tag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post3752546717077051610..comments2024-03-27T19:31:07.902+02:00Comments on Vatsasekaisin Kilinkolin: GRAAVISIIKARiikkahttp://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-37860112876890589142013-12-11T17:48:13.355+02:002013-12-11T17:48:13.355+02:00Ei onneksi, vettä oli vaan puolisääreen. Mutta toi...Ei onneksi, vettä oli vaan puolisääreen. Mutta toivottavasti viisastui, kun joka vuosi pitää aina vaan aiemmin käydä kopaisemassa jäitä ;) Kyllä siellä verkoilla on jonkun meidänkin ruokakunnasta käytävä, ja on se kovaa duunia kahlata lumessa ja sohjossa pitkin järven selkää. Mä olen tuon talvikalastuksen jättänyt suosiolla Vesalle. Kesällä ihan mieluusti soudan verkkoja. Nyt ei kyllä näytä lupaavalta jäiden jäätyminen ennen joulua...Merjahttp://ripaustryffelia.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-50193479702882802692013-12-11T11:05:41.895+02:002013-12-11T11:05:41.895+02:00Apua, toivottavasti ei käynyt pahasti kalakaverill...Apua, toivottavasti ei käynyt pahasti kalakaverille! Mistä saa tuollaisia kalakavereita, jotka toimittavat tuoreet siiat joulupöytään? Ottaisin mielelläni itsekin sellaisen kaveripiiriini. :)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-28987264533704784812013-12-11T11:04:07.273+02:002013-12-11T11:04:07.273+02:00Joo, ja roseepippuri kaunistaa muuten vähän hailak...Joo, ja roseepippuri kaunistaa muuten vähän hailakanvärisen siian! :) Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-66870905915514678262013-12-11T11:03:23.157+02:002013-12-11T11:03:23.157+02:00Ei ole mitään mielikuvaa, koska roseepippuria on a...Ei ole mitään mielikuvaa, koska roseepippuria on alettu käyttää. Minä taas tykkään roseepippurista nimenomaan graavikalassa. :) Harvemmin sitä kyllä keittiössä muuten tulee käytettyä, vaikka kauniisti sillä saakin koristettua monet ruoat. Jotenkin ajattelen roseepippurin olevan kuitenkin vähän ysäriä :)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-883396781523833732013-12-10T23:29:37.663+02:002013-12-10T23:29:37.663+02:00Oi, tulisipa jo jäät ja pääsisi virittämään verkot...Oi, tulisipa jo jäät ja pääsisi virittämään verkot. Tuoretta siikaa voisin tilata joulupöytään. Kalakaveri oli jo käynyt kokeilemassa ja tippunut ensi metrillä jäihin...Merjahttp://ripaustryffelia.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-63576089647864702612013-12-10T21:27:22.797+02:002013-12-10T21:27:22.797+02:00Siika on mun lemppari joulupöydässä! Ja roseepippu...Siika on mun lemppari joulupöydässä! Ja roseepippuria lisäilen aina omaan annokseen, rakastan sitä makuyhdistelmää :). Kirahttps://www.blogger.com/profile/03423427141419539068noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-18020180969787897432013-12-10T20:46:53.878+02:002013-12-10T20:46:53.878+02:00Onko sulla (tai Nannalla) mielikuvaa, milloin ja m...Onko sulla (tai Nannalla) mielikuvaa, milloin ja miksi tuo roseepippuri ilmestyi graavisiikaan? Kuten itsekin kirjoitat, se laitetaan koristeeksi eikä maustamaan kuten valkopippuri. Mutta (imho) minun suussani se vähän pilaa muutenkin herkän kalan maun ja kaikki rosepippurin murisetkin on pakko rapsutella pois kalasta. Tai ehkä mä vaan olen vähän kalkkis?Tuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-79668724699916438332013-12-10T16:06:25.304+02:002013-12-10T16:06:25.304+02:00Meillä ei ole koskaan ollut kotona lipeäkalaa, enk...Meillä ei ole koskaan ollut kotona lipeäkalaa, enkä ole sitä kuin pari kertaa maistanut. Olisi kiva saada maistaa sitä pitkästä aikaa, mutta en ehkä itse rohkene tehdä, kun en edes muista, miltä sen tulisi parhaimmillaan maistua. :)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-76463949978906914212013-12-10T15:51:14.161+02:002013-12-10T15:51:14.161+02:00Jep, niin se taitaa olla. Ahvenanmaalla lipeäkalaa...Jep, niin se taitaa olla. Ahvenanmaalla lipeäkalaa syödään perinteisesti myös pikkujouluna.