Sisällön tarjoaa Blogger.

BRUNSSI @ BISTRO O MAT


Huristelimme viime sunnuntaina blinihampaiden kolotellessa paljon kehuttuun kirkkonummelaisravintolaan, Bistro O matiin. Monta kertaa on meinattu mennä, mutta kertaakaan ei ole toimeen ryhdytty. Minulla ei varsinaisesti ole tapana tehdä uudenvuodenlupauksia, mutta tälle vuodelle soisin vähemmän meinaamista ja enemmän tekemistä. Niinpä jo hyvän matkaa uuden vuoden puolella tartuin tuumasta toimeen ja varasin pöydän sunnuntaiselle blinibrunssille.Visiitin perusteella Bistro O mat on mitä oivin syy suunnata Kirkkonummelle. Ravintola sijaitsee aivan rautatieaseman (sekä cittarin parkkipaikan) kupeessa. Helsingistä matka Kirkkonummen parhaimpaan kuppilaan kestää nelisenkymmentä minuuttia, mutta väittäisin reissun olevan jokaisen matkaan kulutetun minuutin väärti. 


Alkupöytä blineineen, mäteineen ja muine täytteineen on katettu noutopöytään. Santsata saa – myös muikunmätiä. Blinipöydästä löytyi eri variantteja juuri passelisti: kaikki sortit mahtuivat sulassa sovussa lautaselle, ja toisin kuin buffeteissa yleensä on tapana, eivät maut jyränneet toisiaan.


Pöytään tarjoiltavan pääruoan sai valita kahdesta vaihtoehdosta. Otimme Apupojan kanssa molemmat paahdettua siianseläkettä, joka tarjoiltiin sitruuna-voikastikkeen sekä höysteiden kera. Toisena vaihtoehtona oli haudutettua häränrintaa ja piparjuurikastiketta. Jälkiruoat ovat blinien tavoin katettu noutopöytään. Kolme vaihtoehtoa oli juuri sopiva määrä, ja créme brûlee oli lähes yhtä hyvää kuin Apupojan tekemä. 

Summa summarum: kaikki oli hyvää, hinta–laatu-suhde loistava (brunssi 31 €), eikä pieneen mieleeni tullut ainuttakaan moitteen sanaa koko Kirkkonummella vietetyn iltapäivän aikana, päinvastoin koko loppupäivän hymyilytti.


Mitä?

Pieteetillä, hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa Kirkkonummen keskustassa, automarkettien kupeessa. Poikkea lounaalle, illalliselle tai brunssille. Brunssia tarjoillaan sunnuntaisin klo 12–18.

Ketä?

Viereisissä pöydissä 50+-pariskunta ensitreffeillä sekä kolme sukupolvea synttäribrunssilla, meidän pöydässämme minä ja Apupoika aika monensilla tärskyillä. Sopii myös lapsiperheille ja isommillekin seurueille. Kesällä ulkoterassi.

Häh?

Bistro O mat

Limnellinaukio
02400 Kirkkonummi


11 kommenttia

 1. Vaikuttaa todella herkulliselta!
  Minusta Bistro O Mat on erinomainen esimerkki hyvän ruoan ja toimivan konseptin toimimisesta pienelläkin paikkakunnalla. Ja 40 minuuttia kuluu kuitenkin Helsingissä monilla julkisilla keskustaankin kulkemiseen siirtymisineen.

  Bistro O Mat on minun listalla!
  (vitsit että lista on pitkä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi herkullista, enkä tiedä saako Helsingissä yhdelläkään brunssilla yhtä hyvin vastinetta rahoilleen. Lista on pitkä täälläkin, mutta yritän saada sitä parhaani mukaan lyhennettyä. :)

   Poista
 2. Tänne olen ollut menossa jo iät ja ajat, ehkä olisi tarpeen tuo sama uudenvuodenlupaus ;) aivan ihanan näköisiä herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon parempi lupaus kuin ne ainaiset dieetit, tehosporttailun aloittamiset ja muut. :)

   Poista
 3. Me ollaan myös puhuttu, että pitäisi tuonne mennä käymään. Jostain syystä tuo Kirkkonummi ei vain ole kutsunut sen jälkeen kun sieltä pois muutettiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voidaan lähteä seuraksi! Voitte sitten järkätä samalla kiertoajelun nähtävyyksissä. ;)

   Poista
 4. Mun suosikkibrunssipaikkani <3! :) Kävittekö uimahallissa kans, se on tosi hieno myös semmosella kotoisalla tavalla. Melkein minikylpylä. :) Tosi kiva kuulla että tykkäsitte. Jos kaipaatte joku talvinen viikonloppu seuraa uusintavisiitille, soita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käyty uimahallissa, en tiennyt, että siellä on erityisen kiva sellainen (tosin en kylläkään ole oikein uimahalli-ihmisiä)... Mutta brunssitärskyt kuulostavat kyllä hyvältä, täytyy ehdottomasti mennä!

   Poista
 5. Me kävimme loppuvuodesta tuolla illallisella ja oli todella kiva paikka! Ruoka ja palvelu olivat erinomaisia ja ihan varmasti menemme uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy mennä testaamaan joskus vielä illallinenkin, tästä ravintolasta jäi kyllä todella hyvä fiilis!

   Poista