perjantai 15. heinäkuuta 2016

PERINTEINEN MUSTIKKAPIIRAKKA MUROPOHJALLA


Perinteinen, muropohjaan leivottu mustikkapiirakka ei kikkailuja kaipaa. Vaikka keittiössä onkin monesti kiva tuunailla ja kokeilla uutta, on toisinaan kaivettava luottoreseptit esiin.



Tuntuu suorastaan mukavalta, että tänään tulee taivaan täydeltä vettä. Nimittäin koko viikko on kulunut peiton alla niiskuttaessa. Ja vaikka sairastaminen on aina ikävää, tuntuu se erityisen inhottavalta keskellä kauneinta kesää. Päätimme aamulla Apupojan kanssa, että nyt saa riittää, ja tänään on viimeinen sairastuspäivä. Toivottavasti sitkeä pöpö olisi samaa mieltä!



Sen verran minussa alkaa olla energiaa, että laitoin leipoen ja pyöräytin mustikkapiirakan. Aivan perinteisen ilman mitään kommervenkkejä, sillä aivoni eivät tällä hetkellä tuunailuun taivu. Eikä ole tarvekaan, sillä jotkin leipomukset eivät kikkailuja kaipaa. 

PERINTEINEN MUSTIKKAPIIRAKKA MUROPOHJALLA

Muropohja: 

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • ripaus suolaa

Täyte: 
  • 0,5 litraa mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 0,75 dl sokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kananmuna vaahdon sekaan. 

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sitruunankuori sekä suola sekaisin. Lisää seos vaahdon sekaan ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa, jotta taikina ei sitkisty. 

Levitä taikina sormin halkaisijaltaan 24–26-senttiseen piirakkavuokaan. Halutessasi painele reunat haarukalla.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos piirakkapohjalle. 

Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 25–30 minuuttia. 


Tarjoile jäähtyneenä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...