Sisällön tarjoaa Blogger.

SITRUUNAVOISSA PAISTETUT MUIKUTJoitain viikkoja sitten paljastin olleeni mukana Valion tuotekehitysprosessissa ja päässeeni testaamaan, maistelemaan sekä kehittelemään reseptejä maustettujen voiden ympärille. Valion maustetuista voista suosikikseni sukeutui sitruunavoi, joka taipuu hyvin sekä makeaan että suolaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan.
Sitruunan pusertaminen tai valkosipulin pilkkominen luonnistuvat – ainakin meidän keittiössämme – ilman suurempaa vaivannäköä, joten halusin haastaa itseni pohtimaan, mihin ruokaan maustetut voit ihan oikeasti tuovat lisäarvoa sekä -makua. Suolattomasta sitruunavoista saisi esimerkiksi maukkaan voikreemin täytekakkuun sokerikuorrutteen alle, mutta hyvin se sopii myös muikkujen paistamiseen. Niin hyvin, että tuotekehityksen aikana meillä paistettiin sitruunaisia muikkuja lähes jokaisena maalla vietettynä kesäviikonloppuna.Muikut ovat parasta kesäruokaa. Kesällä muikkujen paistaminen kannattaa ulkoistaa ja hoitaa muurinpohjapannulla, jottei sisällä tarvitse kärytellä. Muikkujen paras pyyntiaika on kuitenkin syksyllä ja jatkuu vielä vähintään jäiden tuloon asti. Vielä on siis muikkukautta jäljellä! Parhaat muikut paistetaan valurauta- tai muurinpohjapannussa reilussa voissa ihanan rapeiksi. Sitruunavoi tuo muikkuihin juuri passelin ja sopivasti raikastavan maun, ja kuori pysyy täydellisen rapeana. SITRUUNAVOISSA PAISTETUT MUIKUT (neljälle)
 •  kilo perattuja muikkuja
 • 2 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
 • 1 tl suolaa
 • paistamiseen Valio sitruunavoita

Mittaa ruisjauhot syvälle lautaselle ja sekoita suola jauhojen joukkoon. Pyöräytä muikut ruisjauhoissa.

Paista muikut valurautapannulla reilussa sitruunavoissa rapeapintaisiksi. Pienet muikut kypsyvät kolmessa–neljässä minuutissa. Rouhi tarvittaessa valmiiden muikkujen päälle lisää suolaa.
Tarjoa paistetut muikut välittömästi esimerkiksi perunamuusin kera.

VINKKI: Jos käytät perkaamattomia muikkuja, varaa niitä neljälle syöjälle noin 1,2 kiloa. Perkaa ja huuhtele muikut tällöin ennen niiden paistamista. Kesällä muikkujen paistaminen onnistuu myös muurikkapannulla.

Yhteistyössä Valio.

8 kommenttia

 1. Muikut voi varmaan korvsta silakallakin. Pomppas het tän viikon ruokalistalle. Valion lähettämäs syystervehdyksessä oli näitä molempia voita js mäkin aaattelin kokeilla täytekakkuun kuorritteen alle. Muikut on siis ihania. Mutta lun asun lähempänä silakoita. Niin siksi niitä. Hypinkö mä jotenkin aiheesta toiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin tää kännykkänäppäily tuottaa suunnattoman määrän typoja....

   Poista
 2. Makkarasta silakkaa ;)

  Jossain just väitettiin, että silakka olisi pyyntikiellossa, mutta ehkä teillä siellä lakeuksilla on omat kiintiöt. Älä vain vahingossa laita valkosipulivoita kakun väliin, vois tulla vähän hurjaa…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakeuksilla on aina aivan omat säännöt :D

   Tämä muikkuidea täytyy kertoa anoppilaan - paistetut muikut ovat heidän herkkua.

   Poista
  2. Tavallisesti tykkään puristaa sitruunaa muikkujen päälle, mutta se kyllä helposti lötkistää rapean kuoren ja jos sitruunankuorta raastaa paistovoin sekaan, palaa se helposti. Eli tässä maustevoi toimii kyllä tosi hyvin. :)

   Poista
 3. Puruveden rannalla kasvaneena, muikut on lähellä sydäntä :) Miksei niitä tule paistettua enemmän omassa keittiössäkin täällä Tampereella! Kiva idis käyttää tuota uutta Valion sitruunavoita. Olen hulluna maustevoihin noin yleisestikin, joten keksisin sille lopulle kyllä vaikka mitä käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, sanopa se! Ovat vieläpä edullisiakin! Olipa kiva nähdä sinut eilen!

   Poista
 4. Aah paistettuja muikkuja! Ruoan ainoa huono puoli on tosiaan tuo käry, johon ei sisätiloissa auta oikein mikään...

  VastaaPoista