keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

KOLMEN RAAKA-AINEEN SITRUUNAJÄÄTELÖ


Itse tehty sitruunajäätelö maistuu keväisen raikkaalta ja valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta. Jäätelön tekemeninen on liki naurettavan helppoa, paljon vaikeampaa on odotella sen pakastumista. 


Onko tässä pääsiäisen helpoin jälkiruoka? Bongasin kolmen raaka-aineen sitruunajäätelön ohjeen 52 Weeks of Deliciousness -blogista, ja jätski oli pakko laitta liki samantien tulille. Oikeasti tässä jäätelöreseptissä ei tulta tarvita. Voit unohtaa keltuaisten vatkaamisen vesihauteessa, massojen jäähdyttelyt ja kerman vaahdottamiset. Tämän jäätelön vaivalloisin osuus on nimittäin malttaa odottaa jäätelön pakastumista. 

Jäätelö valmistuu kolmesta raaka-aineesta: makeasta kondensoidusta maidosta eli maitotiivisteestä, ranskankermasta sekä sitruunasta. Raastoin ja puristin kahden sitruunan  kuoren ja mehun jäätelömassan sekaan, ja lopputulos oli juuri passeli. Kondensoitu maito on sen verran makeaa, ettei suhteellisen suurikaan määrä sitruunaa ole liikaa. Tosin aloin jo miettiä, millä kaikella sitruunan voisi korvata. Ainakin verigreippi sekä limetti (kenties tequilahömpsyllä margarita-tyyppisesti terästettynä) taitavat mennä kokeiluun.

Jos pidät brittiläisestä sitruunavanukkaasta eli lemon possetista, pidät varmasti myös tästä jäätelöstä. Kesällä sitruunajäätelö sopisi loistavasti tuoreiden mansikoiden ja marengin makupariksi, näin pääsiäisenä sen voisi tarjota vaikkapa lakritsikastikkeen kera…



KOLMEN RAAKA-AINEEN SITRUUNAJÄÄTELÖ (4 annosta) 

  • 1 prk (noin 400 g) kondensoitua maitoa (löytyy säilykepurkkihyllystä) 
  • 150 g ranskankermaa 
  • 2 sitruunaa (1,5 dl sitruunamehua + kuoret raastettuna)

Pese sitruunat huolellisesti ja raasta niistä kuori. Vältä valkoisen osan raastamista. Purista sitruunoista mehu. 

Kaada kondensoitu maito, ranskankerma sekä sitruunan mehu ja kuori tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. 

Maista ja lisää sitruunamehua, mikäli seos maistuu mielestäsi liian makealta. (Jäätyneenä makeus tosin hieman taittuu.)

Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan, peitä astia kannella tai kelmulla ja laita pakastimeen. Anna jäätelön jäätyä seuraavaan päivää. 

Anna jäätelön pehmentyä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua. 


14 kommenttia:

  1. Oi että, kuulostaa ja näyttää niiiin ihanalta! Ja vielä lakukastikkeen kanssa, nams! Mutta tiedätkö onko tota kondensoitua maitoa olemassa vähälaktoosista, eikös se sisällä kuitenkin laktoosia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän epäilen, että kaupasta löytyy, mutta ainakin Kokit ja Potit -blogissa on keitelty itse laktoositonta kondensoitua maitoa. Tosin sen jälkeen tämä ei enää olekaan ihan niin helppo ja nopea tehdä.

      http://kokitjapotit.blogspot.fi/2012/12/laktoositon-kondensoitu-maito.html

      Poista
    2. Hyvää ja laktoositonta kondensoitua maitoa saa myös keittämällä makeutettua kookosmaitoa kokoon.

      Poista
    3. Täytyy laittaa muistiin. Puolukat sopisivat varmasti tosi hyvin vastaavaan, kookosmaidosta tehtyyn jätskiin.

      Poista
  2. Sanonpa sulle yhden testatun! Karviaisjäätelö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kuulostaa hyvältä! Siis tällä samalla ohjeella? Karviaisia vain sitruunan tilalle?

      Poista
    2. Juu. Jäiset karviaiset.

      Poista
    3. Täytyy kokeilla ensi kesänä! Ja nyt tuli mieleen, että kyllähän puolukat ja karpalotkin varmasti passaisivat hyvin...

      Poista
    4. Nerokas idea, karviaiset!! täytyy testata :)

      Poista
  3. Ostin just tarvikkeet tähän, kun kuulostaa niin helpolta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän helpompaa jäätelön tekeminen tuskin voi ollakaan. Surr sekaisin ja pakastimeen. :D Kerro sitten, tykkäsitkö.

      Poista
  4. Hei! Ihanan kuuloinen resepti, mutta jostain syystä sen tulostaminen ei onnistu. Osaatko auttaa? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Saatko tulostusnäkymän kuitenkin näkyville? Yritän selvittää, mistä johtuu.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...