maanantai 18. toukokuuta 2015

ESIMAKUA
TASTE OF HELSINGISTÄ


Ruokaintoilijan suosikkifestari, Taste of Helsinki, järjestetään kesäkuussa jo neljännen kerran. Esimaistelun perusteella tapahtuma lunastaa odotukset heittämällä.


Kesäkuun toinen viikonloppu kannattaa ympyröidä almanakasta: silloin Helsingin kansalaistorin puiston valtaavat teltat ja huippuravintoloista tutut kokit. Taaperoikään ehtinyttä ruokafestivaalia, Taste of Helsinkiä, vietetään tänä vuonna jo neljättä kertaa, ja – edellisvuosien kokemuksella sekä muutaman tämän vuoden annoksen maistaneena – voin vannoa, ettei tapahtumaa kannata jättää väliin. Tänä vuonna mukana on kymmenen ravintolaa, jotka viime vuosien tavoin tarjoilevat annoksia kukkaroystävälliseen 5–6 euron hintaan. Jos tapahtuma ei ole sinulle ennestään tuttu, kurkkaa tunnelmia viime vuodelta

Osallistuin viime viikolla hauskalle safarille, jossa bloggaajakokoonpanolla maistelimme ennakkoon muutaman Taste of Helsingissä tarjoiltavan annoksen. Aloitimme maistelukierroksen Erottajalla sijaitsevan Pastorin cevichellä, minkä nautittuamme hyppäsimme bussiin ja siirryimme Arkadiankadulle ravintola Hoshitoon pääruoalle. Toisen kierroksen pääruokia sekä jälkiruoat nautimme puolestaan Ludviginkadulla, ravintola Ragussa.

Taste of Helsingin isä, Barry MacNamara.

Pastorissa nautittu, lohesta ja katkaravuista valmistettu, guacamolella kruuattu ceviche oli niin hyvää, etten malta odottaa pääseväni santsaamaan annosta. Hoshiton misokastikkeella viimeistellystä possuannoksesta, Ginger ja Gingerista, täytyy kesäkuussa ottaa revanssi, sillä en päässyt ensimaistelulla aivan kiinni annoksen makumaailmaan. Ragussa maistoimme peräti kolmea festariannosta: Breads & Spreads -leipä- ja levitelajitelmaa, ylikypsää karitsanniskaa, joka tarjoillaan Taste of Helsingissä karitsamakkaran ja sinappipolentan kera, sekä mahtavaa jälkkäriä, joka koostuu lakritsivaahdosta, tillistä (!), marinoidusta fenkolista ja sitruunajätskistä. Nam!

Pastorin Casa Ceviche oli nappisuoritus!


Hoshiton Ginger & Ginger, Misokastike -annoksen kruunaava sykkyrä on friteerattua mustajuurta.


Makkarakuva löytyy Avaruusaseman Instagram-tililtä @avaruusasema.




Vaikka kuinka napa paukkuisi kesäkuussa, älä missaa Ragun mahtavaa jälkkäriä! Ja kyllä, tuo tupsu lakritsivaahdon päällä on tilliä!

Postaus tehty yhteistyössä Taste of Helsinki -tapahtuman kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...