen chilipalko (tai voimakkuuden mukaan)
  • tuoretta korianteria
lisäksi: pergamiinia tai vahvaa leivinpaperia sekä grillauksen kestävä (folio)vuoka

Poista perkaamattomista kaloista sisälmykset ja huuhtele sekä kuivaa kalat kauttaaltaan, sisältä ja ulkoa.

Valmista täyte: silppua sipulit ja tomaatit. (Halutessasi voit toki kaltata tomaatit.) Raasta limetistä kuori ja purista mehut. Silppua chili sekä korianteria ja sekoita kaikki täyteainekset keskenään.

Kastele pergamiini- tai leivinpaperi ja purista ylimääräiset vedet pois. Aseta paperi levitettynä foliovuoan päälle ja aseta kalat paperin päälle vatsapuolet ylöspäin. 

Ripottele kalojen sisään reilusti suolaa ja lusikoi kalojen sisään täytettä. Lopun täytteen voit laittaa kalojen päälle. Sulje paperi nyytiksi, halutessasi voit vaikka niitata nyytin kiinni.

Grillistä riippuen kalojen kypsymisaika on noin 15-20 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää kaloja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. 

Psst... Seuraa Vatsasekaisin Kilinkolin –blogipäivityksiä myös Facebookissa. Käy tykkäämässä!

1 kommentti