Arki pyörähti käyntiin, lomailu loppui ja ulkonakin tuoksuu syksyltä. Lounaaksi olisin ehkä kaivannut jotakin väri-ilottelua, mutta pataan pääsi uuden sadon kukkakaali. Yritin saada keittoon väriä maustamalla turkkilaista jogurttia wasabilla ja avokadolla, mutta keitos jäi aikalailla yhtä värittömäksi kuin tämä sateinen maanantai.
Keittoon: (annos kahdelle, alkukeitoksi neljälle)
- 2 shalottisipulia
- valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- 4 dl kasvislientä
- pienehkö kukkakaali (noin puolikiloinen)
- suolaa
- pippuria
- puristus limeä
- tilkka (täys)maitoa
wasabijogurtti:
- ½ tl wasabitahnaa
- 3 rkl turkkilaista jogurttia
- 1 rkl avokadoa
- päälle paahdettuja (kurpitsan)siemeniä ja suolakiteitä
Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää kuuma kasvisliemi ja kukkakaalin kukinnot. Keitä kukkakaalit kypsiksi, lisää suolaa, pippuria ja loraus limemehua. Aja keitto hienoksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon tilkka maitoa.
Sekoita jogurttikastikkeen ainekset sekaisin. Paahda siemenet kuivalla kuumalla pannulla. Lusikoi keiton pinnalle jogurttikastiketta ja siemeniä.
Ei kommentteja