tag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post8941888601671628998..comments2024-03-27T19:31:07.902+02:00Comments on Vatsasekaisin Kilinkolin: TUOREET VIETNAMILAISET KEVÄTKÄÄRYLEETRiikkahttp://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-7971265542700700112014-03-25T18:50:50.522+02:002014-03-25T18:50:50.522+02:00Sori viivästyneestä vastaukesta, löysin kommenttis...Sori viivästyneestä vastaukesta, löysin kommenttisi jostakin roskapostikansion uumenista! Kurssin opettaja opetti, että riisipaperi vain pyöräytetään kuumassa vedessä ja sitten laitetaan lautaselle. Nopealla pyöräytyksellä paperi ei ehdi vettyä, vaan pehmeneminen tapahtuu oikeastaan vasta siinä lautasella. Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-70396227110621589572014-03-21T12:35:07.793+02:002014-03-21T12:35:07.793+02:00Miten ihmeessä tuon riisipaperin kastelu onnistuu ...Miten ihmeessä tuon riisipaperin kastelu onnistuu ilman ettei ruttaannu ja samantien liimaudu kiinni sekalaisena klönttinä itseensä? kaksin käsin uitan molemmista päistä nopsaan vedessä...HulluPuurohttps://www.blogger.com/profile/16015750705696523606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-90442637670472202722014-01-07T16:41:26.587+02:002014-01-07T16:41:26.587+02:00Kesäkääryleet kuuluvat myös minun ja koko perheeni...Kesäkääryleet kuuluvat myös minun ja koko perheeni suosikkeihin. Hyvin ne ovat maistuneet ajoittain nirsoilevalle poikasellenikin. Kokeilepa joskus tehdä kääryleille mustapapudippiä tai nuoch cham -kastiketta (http://dilliajapiparjuurta.blogspot.fi/2012/07/rullaa-vietnamilainen-kesarulla-jos.html). Ne vievät rullien kera kielen mennessään. Selinahttps://www.blogger.com/profile/11557248171446852515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-63036451425726553902013-04-28T13:48:34.296+03:002013-04-28T13:48:34.296+03:00Oulussa oli etninen kauppa, josta noita papereita ...Oulussa oli etninen kauppa, josta noita papereita sai. Vuosi taisi olla -96 eli ihan kahtakymmentä vuotta siitä ei vielä ole :). Sisälle taisin laittaa naudan jauhelihaa, kaalia ja porkkanaa ja dippinä toimi sweet chili -kastike, ei kuitenkaan ketsuppi.<br /><br />Minäkin ole aina vaan dipannut paperit veteen ja antanut olla hetken leikkuulaudalla vetäytymässä. Vietnamissa söin kerran ravintolassa hot pottia, jonka sattumat syötiin riisipaperikääröstä. Pöytään tuli pino neljään osaan taiteltuja pehmeitä riisipapereita, jotka irtosivat toisistaan helposti. Vieläkin harmittaa, etten tajunnut kysyä miten paperien takertuminen toisiinsa estettiin.Marjahttps://www.blogger.com/profile/13036835145363952267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-28496074342961456672013-04-27T10:39:16.364+03:002013-04-27T10:39:16.364+03:00Yli kymmenen vuotta olen ostanut riisipaperia minä...Yli kymmenen vuotta olen ostanut riisipaperia minäkin ja kokeillut täytteitä. Loheen laitan inkivääriä ja soijaa.Suosikkeja ovat myös keitetyt viiriäisenmunat, avokado ja veitsenohuet lampaansiivut.Dippinä käytän usein soijan, balsamicon sekä ruokosokerin sekoitusta chilillä höystettynä. Joka kerta löytyy uusia makupareja!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-87330889387493051292013-04-27T10:16:06.800+03:002013-04-27T10:16:06.800+03:00Mistä sä Marja parikymmentä vuotta sitten onnistui...Mistä sä Marja parikymmentä vuotta sitten onnistuit saamaan riisipaperia? <br /><br />Ei niitä papereita mitenkään esikäsitellä, keskelle pöytää nostetaan kulhollinen kuumaa vettä, ja siinä vedessä kukin pyöräyttää oman paperinsa. Papereita ei siis mitenkään lioteta, vaan pyöräyttäminen riittää. (Ne riisipaperit, jonka pakkauksessa on ruusu, ovat todella ohuita ja pehmenevät lautasella nopeasti pyöräyttämisen jälkeen.)Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6645567284996285479.post-89878634200132168682013-04-27T08:03:37.110+03:002013-04-27T08:03:37.110+03:00Ihanan raikkaita kuvia!
Itse ole harrastanut näide...Ihanan raikkaita kuvia!<br />Itse ole harrastanut näiden rullien tekoa melkein pari kymmentä vuotta, kantapään kautta valmistusta opiskellen ;). Monta vuotta uppopaistoin rullat, kun en paremmasta tiennyt, mutta Vietnamissa käytyäni tajusin, että rullat voi syödä ihan ilman paistamistakin. <br />Saitko muuten opastusta siihen, miten riisipaperit esikäsitellään, jos kukin syöjä kokoaa rullansa vasta pöydässä? Pehmitetäänkö paperit yksitellen pöydässä vai onko jokin kikka miten sen voisi tehdä etukäteen ja pinota paperit päällekkäin ilman, että ne takertuvat toisiinsa kiinni?Marjahttps://www.blogger.com/profile/13036835145363952267noreply@blogger.com