lauantai 12. joulukuuta 2015

LUUKKU 12: KAHVI-SUKLAATRYFFELIT



Espressolla maustetut suklaatryffelit sopivat jouluiltojen herkkupaloiksi tai syötäväksi ruokalahjaksi. 


Kahvilla maustettujen suklaatryffelien ohje on toisinto vuoden takaa. Hukutin tryffelimassaan shotillisen espressoa ja pyörittelin hyvää kahvia rakastavalle Apupojalle kulhollisen suklaatryffeleitä. Palluroista tuli niin hyviä, että reseptiä tohtii muistutella tänäkin vuonna. 


Suklaatryffeleiden tekeminen on miltei naurettavan helppoa – varsinkin jos vertaa itse tehtyihin suklaakonvehteihin, jotka vaativat suklaan temperoimisen. Näiden tryffeleiden jujuna on kuitenkin suklaamassaan hukutettu shotillinen hyvää espressoa. Nappaa shotillinen kahvia hyvästä lähikahvilasta, mikäli itselläsi ei ole espresson valmistukseen sopivaa välineistöä. 

Tryffelit ovat hyviä heti, mutta malta odottaa päivä tai pari, sillä niiden maku paranee pari päivää maustuessaan. 

KAHVILLA MAUSTETUT SUKLAATRYFFELIT (noin 30 tryffeliä)

  • 300 g tummaa suklaata (esim. 50 grammaa 70-prosenttista ja loput noin 50-prosenttista) 
  • 1 dl kuohukermaa 
  • 1 tuplashotti hyvää espressoa (esim. Turun kahvipaahtimon espressopavuista)
  • sokeroimatonta kaakaojauhetta


Pilko suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Valmista espresso ja lisää se kerman sekaan. Nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa kattilaan. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos toiseen astiaan.

Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä noin kaksi tuntia.

Ota suklaamassasta lusikoilla nokareita ja pyörittele nokareet sormin palloiksi. Käytä apuna kaakaojauhetta. Pyörittele tryffelipallot lopuksi kaakaojauheessa.

Säilytä tryffelit jääkaapissa.


Jos annat tryffelit lahjaksi, pakkaa ne kauniiseen pieneen rasiaan. 



2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...