Sisällön tarjoaa Blogger.

Ruokakaupunkibongailua Italiassa ja keittiösuunnitteluaVietimme pidennetyn viikonlopun Emilia-Romagnan alueella Italiassa ja San Marinossa. Ohjelmassa oli tietenkin hyvää ruokaa, juomaa sekä potkupalloa. (Potkupallon laatu oli kyllä heikoin lenkki näistä kolmesta, vaikka tunnelma olikin hyvä ja Suomi voitti.) Kyseinen alue ei ole turhaan kuuluisa hyvästä ruoastaan. Poikkesimme muun muassa Parmassa, Modenassa ja Bolognassa, joista jokainen on kuuluisa omasta bravuuristaan: Parma kinkusta sekä parmesanjuustostaan, Modena balsamicostaan ja maakunnan pääkaupunki Bologna il ragú -pastakastikkeestaan eli bolognesesta. Parmalaista kinkkua emme tosin onnistuneet nauttimaan itse Parmassa, sillä kaupungin ravitsemusliikkeet viettivät iltapäiväpaussiaan visiittimme ajan. Modenassa söin mielettömän maukasta balsamicorisottoa (täytyy joskus kokeilla!), ja aito bolognalainen jauhelihakastike viihtyisässä trattoriassa oli myös erinomaista. Il Ragú on itse asiassa varsin vähätomaattista ja varsin lihaisaa. Ei siis suinkaan valmistettu mistään perussikanaudasta.

Kalastaja inventoimassa päivän saalista Cesenaticossa. Kuvaajalle iski kateuspuuska.

Skoolasimme myös kuukaudenmittaisen odotuksen päättymiselle ja uudelle kodille. Ostimme hiljattain uuden asunnon, jonka lunastuspykälä vihdoin umpeutui.  Kukaan ei voi siis enää viedä uutta kotiamme neniemme edestä. Tämä vain tarkoittaa sitä, että suurin osa kesästä kuluu sisällä remontoidessa ja vanhoja tavaroita inventoidessa. Olen vielä muutaman viikon muilla mailla ja hieman huolestuttaa, mitä remonttimiehet saavat sillä aikaa aikaiseksi ilman valvovia silmiäni. Uusi keittiökin pitäisi tilata piakkoin, enkä ole käynyt yhdessäkään keittiöliikkeessä Ikeaa lukuun ottamatta. Aiemmasta keittiöremontista on kuitenkin vain alle kaksi vuotta aikaa, joten nappaamme vanhasta keittiöstämme useamman hyväksi havaitun ratkaisun uuteen kyökkiimme. Ruutupaperi jos toinenkin on kulunut suunnitellessa. Olemme kuitenkin päätyneet siippani kanssa varsin yksimieliseen ratkaisuun.

Tosin ehdin käydä taannoin pienimuotoista kamppailua järjen ja tunteiden välillä; laittaako jenkkikaapin lisäksi erillinen pakastin vaiko viinikaappi. Lisäpakastin olisi varmasti käytännöllisempi valinta ja saisin hommattua talven varalle vaikkapa puolikkaan luomukaritsan, mutta jakaessani kyseisen ajatuksen siippani kanssa, sain sen verran murhaavan katseen, että ymmärsin vähemmästäkin olevani totaalisen hakoteillä. Hyvää karitsaa saa toki vaikkapa Reinin lihasta, joka vieläpä sijaitsee varsin lähellä uutta kotiamme. Pulma ratkaistu ja karitsalle kyytipoika omasta viinikaapista siis. Vinkkinä vain, ei ehkä ole ideaalitilanne ostaa asuntoa ja alkaa remontoida sitä ja olla itse samalla ulkomailla. 

Ei kommentteja