lauantai 13. helmikuuta 2016

VERIAPPELSIINISKONSSIT YSTÄVÄLLE


Ystävänpäivän aamiaispöydässä herkutellaan lämpimäisillä, sydämen muotoisilla skonsseilla sekä vastapuristetulla veriappelsiinimehulla. Skonssien juju piilee taikinaan jemmatussa hedelmälihassa, joka jää yli mehun puristamisesta. 


Vaikka sitrushedelmiä löytyykin vihanneslaareista ympäri vuoden, on sitrushedelmien paras sesonki alkuvuodesta eli juurikin nyt. Appelsiineja myydään nyt liki naurettavan edulliseen hintaan, ja itse olen ottanut sesongista kaiken ilon irti. C-vitamiinia ei ole todellakaan tarvinnut tankata purkista.

Viikolla syön sitrukset sellaisenaan, mutta viikonloppuaamuisin tapanani on puristaa appelsiineista kannullinen mehua. Mehun sivutuotteena syntyvän hedelmälihamössön lusikoin yleensä suuhuni puristuksen lomassa, sillä minusta tuntuisi tyhmältä heittää kuitupitoinen ja hyvänmakuinen mössö pois. 

Tällä kertaa perinteisten appelsiinien sijaan puristin mehua veriappelsiineista. Puristuksesta yli jääneen hedelmälihan jemmasin puolestaan skonssitaikinan sekaan. Hedelmäliha antaa skonsseille vienon sitruksisen maun ja kauniin kellertävän värin. Jos kaipaat skonsseihin vielä reilummin veriappelsiinin makua, voit raastaa taikinan sekaan myös puolikkaan appelsiinin kuoren. Lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi muotoilin skonsseista sydämen muotoisia – nämä lämpimäiset sopivat siis mitä parhaiten ystävänpäivän aamiaiselle hillon, tuorejuustonokareen ja tietysti tuorepuristetun appelsiinimehun kera nautittavaksi.

VERIAPPELSIINISKONSSIT (4 isoa tai 8 pientä)

  • 4 dl vehnäjauhoja 
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • 1 tl ruokasoodaa 
  • 1 tl sokeria 
  • ripaus suolaa 
  • 50 g voita kuutioituna
  • 2 dl maustamatonta jogurttia tai piimää 
  • noin 1 dl veriappelsiinin hedelmälihaa (3–4 veriappelsiinin puristuksesta yli jääneet hedelmälihat) 

  • voiteluun maitoa 
  • (koristeeksi tomusokeria)


Kuumenna uuni 200 asteeseen. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi voi sekaan ja lisää lopuksi jogurtti tai piimä sekä hedelmäliha. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa. Kumoa taikina jauhoitetulle alustalle. Taputtele tai kauli taikina noin kahden sentin paksuiseksi levyksi. Ota sydämen muotoisella muotilla taikinasta paloja. Nosta pyöryläiset leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele maidolla. Paista suurikokoisia skonsseja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pienemmille riittää paistoajaksi 15 minuuttia. 


Anna uunituoreiden skonssien jäähtyä hetki. Sihtaa halutessasi skonssien päälle tomusokeria. Tarjoa skonssit hillon ja tuorejuuston kanssa. 




2 kommenttia:

  1. Näyttävätpä herkullisilta! :) Jos kiinnostaa, meidän blogissa olisi tällainen sitrushedelmä-haaste, käy ihmeessä kurkkaamassa:http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/02/helmikuun-haaste.html
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...