<br />Meillä Momi tapasi tehdä lipeäkalaa joulupäiväksi ja muistaisin, että hyvää oli, vaikka muut lapset sitä aina kauhistelivatkin :)Sofiahttps://www.blogger.com/profile/12521480800387312483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-16330530202190445482013-12-10T14:54:36.118+02:002013-12-10T14:54:36.118+02:00Roseepippurit ovat nätin punaisiakin – sopivat jou...Roseepippurit ovat nätin punaisiakin – sopivat joulupöytään värinsäkin puolesta. :)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-5505689989444816272013-12-10T14:53:39.220+02:002013-12-10T14:53:39.220+02:00Täytyy käydä kurkkaamassa salaattireseptisi! Vanhi...Täytyy käydä kurkkaamassa salaattireseptisi! Vanhin joulun perinneruoista on ilmeisesti lipeäkala. Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-63294424033919784002013-12-10T14:52:22.134+02:002013-12-10T14:52:22.134+02:00Suosittelen! Toisaalta molempi parempi, sillä aina...Suosittelen! Toisaalta molempi parempi, sillä ainakaan minä en kyllästy joulukaloihin, vaikka niitä söisikin monta päivää putkeen. :)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-67989631124245523712013-12-10T14:51:22.555+02:002013-12-10T14:51:22.555+02:00Fileointi on ihan kivaa, kunhan on kunnon välineet...Fileointi on ihan kivaa, kunhan on kunnon välineet. Tylsällä tai vääränlaisella veitsellä se menee kyllä näpertelyksi. Mä olen yleensä sen verran laiska, että heitän perkeet soppakattilaan ja keitän niistä joko liemen tai keittopohjan. :)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-18343043719335460872013-12-10T13:37:09.630+02:002013-12-10T13:37:09.630+02:00Meillä isäni tekee aina joulupöytään graavilohen j...Meillä isäni tekee aina joulupöytään graavilohen ja nimenomaan roseepippurilla!<br /><br />Siika on kyllä hyvää!Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-7406630372953358532013-12-10T12:41:57.834+02:002013-12-10T12:41:57.834+02:00Oi, graavisiika on oma suosikkini joulupöydässä er...Oi, graavisiika on oma suosikkini joulupöydässä erään italiansalaatin lisäksi (http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2012/12/italiansalaatti.html).<br /><br />Graavaamisen meillä hoitaa pappa, tietenkin! Kalamies, kun on. Siika päihittää minunkin mielestäni lohen mennen tullen. Enpä muuten tiennyt, että kalat ovat vanhempi jouluperinne, kuin loorat. Kiva nippelitieto :)Sofiahttps://www.blogger.com/profile/12521480800387312483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-91290033153440581032013-12-10T11:57:39.787+02:002013-12-10T11:57:39.787+02:00Oi mikä herkkukuva! Pitäisiköhän tänä vuonna korva...Oi mikä herkkukuva! Pitäisiköhän tänä vuonna korvata graavilohi graavisiialla joulupöydässä...? Joka tapauksessa jotain graavikalaa on saaristolaisleivän pariksi saatava :) Sinihttps://www.blogger.com/profile/11667640016454549792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-85509817202433223792013-12-10T08:19:01.376+02:002013-12-10T08:19:01.376+02:00Graavisiika on parempaa kuin graavattu lohi! Sitte...Graavisiika on parempaa kuin graavattu lohi! Sitten hävikistä herkuksi vinkki: Kun ostaa kokonaisen kalan, ja fileoi sen vaikkapa juuri graavausta varten, voi perkeet paistaa pannulla. Siis selkäruodon, kylkiruodt, evien paikat ja pään. Vähän suolaa ja pippuria! Poskilihat on herkkua, muuta en päästä osaa oikein syödä. Ja jos tuntuu näpertelyltä niin vasta-argumentoin yleensä kokonaisten katkarapujen syönnillä.<br />Olipa kiva lukea graavikalan peruja!Anonymousnoreply@blogger.com