Sisällön tarjoaa Blogger.

CHILISUKLAAMUFFINSSIT


Vaikka uusi koti purkamattomine muuttolaatikoineen muistuttaa esterataa, löysin kameran ja kapustan ja laitoin leipoen. Chilikastikkeella maustetut suklaamuffinit maistuvat viikonloppuna brunssivieraille. 


Viikko sitten kannettiin muuttolaatikot uuteen kotiin. Laatikoista kaivettiin ensimmäisenä kaikista oleellisin: keittiötarvikkeet, pizzakivi ja viinilasit. Uusi leivinlautani ja uuni pääsivät heti testiin, ja pöytä katettiin koreaksi.  

Marssitin muuttoavuksi tulleen ystävän pihalle hakemaan chiliä pizzakastiketta varten. Kaksi kertaa tyhjin käsin chilinhausta palattuaan marssin itse pihamaalle todistamaan rappusilta kadonneen chilipuskan kohtaloa. Chilin vohkiminen harmittaisi, ellei kotoa olisi löytynyt useampaa putelia TABASCO® Sauce -chilikastikkeita. 

Blogiringin yhteistyökamppiksen tiimoilta sain tehtäväkseni valmistaa brunssiherkun, johon hulauttaa sekaan TABASCO® Chipotle Sauce -kastiketta. Kastike on valmistettu pekaanipähkinäpuulla savustetuista punaisista jalapeño-chileistä sekä tammitynnyreissä kypsytetystä tabasco-chilimassasta. Kastikkeessa on tunnistettava savun maku, ja uumoilin sen sopivan hyvin suklaamuffinitaikinaan. Suklaan ja chilin yhdistäminen saattaa kuulostaa hassulta, mutta yhdistelmä on tuttu meksikolaisesta keittiöstä – tosin totuuden nimissä meksikolaiset tuppaavat laittamaan chiliä oikeastaan mihin tahansa, hedelmistä ja makeisista lähtien. 





TABASCO® Sauce -chilikastikkeet ovat klassikon asemassa, eivätkä suotta. Kastike valmistetaan erityisestä tabasco-chililajikkeesta (Capsicum frutescens), joka kerätään palkojen ollessa kypsiä ja mehukkaita. Chilipalot murskataan suolan kanssa ja massan annetaan käydä tammitynnyreissä kolmen vuoden ajan. Siivilöinnin yhteydessä massaan lisätään 10-prosenttista viinietikkaa – ei mitään muuta.  TABASCO®-kastikkeet ovat siis täysin lisäaineettomia, ja resepti on pysynyt pitkälti samana jo pitkälti toistasataa vuotta. Kastikkeen valmistaminen nimittäin aloitettiin vuonna 1868 Avery Islandilla Louisianassa.




Suklaamuffinitaikinaan saa hulauttaa chilikastiketta reilulla kädellä. Itse hulautin TABASCO® Chipotle Sauce -kastiketta taikinan sekaan parin teelusikallisen verran, mikä oli juuri passeli määrä: savustetun chilikastikkeen maku ei ole liian hyökkäävä, vaan muffinsseissa on juuri sopiva pieni polte.  

CHILISUKLAAMUFFINIT (12 kpl)
  • 200 g voita 
  • 2 dl fariinisokeria 
  • 1 tl vaniljasokeria (tai ripaus vaniljajauhetta) 
  • 3 kananmunaa 
  • 4½ dl vehnäjauhoja 
  • ½ dl kaakaojauhetta 
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • 1½ dl maitoa  
  • 2 tl TABASCO® Chipotle Sauce -kastiketta 
  • 150 g tummaa suklaata
Tarjoiluun: 
  • Paksua turkkilaista jogurttia tai smetanaa
  • Vaniljasokeria
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, fariini- ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten. 

Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään sekaisin. Sihtaa jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinan sekaan. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla. Lisää TABASCO® Chipotle Sauce -kastike. Rouhi suklaa ja lisää se taikinan sekaan. 

Jaa taikina muffinipellille kahteentoista vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä. 



Mausta jogurtti tai smetana vaniljasokerilla ja tarjoa seos jäähtyneiden muffinien kanssa. 

TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

TABASCO®

2 kommenttia

  1. Ihanaa kun pääsitte vihdoin uuteen kotiin ja saitte korkattua keittiön! onnea :)

    VastaaPoista
  2. Olisi loistavaa jos reseptit pystyis tulostamaan, aivan mahtavia ovat

    VastaaPoista