Sisällön tarjoaa Blogger.

RUUSULLA MAUSTETTU MAITOVANUKAS


Hieman tylsältä kuulostava maitovanukas saa aivan uuden kaiun kun siihen sekoittaa hieman tuhannen ja yhden yön taikaa. Lähi-idän tyyliin valmistettu vanukas maustetaan ruusuvedellä ja tarjoillaan vadelmien ja paahdettujen pistaasipähkinöiden kera. 

Yhteistyössä Blogirinki ja Valio. 
Tämä Arabian niemimaalta vaikutteita saanut jälkiruoka on hienostuneempi versio perinteisestä kerroskiisselistä. Ruusuvedellä maustettu maitovanukas saa ylleen vadelmakastiketta ja rouhittuja pistaasipähkinöitä. 

Joulun alla markkinoille tullut Valio Kiehu -maitojuoma pääsi testiin myös omassa keittiössämme. Kiehu-maitojuoma kestää keittämistä ja kuumentamista tavallista maitoa paremmin, eikä se pala yhtä helposti pohjaan. Sloganinsa mukaan maito on helppo keittää, vaikea polttaa. Sopii siis kaltaisilleni, joilla on keittiössä samanaikaisesti monta rautaa tulessa ja joilta saattaa hämmentäminen herpaantua hetkeksi.



Itse valmistan tätä nykyä pitkään haudutettavat puurot höyryuunissa, mutta Kiehu on varmasti omiaan juurikin maitopohjaisten puurojen valmistamisessa, ne kun tuppaavat palamaan herkästi pohjaan. Paras lopputulos tulee käyttämällä teräskattilaa. Pinnoitetussa kattilassa pannun pohjalle saattaa muodostua rusehtava kerros.


Maitovanukas on helppo ja nopea valmistaa. Vieno vivahde ruusua tekee jälkiruoasta salonkikelpoisen vieraan vaikkapa viikonlopun illallispöytään. Toisaalta vanukas on sen verran kevyt, että sillä passaa herkutella hyvin arkenakin. Ruusuveden kanssa läträtessä kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Liian hövelillä annostelulla jälkiruoka maistuu siltä kuin sekaan olisi hulahtanut aimo tujaus halpaa parfyymia. 

RUUSUVEDELLÄ MAUSTETTU MAITOVANUKAS (4 annosta)

Vanukas: 
  • 0,5 litraa Valio Kiehu -maitojuomaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria 
  • 2 tl ruusuvettä
Päälle:
  • 2 dl vadelmia (pakastevadelmia tai tuoreita)
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 tl ruusuvettä
  • 1 dl suolaamattomia, kuorittuja pistaasipähkinöitä



Mittaa Kiehu-maitojuoma kattilaan. Vispaa maissitärkkelys kylmän maidon sekaan. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, noin viisi minuuttia kunnes maito muuttuu paksuksi ja kiisselimäiseksi. 

Nosta kattila pois liedeltä ja lisää vanukkaan sekaan ruusuvesi. Kaada seos neljään lasiin tai annoskulhoon. Anna jäähtyä, peitä kelmulla ja siirrä vanukkaat jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä vähintään pari tuntia. 


Soseuta vadelmat ja mausta tomusokerilla ja ruusuvedellä. Halutessasi voit jättää osan vadelmista kokonaisiksi. Lusikoi vadelmakastiketta vanukkaiden päälle ja viimeistele annos rouhituilla pistaasipähkinöillä. 


Yhteistyössä Blogirinki Media ja Valio

Käy kurkkaamassa myös muiden kampanjassa mukana olevien 
Blogiringin bloggaajien Kiehu-reseptit

9 kommenttia

  1. Heippa, kuulostaa hyvältä! Mistä tuota ruusuvettä saa, löytyykö isoista marketeista vai jostain etnisistä putiikeista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ostin putelin Ruohonjuuresta. Luulen, että myös Punnitse ja Säästä -kaupoista saa sekä suuremmista marketeista. Myös joistain apteekeista kuulemma saattaa löytyä. :)

      Poista
  2. Ooh! Tämä on mukana pääsiäisen jälkkärikisassa. Kisa on kyllä kova, posset on aina vaan kärkikahinoissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Posset on kyllä kova ja ihanan raikas juuri pääsiäiseksi.:)

      Poista
  3. Oli pakko heti kokeilla, vaikka ei ollutkaan ruusuvettä! olipa hauska (aamupäivä) jälkkäri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse vedin tuossa juuri aamupäiväsuklaata, siihen verrattuna sun jälkkäri oli kylllä monin verroin terveellisempi :D

      Poista
  4. Voi miten kauniita! Ihania nuo erilaiset - mutta hyvin yhteensopivat - pikarit :)

    VastaaPoista
  5. Ruusuvettä saa myös etnisistä ruokakaupoista

    VastaaPoista