tag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post6500359890006732860..comments2024-03-27T19:31:07.902+02:00Comments on Vatsasekaisin Kilinkolin: Pitkäperjantain paahtovanukasRiikkahttp://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-1916196035161048082012-04-16T07:18:10.181+03:002012-04-16T07:18:10.181+03:00Meillä on ainoastaan isoja Egoja ;) ja niitä käyte...Meillä on ainoastaan isoja Egoja ;) ja niitä käytetään myös silloin tällöin keitto- tai jogurttikippoina :) Muut koot on olleet ostoslistalla tovin, mutta en ole raaskinut hankkia, joskos sitten vaikka häälahjalistalle laittaisi ;)Anuhttps://www.blogger.com/profile/11003200782388352257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-61639028253924310682012-04-14T23:27:16.643+03:002012-04-14T23:27:16.643+03:00No vissiin meni pieleen se, että ohje oli matalill...No vissiin meni pieleen se, että ohje oli matalille vuuille ja minulla olikin sellaisia syvempiä. Paistoin ja paistoin, mutta ne eivät vain hyytyneet. Tarjoilin sitten vaniljaista sakeaa kermaa rapealla sokerikuorella jälkkäriksi. Maku oli kyllä ihan kohdillaan! ;)Tuslahttps://www.blogger.com/profile/04587405902743746542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-89313645676432739532012-04-12T10:38:24.286+03:002012-04-12T10:38:24.286+03:00Mikä siinä oikein meni pieleen? Apupojan bruleet o...Mikä siinä oikein meni pieleen? Apupojan bruleet ovat kyllä olleet mitä mainioimpia. :)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-84400600685644746202012-04-12T10:37:28.465+03:002012-04-12T10:37:28.465+03:00Juu ovat keskikokoa. Nuo egot ovat ylipäätään aika...Juu ovat keskikokoa. Nuo egot ovat ylipäätään aika käteviä, espressokuppeja käytän espressojen lisäksi voi- tai levitekippoina ja isoja taas silloin tällöin keitto- tai jugurttikippoina. :)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-60747970249729061152012-04-12T07:57:24.160+03:002012-04-12T07:57:24.160+03:00Onko nuo Ego-kupit sitä keskimmäistä kokoa? :)Onko nuo Ego-kupit sitä keskimmäistä kokoa? :)Anuhttps://www.blogger.com/profile/11003200782388352257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-47353168608673309492012-04-11T14:24:33.267+03:002012-04-11T14:24:33.267+03:00Minä symppaan apupoikaa, koska olen yhden ainoan k...Minä symppaan apupoikaa, koska olen yhden ainoan kerran tehnyt itse bruleeta, ja se ei päättynyt kovin hyvin se. Että mulle siis vaikeaa! :)<br /><br />Ehkä mä näillä sun ohjeilla rohkenen uusintaan!Tuslahttps://www.blogger.com/profile/04587405902743746542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-86937624845935783922012-04-11T12:08:16.598+03:002012-04-11T12:08:16.598+03:00Jotenkin hassua, että vaikka ainekset ovat tosi si...Jotenkin hassua, että vaikka ainekset ovat tosi simppelit, ei lopputulokseen kyllästy kai koskaan. Oletko Kotiharmi onnistunut tekememään onnistuneita tuunauksia bruleesta?Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-69879208398873089562012-04-10T21:51:01.957+03:002012-04-10T21:51:01.957+03:00Innostun bruleesta aina, olipa se sitten itse teht...Innostun bruleesta aina, olipa se sitten itse tehtyä tai muiden bogeista luettua :) On se niin ihanaa! Olen rapsakan pinnan kannattaja, ja myös sitä mieltä, että tohotin kannattaa hommata.Päivi / Kokkeillaanhttps://www.blogger.com/profile/15830506492129381519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-3330660420916416552012-04-10T21:10:52.656+03:002012-04-10T21:10:52.656+03:00Totta, jouluna ei jotenkin osaa eikä voi paljonkaa...Totta, jouluna ei jotenkin osaa eikä voi paljonkaan joustaa niistä perinteisistä sorteista. Pääsiäisenä voi ottaa vähäsen rennommin ja tuoda vähäsen uusia tuulia ruokapöytään. Tein ihan älyttömän hyvää routapaistia lampaasta, ja lopusta lihasta taidan tehdä huomenna pitaleipiä ohjeellasi. <br /><br />Nooh, mun brulee-onnistumisprosentti tähän mennessä on täys sata! Varmaan yks kompastuskivi on laittaa keltuaiset liian kuumaan seokseen, jolloin ne kypsyy jo kattilassa eikä vasta uunissa.Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-84147316645317955942012-04-10T21:06:00.941+03:002012-04-10T21:06:00.941+03:00Ainakin espanjassa syödään crema catalanaa, joka t...Ainakin espanjassa syödään crema catalanaa, joka taitaa muuten olla samanlainen kuin ranskalainen serkkunsa, mutta siihen tulee lisäksi appelsiininkuorta tai -mehua ja muistaakseni kanelia myös. Ja sitten on crema caramel, jossa sokeri sulaa vanukkaan pohjalle ja sitten valmis vanukas kipataan ylösalaisin. Jostain syystä taitavat etelänmailla tykätä näistä vanukkaista, Meksikossakin syödään monenlaisia vanukkaita. :)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-5958719982171606132012-04-10T21:01:42.690+03:002012-04-10T21:01:42.690+03:00Kiitos! Nyt on jotenkin jo niin ihanan valoisaa, e...Kiitos! Nyt on jotenkin jo niin ihanan valoisaa, että kuvaaminen on taas pitkän talven jälkeen mielekästä. Nuo hedelmät ovat kumkvatteja, sellaisia peukalonpään kokoisia sitrushedelmiä. Ostin niitä hetken mielijohteesta ja ajattelin tehdä marmeladia, mutta ainakaan vielä eivät ole päässeet purkkiin asti.Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-55575258326896954522012-04-10T20:59:14.484+03:002012-04-10T20:59:14.484+03:00Joo, totta turiset. Mä kirjoitin tuon määrän suora...Joo, totta turiset. Mä kirjoitin tuon määrän suoraan vanhalta muistilapulta ohjeeseen, mutta nyt kun tein pääsiäiseksi uuden erän torttua, niin taisin laittaa vain kaksi ruokalusikallista sitä tärkkelystä, ja nekään eivät tainneet olla mitenkään kukkuraisia. Pengerkadun Heidi oli tehnyt torttua ja laittanut sitruunatahnan sekaan myös limoncelloa, ei varmaan ollenkaan huono idea.Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-6251441029776550872012-04-10T20:33:45.043+03:002012-04-10T20:33:45.043+03:00Rapsakalla mennään. Etanat ja brulee on aika lähel...Rapsakalla mennään. Etanat ja brulee on aika lähellä mun maun mukaista klassisen täydellistä menutä. Pääsiäinen on melkein paras ruokapyhä. Jotenkin vapaampi kuinjoulu, teillä ainakin kuulosti terkulliselta. Mutta haluan kyllä huomauttaa, että bruleessäkinvoi aika helposti epännistua...(noen MINÄ, mutta JOKU.... ;D)Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-68139862608493268412012-04-10T19:56:09.030+03:002012-04-10T19:56:09.030+03:00Nam nam nam. Paahtovanukas on munkin ykkössuosikke...Nam nam nam. Paahtovanukas on munkin ykkössuosikkeja. Tosin sen ainoan kerran kun söin vanukasta yhdessä ravintolassa, se oli nimellä espanjalainen paahtovanukas. Eroaakohan se jollain tavalla tästä crème brûléesta? Sehän on ranskalainen ja tämä minun syömäni espanjalainen? Hyvää se silti oli :)Porkkanatyttöhttps://www.blogger.com/profile/09025235282182833457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-35832078724290372342012-04-10T19:38:14.175+03:002012-04-10T19:38:14.175+03:00Vitsit miten kaunis värimaailma kuvissasi, jäin va...Vitsit miten kaunis värimaailma kuvissasi, jäin vain tuijottamaan tuota ekaa, ja suussa maistuu bryleen maku, namiii :) Mikäs hetelmä tuo söpö oranssi on?<br />-Nti Papu-Nti Papuhttps://www.blogger.com/profile/13917260964495482291noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-53487967264188497242012-04-10T19:28:00.599+03:002012-04-10T19:28:00.599+03:00Töhnästä tuli turhankin tanakkaa, minkä seurauksen...Töhnästä tuli turhankin tanakkaa, minkä seurauksena se halkeili uunissa. Minä luulen, että vedin sen yli ja maissitärkkelystä olisi kannattanut laittaa korkeintaan se kolme rkl. Mutta otan uuden yrityksen, koska maut olivat jo siellä ;-)Jonnahttp://www.suolaajahunajaa.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-73225204662135437792012-04-10T16:34:50.861+03:002012-04-10T16:34:50.861+03:00Minä kutsun "tohotinta" yleensä tuttaval...Minä kutsun "tohotinta" yleensä tuttavallisesti liekinheittimeksi. <br /><br />Mikä rakenteessa meni vikaan? Pohja, töhnä vai marenki?Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-43799008462179011832012-04-10T16:32:16.339+03:002012-04-10T16:32:16.339+03:00Minäkin olen rapsakan kannattaja. Sain juuri joulu...Minäkin olen rapsakan kannattaja. Sain juuri joululahjaksi "tohottimen" eli tämäkin ehdottomasti tekolistalla. <br /><br />Meillä syötiin muuten pääsiäisenä ihanaa sitruuna-marenkipiirastasi. Maut olivat jo kohdallaan, mutta en saanut vielä rakennetta ihan priimaksi. Mutta aion saada, oli nimittäin niin hyvää.Jonnahttp://www.suolaajahunajaa.wordpress.comnoreply@blogger.com