maanantai 23. toukokuuta 2016

KESÄN HERKUIN FESTARI TULEE TAAS


Onhan kesäkuun kolmas viikonloppu ympyröity almanakasta? Kesän herkullisin festari valtaa silloin Helsingin Kansalaistorin puiston. Taste of Helsinki -gourmetfestivaalia vietetään tänä vuonna jo viidettä kertaa. 

Vakavista ilmeistä huolimatta ilta oli hauska ja somettamisen lomassa juttelimme myös toisillemme. Kuva: Jarno Jussila
Kesäkuun kolmantena viikonloppuna, eli 16.–19.6., kannattaa suunnata Musiikkitalon kupeeseen, Kansalaistorin puistoon. Luvassa on neljä päivää herkuttelua, siitä pitävät kymmenen mielenkiintoista ravintolaa huolen. Eikä Taste of Helsingissä tarvitse nautiskella ravintoloiden annista kuivin suin, sillä torilta löytyy myös liuta viinibaareja. 

Suuntasin viime viikolla ensimmäisen kerran sitten Sintin syntymän yksikseni lähikauppaa kauemmaksi. Pääsin bloggaajakollegoiden kanssa maistelemaan neljän Taste of Helsingissä mukana olevan ravintolan festariannoksia ennakkoon. Maistelun perusteella vanhat merkit pitävät paikkansa, ja kesäkuussa kannattaa todellakin suunnata Kansalaistorin puistoon.

Parin vuoden tauon jälkeen Taste of Helsinkiin paluun tekevän Murun festarimenusta pääsimme maistamaan sekä vaalean gazpachon että kanikroketti-annoksen. Tänä vuonna jokaisella ravintolalla on myös oma nimikkoannoksensa, jotka ovat erityisen spesiaaleja ja  pääsääntöisesti hinnaltaan hieman perusannoksia tyyriimpiä. Valitettavasti emme onnistuneet iskemään hampaitamme Murun nimikkoannoksen artesaanileikkeleisiin, ne kun yhä tekeytyvät ravintolan katossa roikkuen.

Murun kani-kroketti ja dijonnaise. (Kroketin valmistamiseen ei oltu käytetty käpyläläisiä, RHD-virukseen kuolleita kaneja.)



Murun jälkeen suuntasimme Pastoriin cevichelle, joka kalan sijaan olikin valmistettu paahdetuista puna-, kelta- ja raitajuurista. 

Pastorin ceviche de la Remolacha – Paahdettua puna-, kelta- ja raitajuurta, cashewpähkinää. Tämä annos on täysin vegaaninen. 



Pastorin jälkeen suuntasimme Unioninkadulle Tocaan, joka oli itselleni uusi ravintolatuttavuus. Italialaisravintolan nimikkoannos, peston kera tarjoiltu tomaattinen arancini-pallero, sulatti sydämeni. Veikkaankin sitä yhdeksi festareiden suosikkiannokseksi. Myös toinen Tocassa syömämme annos oli nappisuoritus, tosin italian sijaan lautasella maistui Suomen kesä.



Tocan Kirjolohta, tilliä ja herneitä




Tocan jälkeen vuorossa oli jälkiruoka Kalliossa sijaitsevassa Kolmos3ssa. Jälkkärikiposta löytyi ihana sekamelska: paahdetusta valkosuklaasta tehtyä moussea, marenkia, marjamelbaa sekä tuoreita marjoja. Muistaakseni paahdettua valkosuklaata löytyi myös viime vuonna useamman festariravintolan listalta, ja hurmos tuntuu jatkuvan. Tänä vuonna paahdettua valkosuklaata löytyy Kolmos3n lisäksi ainakin Sinnen sekä Hella & Huoneen menuista.

Kesäinen Kolmos3n sekamelska


Taste of Helsingin nettisivuilta löydät kaikki mukana olevat ravintolat sekä menut. 


Kiitos Natalle ja muille ennakkomaistelun järjestäjille tuoreen maman tuulettamisesta. Olipas kiva pitkästä aikaa syödä niin, että ainoa suurempi keskeytys taisi olla kysymys, maistuisiko  lisää viiniä. 



3 kommenttia:

  1. Kiitos oli hyvä postaus ja herkkuja mahan täydeltä.
    Osallistu kastehelmi arvontaan.
    Hyvää keskiviikko päivää.

    VastaaPoista
  2. Nyt olis uus kastehelmi kakkuvadin arvonta mun blogissa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...