Sisällön tarjoaa Blogger.

Satoa purkissa: omena-ruusunmarjahillo


Kyseinen hillo on rakkautta ensi lusikallisella jo monen vuoden takaa. Ensimmäisen keitoksen jälkeen hilloa on ollut pakko keitellä joka vuosi, mikäli vain ruusupuskat ja omppupuut ovat herkkujaan suoneet. Ruusunmarjan maku on sen verran voimakas, että pienikin määrä marjaa tuo omenan joukkoon ihanan maun. Ruusunmarjojen perkaaminen sujuu vaivatta, mikäli marjat poimii hieman raakoina. Pehmeät marjat sen sijaan ovat tuskallisia puhdistaa. Ruusunmarjat kannattaa poimia saksimalla marjat pensaasta, herkkähipiäiselle suosittelen suojahanskoja. Puhdistus käy näppärästi leikkaamalla kanta ja töyhtö pois, puolittamalla marja ja kaapimalla siemenet pois vaikkapa pikkulusikan varrella.

Hillon sijasta voi toki tehdä sokeritonta (tai vähäsokerista) sosetta pakastimeen.Näitä tarvitset:
  • 5 litraa omenalohkoja
  • 1 litra perattuja ruusunmarjoja
  • 1 dl vettä 
  • n. 4 dl hillosokeria
Perkaa ruusunmarjat, poista omenista siemenkodat ja lohko ne.  Omenoita ei tarvitse kuoria. Lado omenat ja marjat kattilaan, lisää vesitilkka ja keittele kunnes omenat ovat pehmenneet. Aja seos hienoksi sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja anna kiehahtaa.

Esivalmisteluna kääri puhtaat hillopurkit sanomalehteen ja sujauta sata-asteiseen uuniin hillon valmistumisen ajaksi. Kiehauta korkit kattilassa. 

Purkita hillo kuumana kuumiin purkkeihin. Täytä purkit piripintaan ja sulje huolellisesti. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja